Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

INTERVIEW GABY BLAASER

“ALS KLEIN MEISJE KEEK IK MIJN OGEN UIT OP DE ALBERT CUYP”

Gepubliceerd: 9 juni 2018 16:26

Ze schitterde in Onderweg naar Morgen, SpangaS en Goede Tijden Slechte Tijden, presenteerde kampeerprogramma Campinglife en deed mee aan Expeditie Robinson. Het is duidelijk, Gaby Blaaser staat niet stil. Naast acteren en presenteren, houdt ze ontzettend van het mooie Amsterdam-Zuid. Hoog tijd om kennis te maken met deze mooie blondine!

Na een extreem winterse week – waarin we zelfs konden schaatsen op de grachten – brak dan eindelijk de eerste lentedag aan. Wat een timing. Want precies op deze mooie, zonnige dag hebben we afgesproken met een stralende Gaby op het terras van George W.P.A., één van haar favoriete plekken in Zuid.

Wat vind je zo fijn aan deze plek?
“Ik kom hier heel graag om een koffietje te drinken. Met een beetje mooi weer kun je hier al heerlijk op het terras zitten en mensen kijken. Het is hier nooit té druk, maar altijd lekker relaxed. Ik houd erg van de Cornelis Schuytstraat en heb hier heel lang in de buurt gewoond, bij het Hoofddorpplein.”

Hoelang heb je bij het Hoofddorpplein gewoond?
“Ongeveer vijf jaar. Inmiddels woon ik samen met mijn vriend Quinten, maar ik mis het nog wel hoor! Mijn beste vriendinnetje woont hier nog wel, dus ik ga vaak bij haar op bezoek. Dan heb ik meteen een goede reden om hier weer te zijn. Dit is zo’n vertrouwd buurtje. Een dorpje op zich in Amsterdam. Je hebt de grote stad en je hebt Oud-Zuid, zo zie ik het een beetje. Als we ooit verhuizen binnen Amsterdam wil ik zeker terug naar deze buurt.”

Ben je ook in Amsterdam geboren?
“Ja, in Slotervaart. Aan de andere kant van de snelweg. Op mijn derde verhuisden we naar Vinkeveen. Maar ik wilde al snel weer terug naar Amsterdam. Ik heb mijn middelbare school dan ook hier gedaan: ik ben echt een stadsmeisje.”

Wonen je ouders hier nog?
“Nu niet meer, maar ze zijn hier allebei geboren. Mijn vader staat nog steeds met een horlogekraam op de Albert Cuyp. Hij is begin 60 en blijft het zo leuk vinden! Een tijdje terug was hij een week gestopt met werken en zei meteen: ‘Ik kan dit niet!’.”

Je bent dus deels opgegroeid op de Albert Cuyp. Wat staat je het meest bij?
“Als klein meisje keek ik mijn ogen uit op de Albert Cuyp. Er lopen zoveel bijzondere types rond! Als we aan het eind van de dag thuiskwamen, viel ik altijd meteen op de gang in slaap. Moe van alle indrukken.”

Kun je wat meer over de band met je ouders vertellen?
“We zijn beste vrienden. Ik mis ze ook echt als ik ze even niet gezien heb. Mijn ouders zijn jeugdliefdes en al vanaf hun zestiende samen. Ze zijn vrij snel getrouwd en nog steeds helemaal gelukkig. Mijn moeder heeft mijn vader een tijd geholpen op de Albert Cuyp. Toen ik naar de middelbare school ging, is ze veel thuis geweest voor mij. Dat vond ik heel fijn. Mijn ouders zijn nog steeds non-stop samen en ik besef me steeds meer hoe bijzonder dat is. Het is niet vanzelfsprekend dat je je hele leven samen bent en dat het één groot feest blijft.” 

 


Waar droomde je van toen je jong was?
“Ik was altijd aan het dansen en zingen. Zingen kan ik by the way echt niet! Maar ik houd van entertainen, dat zit in de familie. Mijn opa, Jan Blaaser, was cabaretier en acteur en ik weet zeker dat mijn vader dit ook goed zou kunnen. Het was voor mij al vrij vroeg duidelijk welke kant ik op wilde.”

Je hebt ontzettend veel acteerwerk gedaan, maar ook programma’s gepresenteerd, modellenwerk gedaan en muziek gedraaid. Wat vind je nu het allerleukst?
“Campinglife! GTST was ook fantastisch, maar toen ik Campinglife mocht doen dacht ik: dit is het allerleukste dat er is! Je wordt heel vrij gelaten en ik was gewoon Gaby. In m’n korte broekie met Sander de tent opzetten, geweldig. Ik heb de mooiste campings van Europa gezien en veel families gesproken. Ik ben een mensenmens, dus ik was helemaal in m’n element. Heel jammer dat het stopte…”

Wil je doorgaan met presenteren of ligt je hart meer bij acteren?
“Ik wil helemaal niet kiezen. Juist de afwisseling vind ik leuk en belangrijk. Als er iets op m’n pad komt dat echt ‘Gaby’ is, ga ik er helemaal voor. Voor &C heb ik bijvoorbeeld programma’s gemaakt met Koen Kardashian. Dat was fantastisch, we waren helemaal vrij. Met acteren vind ik juist de scriptvastheid weer heel fijn zodat ik m’n rol kan uitpluizen. TV gaat altijd voor, maar ik sta ook zeker open voor andere dingen. Zolang het klussen zijn waar ik energie van krijg, dichtbij mezelf kan blijven en mensen blij kan maken doe ik het graag. Als het niet ‘Gaby’ is, dan doe ik het ook echt niet.”

Zo geef je nu ook bodypump-lessen! Die lessen zijn vast goed gevuld?
“Jaaa! Een oud-collegaatje geeft ook bodypump en heeft me geïnspireerd. Lesgeven leek me zo leuk, dus ben ik een opleiding gaan volgen. Binnen de kortste keren had ik mijn eigen klasjes bij verschillende sportscholen. Dus kom vooral lekker bij me pumpen! Ik vind het superleuk om dit ernaast te doen. Het geeft een beetje structuur. Ik houd van sporten, leer veel over mijn lijf en voeding. Ik probeer eigenlijk alles waarvan ik denk dat ik het leuk vind. Als ik morgen taarten wil bakken, dan doe ik dat. Ik heb altijd geleerd om nooit iets uit de weg te gaan.”

Supermooi om zo in het leven te staan!
“Precies, het leven is te kort. Ik ben nu 31 en over 60 jaar ben ik er niet meer. Dat klinkt heel zwart wit, maar het is wel de realiteit. Waarom zou ik dingen niet doen? Als je niet blijft dromen, sta je stil. Ik ken genoeg mensen die geen risico’s durven nemen en in een baan blijven hangen waarin ze ongelukkig zijn. Zonde! Je moet je hele leven lekker in het diepe blijven springen!”

Tekst: La Toya Ramsahai & Odette van der Veeken

Beeld: Davien Hulsman

Gedeeld

verder lezen

ROB’S REISCOLUMN: DE WERELDWONDEREN VAN JORDANIË

ROB’S REISCOLUMN: DE WERELDWONDEREN VAN JORDANIË

Tijdens een reis naar Jordanië kom je de meest indrukwekkende plekken tegen. De vijf meest bijzondere bezienswaardigheden die je niet mag missen, staan ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heb ik voor je op een rijtje gezet!     WADI RUM Wadi Rum...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: DE TUINEN VAN HET RIJKS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: DE TUINEN VAN HET RIJKS

  Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse column mee naar de plekken waar hij enthousiast van wordt. Er zijn van die plekken die je als...

ROB’S REISCOLUMN: HVAR HEAVEN

ROB’S REISCOLUMN: HVAR HEAVEN

  Begin juni reisde ik met een groep collega’s naar het prachtige Hvar. Dit eiland in Kroatië is de ideale keuze voor zowel een privé- als bedrijfsreis. Het is zonovergoten, staat vol met lavendel en wordt beschouwd als één van de tien mooiste eilanden ter...