Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

IN HET ZONNETJE: DE MAASSTRAAT

STADSE STRAAT MET DORPS KARAKTER

Gepubliceerd: 16 juli 2018 17:00

Maasstraat

De Maasstraat, één van de leukste en gezelligste straten van de Rivierenbuurt. Hier vind je nog veel authentieke speciaalzaken waar de eigenaren zelf in de zaak staan en dit zorgt voor een persoonlijke service die je tegenwoordig bijna nergens meer vindt. Wij zijn fan en zetten onze favoriete adresjes voor een middagje Maasstraat voor je op een rij!

 

TAPZUID – MAASSTRAAT 70

Voor bier en gezelligheid ga je naar TapZuid: een bier-eetcafé met passie voor ambacht, bezieling en lokaal geproduceerde en/of verkochte bieren en eten. Proef hier alle Amsterdamse brouwerijen van de 25(!) tapkranen. Naast het uitgebreide bierassortiment komen wij hier ook graag voor het grote, zonnige terras.

 

PATISSERIE TOUT – MAASSTRAAT 77

Mjammie, de macarons van Tout zijn onze ultieme guilty pleasure. Deze giga gevulde en kleurrijke, prachtige kunstwerkjes zorgen voor een sensationele smaakexplosie in je mond. Verkrijgbaar in 24 verschillende smaken, dus jouw lievelings zit er vast ook tussen! Ook erg leuk en feestelijk om cadeau te geven.

 

MAAS BAR & KITCHEN – MAASSTRAAT 18

Eén van de nieuwste hotspots in de straat is Maas Bar & Kitchen. Hier kun je terecht voor een lunch, borrel of diner, maar ook voor heerlijke cocktails is dit dé place to be. Extra leuk, Maas Bar & Kitchen organiseert regelmatig borrels voor de buurt en ook is dit de ideale plek om op vrijdagmiddag je weekend in te luiden.

 

HUGO’S BLOEMEN & PLANTEN – MAASSTRAAT 34

Niets gezelliger en lekkerder thuiskomen dan een bos verse bloemen op tafel! Voor mooie, fleurige veldboeketten voor een vriendelijk prijsje gaan wij graag naar Hugo’s. Stel hier zelf je boeket samen of kies één van de kant-en-klare Amsterdammers (zoals ze de wilde veldboeketten bij Hugo’s zelf noemen). Een glimlach op je gezicht gegarandeerd!

 

VIS OP ZUID – MAASSTRAAT 27

Vis hoort vers te zijn en daarom komt de vis bij Vis op Zuid rechtstreeks van de visafslag in IJmuiden. Vers betekent hier dus ook écht vers. Maak hier tijdens het winkelen een tussenstop voor een lekker gebakken visje of kibbeling of neem een kijkje in de uitgebreide visvitrine. Tip: vraag vooral ook even naar de barbecue schotels.

 

FOR YOUR TASTE ONLY – MAASSTRAAT 118

Alle bourgondiërs verzamelen! For Your Taste Only is de eerste en enige 100% biologische wijn/kaas en delicatessen speciaalzaak van Nederland. Hier is alles gericht op smaakbeleving. In het experience-center in de winkel zijn altijd 32 wijnen geopend en hier adviseren ze je graag welke kaas of wat voor gerecht daar lekker bij smaakt. Neem dus lekker de tijd als je hier een bezoekje gaat brengen!

 

Tekst: Odette van der Veeken

Gedeeld

verder lezen

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT Gepubliceerd op: Als we het over onze favoriete Zuid-straten hebben, kan de Albert Cuypstraat écht niet ontbreken. Hier speelt zich dé dagmarkt van Nederland af, die maar liefst zes dagen in de...