Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

HOOGSTE SCULPTUUR OOIT IN VIJVER MUSEUMPLEIN
DOOR JOSEPH KLIBANSKY

Gepubliceerd: 27 juni 2018 08:30

Vanaf nu is er een nieuw record te bezichtigen in ons prachtige Amsterdam-Zuid. Artist Joseph Klibansky heeft namelijk de hoogste sculptuur dat ooit in een vijver heeft gestaan, in de vijver op het Museumplein geplaatst: een 12 meter hoge zwevende astronaut. De sculptuur draagt de naam ‘Self Portrait of a Dreamer’. Een enorme eer, aldus artist Klibansky.

Gistermiddag om 15.30 heeft, samen met stadsdeelvoorzitter Sebastiaan Capel, de officiële inhuldiging van ‘Self Portrait of a Dreamer’ plaatsgevonden. ‘Self Portrait of a Dreamer’ is een 12 meter hoge sculptuur, onderdeel van Klibansky’s Balance-serie. Hierin laat Klibansky objecten zweven alsof ze gewichtsloos zijn, net als in een droom. Dit doet hij om ons eraan te herinneren dat we altijd fantasievol en met verbeeldingskracht kunnen denken, ondanks dat we geen kinderen meer zijn. De ‘Dreamer’ is een astronaut die in de ruimte zweeft, maar zich ophoudt aan de rugleuning van een stoel. De sculptuur vindt zijn evenwicht in een vaas met zonnebloemen -een eerbetoon aan het werk van Van Gogh – die op een van de voeten van de astronaut staat.

Artist Manager Susanna Klibansky is erg enthousiast over de plaatsing van de grote sculptuur op het Museumplein. “Na een leuk gesprek met Stadsdeel Zuid, waarin we samen de mogelijkheden voor deze sculptuur in Amsterdam doornamen, kwamen we al snel tot de conclusie dat dit bijzondere beeld hier geplaatst moest worden”. Volgens Joseph Klibansky zelf, is er geen toegankelijkere plek voor zo’n kunstwerk als deze. “Door mijn vak ben ik regelmatig in grote steden zoals London, Shanghai en New York. Ik kan dan heel erg genieten van kunstwerken op openbare plekken. Het verrijkt mijn beleving van de stad enorm en ik vind het gaaf maar ook heel belangrijk dat er op deze manier zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van kunst. Kunst moet gezien en ervaren worden.”

Self Portrait of a Dreamer is tot 1 september te bewonderen op het Museumplein. We kunnen er dus de hele zomer van genieten!

Tekst: Lisa Kroesen & Susanna Klibansky
Fotografie: La Toya Sensen-Ramsahai

Gedeeld

verder lezen

IN DE SCHIJNWERPERS: VAN BAERLESTRAAT

IN DE SCHIJNWERPERS: VAN BAERLESTRAAT

Dat je veelzijdig kunt shoppen aan de bruisende Van Baerlestraat is algemeen bekend. Maar in dit artikel delen wij met jou de insider tips om een onvergetelijke middag in deze straat te beleven! Lees snel verder…

IN DE KIJKERS: CLAUDE DEBUSSYLAAN

IN DE KIJKERS: CLAUDE DEBUSSYLAAN

In het financiële hart van Amsterdam, de Zuidas, bevinden zich befaamde advocatenkantoren en grote corporates. Het is een wijk vol strak in pak geklede zakenmensen die behalve ontmoeten en vergaderen ook graag genieten van een goed diner of een smakelijke snelle lunch. In het internationale zakendistrict ben je in de Claude Debussylaan dan op het juiste adres!

HONDERDEN PRACHTIGE TULPEN KLEUREN HET STADSDEEL

HONDERDEN PRACHTIGE TULPEN KLEUREN HET STADSDEEL

Dit voorjaar vindt alweer de zesde editie van Tulp Festival Amsterdam plaats! De laatste jaren is de tulp steeds meer uit het straatbeeld verdwenen, maar dit mooie initiatief zorgt er sinds 2015 ieder jaar voor dat de stad letterlijk kleur krijgt. Maar liefst honderdduizend tulpen, verspreid over alle stadsdelen, zetten Amsterdam in bloei gedurende de aprilmaand.

HEMONYSTAAT IN DE SPOTLIGHTS

HEMONYSTAAT IN DE SPOTLIGHTS

Deze week lichten we de Hemonystraat uit, dit is één van de meest centrale en hipste plekken van de Pijp! Deze straat begint aan de Stadhouderskade en eindigt bij de Ceintuurbaan. Er is ter plaatse geen doorgaand verkeer mogelijk, dus tegelijkertijd ook een heerlijke plek om te wonen in hartje Amsterdam! Kijk nu snel met ons mee welke hotspots deze straat ons te bieden heeft…

FRANS HALSSTRAAT IN DE SPOTLIGHTS

FRANS HALSSTRAAT IN DE SPOTLIGHTS

Midden in het bruisende De Pijp, gelegen aan het schattige Cornelis Troostplein vind je de Cornelis Trooststraat! Aan de ene kant van de straat loop je zo de bekende Ruysdaelkade op, aan de andere kant de gezellige Ferdinand Bolstraat. Het is een rustige straat waar je fijn kunt wonen, maar ook lekker een hapje kunt eten of er op uit kunt gaan voor een borrel.