Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

IN DE SPOTLIGHT: EUROPAPLEIN

We love Europaplein! Dit in de Rivierenbuurt gelegen plein biedt ons namelijk een hele hoop leuke zaken en horecagelegenheden. Voor de shopper, de restaurantjes-liefhebber, de fanatiekeling en de genieter: Europaplein heeft voor ieder wat wils. Tijd om wat extra eer toe te kennen aan dit fijne plein. Deze zaakjes moet je absoluut gezien hebben!

 

RAI AMSTERDAM – EUROPAPLEIN 24

RAI Amsterdam Europaplein

Beeld: RAI Amsterdam

Als we het hebben over een plek waar eindeloos wordt genetwerkt en veel informatie én kennis gedeeld wordt, dan is het in de RAI Amsterdam. Lokale, nationale én internationale evenementen op elk denkbaar vlak, vinden hier namelijk plaats. Benieuwd of er momenteel iets gaande is wat jou aanspreekt? Houd dan de agenda op hun website goed in de gaten! 

 

THE ROAST ROOM – EUROPAPLEIN 2

The Roast Room

Beeld: The Roast Room

Op het Europaplein vind je één van de beste vleesrestaurants die Nederland rijk is! Kies jij bij The Roast Room met het hele tafelgezelschap voor de overheerlijke bavette? Of laat je je verrassen door de chef? Je zult er zeker geen spijt van krijgen, want bij deze zaak kan je de plank niet misslaan!

 

 

VIS AAN DE SCHELDE – SCHELDEPLEIN 4

Vis aan de Schelde

Beeld: Vis aan de Schelde

Dit heerlijke restaurant is een begrip in Amsterdam en viert dit jaar haar 20-jarige jubileum. Bij Vis aan de Schelde eet je de heerlijkste visgerechten. De seizoensgebonden kaart is onderverdeeld in oester, kreeft, klassiek en Vis & Seizoen. Liever vlees of vegetarisch? Ook hierin is de keukenbrigade flexibel.

 

 

ROYAL SAN KONG – EUROPAPLEIN 21

Beeld: Royal San Kong

Indrukwekkende levenservaring gecombineerd met kennis, ongekende kooktechniek en bovenal passie is de gouden formule van Royal San Kong. In dit restaurant geniet je van heerlijke Chinese specialiteiten en seafood. Neem plaats in het restaurant en laat je omverblazen door de geweldige smaken met liefde bereid door eigenaar Alex Tong. Welkom in de wereld van Royal San Kong!

 

 

KNIJN – SCHELDEPLEIN 3

Beeld: Knijn

Voor de actievelingen onder ons die wel wéten hoe je een paar kegels om-mikt, gehuld in prachtige schoentjes op een gladde baan: bij Knijn bowling moet je zijn! Neem je lover, familie, vriendengroep, buurvrouw of studiegenoot mee, het is tijd voor een potje bowlen. Op vrijdag en zaterdag kun je discobowlen, de perfecte warming-up voor de rest van je weekend!

 

 

PISA IJS – SCHELDEPLEIN 22


Deze ambachtelijke zaak in de Rivierenbuurt bij Amsterdam RAI kent een mooie geschiedenis. IJsliefhebbers kunnen hier namelijk al ruim 80 jaar terecht voor heerlijk ambachtelijk Italiaans ijs. Veel Zuid-bewoners lopen hier dan ook graag een blokje voor om! De authentieke, Italiaanse ijssmaken van Pisa (meer dan 60!) wisselen per seizoen. Welk ijs neem je dit keer?

 

 

PAUW – EUROPAPLEIN 37

Beeld: PAUW

BIJ PAUW Amsterdam shop je kleren van de meest mooie merken. Van Adriano Goldschmied tot Marni, Dries van Noten, Jacob Cohen, Brunello Cucinelli en Alanui, Frame: ze hebben het allemaal. Een must-visit!

 

 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen