Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

De Maasstraat, één van de leukste en gezelligste straten van de Rivierenbuurt. Hier vind je nog veel authentieke speciaalzaken waar de eigenaren zelf in de zaak staan en dit zorgt voor een persoonlijke service die je tegenwoordig bijna nergens meer vindt. Wij zijn fan en zetten onze favoriete adresjes voor een middagje Maasstraat voor je op een rij!

 

LOULOU PIZZABAR – MAASSTRAAT 18

 

Beeld: Loulou Pizzabar

 

Op de hoek van de Maasstraat en de Churchill-laan, vind je Loulou Pizzabar. Een heerlijke hotspot in de Rivierenbuurt. Eeuwen geleden beschouwde ze in Italie de pizza als een gezonde maaltijd. De pizzabodem werd gemaakt van de hele graankorrel, rijk aan gezonde voedingsstoffen. De moderne pizza echter, die bestaat echter vooral uit koolhydraten. Loulou wil de oerpizza weer in ere herstellen en voor jou een lekkere én gezonde pizza bereiden. Ontdek het zelf.

 

SKINRGY – MAASSTRAAT 79H

 

SKiNRGY

Beeld: SKiNRGY

 

SKiNRGY is hét lifestyle center voor iedereen die wil werken aan een optimale innerlijke en uiterlijke gezondheid. Je vitaal voelen en er goed uit blijven zien begint bij een fit en gezond lichaam. Bij SKiNRGY begeleiden ze je met persoonlijke programma’s naar een gezonder, energieker en vitaler lichaam en bijbehorende huidverbetering. Meer over weten? Bekijk dan dit artikel.

 

IJSLAND SMAAKMAKERS – MAASSTRAAT 63

 

IJsland Smaakmakers

Beeld: IJsland Smaakmakers

 

Wil jij een gezondere variant op de oer-Hollandse pannenkoek? Bestel dan bij IJsland Smaakmakers de heerlijke krokant goudgele pannenkoeken die standaard worden bereid met zuurdesem en speltbloem. Deze speciale pannenkoeken zijn dus vullend en een gezondere keuze! Je kunt hier ook terecht voor smoothies, ijsjes en veel meer.

 

UNIVERSAL NAILS – MAASSTRAAT 25

 

Universal Studios

Beeld: Universal Studios

 

Manicure, pedicure, gellak of kunstnagels, you name it en bij Universal Nails helpen ze je graag aan een paar goed verzorgde handen en voeten. Absoluut een aanrader. Deze nagelsalon staan voor laagdrempelig, toegankelijk en betaalbaar. Je geniet van persoonlijke aandacht én je wordt geholpen door een gediplomeerde stylist, die op de hoogte is van de actuele beauty- en modetrends. Loop gerust eens binnen bij deze mooie nagelstudio aan de Maasstraat of maak online een afspraak op hun website.

 

PATISSERIE TOUT – MAASSTRAAT 77

 

Beeld: Tout

 

Mjammie, de macarons van Tout zijn onze ultieme guilty pleasure. Deze giga gevulde en kleurrijke, prachtige kunstwerkjes zorgen voor een sensationele smaakexplosie in je mond. Verkrijgbaar in 24 verschillende smaken, dus jouw lievelings zit er vast ook tussen! Ook erg leuk en feestelijk om cadeau te geven.

 

HUGO’S BLOEMEN & PLANTEN – MAASSTRAAT 34

 

 

Niets gezelliger en lekkerder thuiskomen dan een bos verse bloemen op tafel! Voor mooie, fleurige veldboeketten voor een vriendelijk prijsje gaan wij graag naar Hugo’s. Stel hier zelf je boeket samen of kies één van de kant-en-klare Amsterdammers (zoals ze de wilde veldboeketten bij Hugo’s zelf noemen). Een glimlach op je gezicht gegarandeerd.

 

VIS OP ZUID – MAASSTRAAT 27

 

Vis Op Zuid

Beeld: Vis Op Zuid

 

Vis hoort vers te zijn en daarom komt de vis bij Vis op Zuid rechtstreeks van de visafslag in IJmuiden. Vers betekent hier dus ook écht vers. Maak hier tijdens het winkelen een tussenstop voor een lekker gebakken visje of kibbeling of neem een kijkje in de uitgebreide visvitrine. Tip: vraag vooral ook even naar de barbecue schotels.

 

FOR YOUR TASTE ONLY – MAASSTRAAT 118

 

For Your Taste Only

Beeld: For Your Taste Only

 

Alle bourgondiërs verzamelen! For Your Taste Only is de eerste en enige 100% biologische wijn/kaas en delicatessen speciaalzaak van Nederland. Hier is alles gericht op smaakbeleving. In het experience-center in de winkel zijn altijd 32 wijnen geopend en hier adviseren ze je graag welke kaas of wat voor gerecht daar lekker bij smaakt. Neem dus lekker de tijd als je hier een bezoekje gaat brengen.

 

DANNY’S BIKE SHOP – MAASSTRAAT 23

“Overvolle trams, bussen die nooit op tijd rijden en de hoogste parkeertarieven in Nederland: slimme Amsterdammers weten wel beter en kiezen liever voor de fiets”, en dáár heeft Danny’s Bike Shop gelijk in! Vind je niet? In het ruime assortiment van deze bike shop vind je vast een fiets die aan jouw voorkeuren voldoet. Is jouw huidige fiets kapot? Ook dan kun je bij Danny terecht.

 

Tekst: Odette van der Veeken & Melda Kanatlarli