Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

IN DE KIJKERS: HAARLEMMERMEERSTRAAT

Gepubliceerd op: 31 januari 2020

Een lange straat met veel riante woningen. Maar wist je dat er in de Haarlemmermeerstraat ook allerlei winkeltjes zijn verstopt? Wij nemen je mee op verkenningstocht naar deze mooie straat die uitloopt op het Surinameplein.

 

LIJN 15 – HAARLEMMERMEERSTRAAT 159

Hoewel Amsterdam steeds internationaler wordt, blijft juist Zuid van alle stadsdelen toch nog het meest haar dorpse feel behouden. Dit komt mede dankzij de vele oeroude stamcafés die al jaren gevestigd zijn in de buurt. Zo ook Lijn 15, waar je ieder moment van de dag naar binnen kan lopen voor een wijntje of een bitterbal. Gewoon zoals het hoort.

 

DIVINE & DELICIOUS – HAARLEMMERMEERSTRAAT 171

Voor de fijne kookwinkel in Zuid ga je naar Divine & Delicious. Ideaal wanneer je je keuken wil pimpen of de boel juist een totale make-over wil geven. Van kaviaarlepels tot aan kookboeken, ijsmachines tot aan afvalbakken – voor al je keukenaccessoires ben je hier aan het juiste adres.

 

WASSERETTE HAARLEMMERMEER – HAARLEMMERMEERSTRAAT 151

Erg sexy is het misschien niet, maar wanneer je eigen wasmachine stuk is, is het wel heel handig om wasserette in de buurt te hebben. Lekker oldskool, en erg praktisch. Maar ook als je je kleding wil laten stomen, kan je bij Wasserette Haarlemmermeer naar binnen lopen. Naast een wasserette is dit namelijk ook een stomerij.

 

INTERHOUSE AMSTERDAM – HAARLEMMERMEERSTRAAT 113

Bij een huis (ver)kopen  komt er financieel, administratief en organisatorisch veel bij kijken. Een goede makelaar kan je dan ook heel veel stress en zorgen besparen. Wil je binnenkort verhuizen naar Zuid? Interhouse Amsterdam is de makelaar die de buurt als geen ander kent. Ook als je je huis wil verhuren of verkopen kan je bij Interhouse altijd even naar binnen lopen voor een intakegesprek.

 

 

HARINGSTAL DE ZEEVANG – THEOPHILE DE BOCKSTRAAT HOEK HAARLEMMERMEERSTRAAT

Beeld: de Zeevang

Uitjes, augurk en een Nederlands vlaggetje, de ideale garnering die hoort bij een Hollandse Haring natuurlijk! Heerlijk en vers. Ook langs de Theophile de Bockstraat vind je een typische Amsterdamse haringstal waar je heerlijk in Holland’s finest kan worden voorzien. Met twee stoeltjes voor de stal, maak je bij De Zeevang gegarandeerd een gezellig praatje; wat een gezonde sfeerbrenger voor de straat!  Bovendien is haringstal De Zeevang winnaar van de haringtest AT5 en Het Parool 2015. Je eet er dus niet zomaar een visje…

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> Vervolg artikel <<

 

DANIEL TWEEWIELERS – HAARLEMMERMEERSTRAAT 75

Beeld: Daniel Tweewielers

Amsterdam en fietsen zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch realiseren we pas hoe afhankelijk van onze tweewieler zijn, wanneer hij stuk gaat. Gelukkig kan je bij Daniel Tweewielers terecht voor een snelle reparatie. Ook kan je hier je fiets inruilen of verkopen.

 

EL FLACO TATTOOZ – HAARLEMMERMEERSTRAAT 29

Beeld: El Flaco Tattooz

Tatoeages. Either you love it or you hate it. Maar als je al een tijdje aan het fantaseren bent over een tattoo, dan kan je bij El Flaco Tattooz in de Haarlemmermeerstraat het kunstwerk van je dromen laten tatoeëren. Mocht je graag iets willen zetten, maar weet je nog niet precies wat, ook dan kan je hier naar binnen lopen voor een flinke portie tattoo-inspiratie.

 

SANSHA STORE – HAARLEMMERMEERSTRAAT 18

Beeld: De Danswinkel Amsterdam

Alle dancing queens, eat your heart out . Sansha store is namelijk dé winkel voor al je danskleding, dansschoenen en andere dansaccessoires. Alle prima ballerina’s kunnen zich hier helemaal uitleven, maar ook een stoere danssneaker scoor je bij Sansha.

 

TANDZORGPLUS – HAARLEMMERMEERSTRAAT 26

Een schitterende glimlach is natuurlijk het mooiste accessoire, en daar hoort goede mondhygiëne bij. Voor al je tandzorgen kan je bij tandzorgplus terecht!

 

 

Tekst: Lisa van Leer

Gedeeld

verder lezen

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT Gepubliceerd op: Als we het over onze favoriete Zuid-straten hebben, kan de Albert Cuypstraat écht niet ontbreken. Hier speelt zich dé dagmarkt van Nederland af, die maar liefst zes dagen in de...

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT Gepubliceerd op: Als we het over onze favoriete Zuid-straten hebben, kan de Albert Cuypstraat écht niet ontbreken. Hier speelt zich dé dagmarkt van Nederland af, die maar liefst zes dagen in de...