IN DE KIJKERS: GERARD DOUSTRAAT

door | sep 7, 2018

Aan de Gerard Doustraat zijn veel fijne hotspots te vinden: van gezellig ingerichte plekken voor een heerlijk hapje of een drankje tot winkels waar je de nieuwste mode of prachtige spullen voor in het interieur kunt shoppen. Waar kunnen we jou binnenkort tegenkomen?

 

TRAITEUR LIV – GERARD DOUSTRAAT 224

TRAITEUR LIV

Beeld: TRAITEUR LIV

Bij Traiteur LIV zijn de lekkerste recepten van generatie op generatie doorgegeven, wat meteen de heerlijke, verfijnde gerechten verklaart. Met een overheerlijke gerechten als truffelrisotto, andijvie- en zuurkoolstamppot op de wisselende menukaart, bewijzen ze ons hun oprechte liefde voor het culinaire vak. De pure ingrediënten zijn van lokale komaf en dat is te proeven ook. Eet smakelijk!

  

LE BARAVIN – GERARD DOUSTRAAT 82

Als je een echte sucker bent voor Franse wijnen dan word je erg gelukkig wanneer je bij Le Baravin in De Pijp naar binnen loopt. De Franse eigenaren Anthony en Caroline verzamelen de beste Franse wijnen uit verschillende wijnstreken (o.a.: Bourgogne, Bordeaux, Loire, Corsica) en halen die speciaal voor alle Amsterdammers naar Nederland. Hebben wij even mazzel! Mocht je nou net zo dol zijn op de Franse keuken als de Franse wijn, dan kan je hier qua eten ook losgaan. Van vlees- en kaasplankjes tot aan oesters en kaviaar; je kunt het hier zo uitgebreid maken als je zelf wilt.

 

DE KLEINE PARADE – GERARD DOUSTRAAT 142

De Kleine Parade

Beeld: De Kleine Parade

Kan jouw kleintje wel een knipbeurt gebruiken? Boek dan via de website van De Kleine Parade een knipafspraak bij deze toffe kinderkapper. Het concept is als volgt: hier vind je een levendig cafétje waar je een heerlijk drankje kunt nuttigen, de kids geknipt kunnen worden en een shop met de fijnste, duurzame producten voor baby’s, moeders en kids!

 

WARUNG SPANG MAKANDRA – GERARD DOUSTRAAT 39

Spang Makandra

Beeld: Spang Makandra

Als de klok etenstijd aangeeft, is het topdrukte bij Warung Spang Makandra. Maar dat is helemaal niet erg, want de gerechten hier zijn het dubbel en dwars waard. En dat, voor een prijs die te verwaarlozen is voor al dat lekkers.

 

WAHTS – GERARD DOUSTRAAT 75-H

WAHTS

Beeld: WAHTS

 WAHTS, een high-end fashion shop in de Gerard Doustraat. Deze unieke brandstore doet er alles aan om de moderne man hip en stijlvol te kleden. De toffe winkel hanteert het vertrouwde concept: kleding verkopen voor mannen die zowel een bedrijf, als een marathon runnen. Kom eens kijken wat WAHTS aan jouw kledingkast kan toevoegen. 

 

BRUT DE MER – GERARD DOUPLEIN 8

Brut de Mer

Beeld: Brut de Mer

Bubbels en heerlijke zeevruchten zijn een gouden combinatie. Hiervoor schuif je in de Gerard Doustraat aan bij Brut de Mer. Dagelijks worden dagverse producten geleverd vanuit Zeeland voor de smakelijke creaties die hierdoor ook van dag tot dag kunnen verschillen. Garantie is wel dat het top notch is.   

 

ANNA + NINA – GERARD DOUSTRAAT 94

anna + nina

Beeld: anna + nina

ANNA + NINA is een ideale winkel waar je gegarandeerd slaagt voor een cadeau voor een vriendin of een leuk item voor jezelf. In deze concept store vind je mooie sieraden, bijzondere accessoires voor in huis en draagbare fashion.

 

MEVROUW HAMERSMA – GERARD DOUSTRAAT 226II

Wat deze boekenwinkel erg bijzonder maakt is dat hier elke dag wordt gekookt! Deze toffe kookboekenwinkel opende haar deuren alweer 6 jaar geleden en de trouwe lezers van Het Parool zullen de oprichter nog kennen als Mevrouw Hamersma uit de wijnrubriek van het blad. Bijzonder is deze boekenwinkel zonder twijfel! Naast de keuze uit een breed assortiment kookboeken, de ruim 2000 titels, kun je hier dus ook smullen van heerlijke gerechten!

 

THRILL GRILL- GERARD DOUSTRAAT 98

Thrill Grill

Beeld: Thrill Grill

Voor stevige, maar sappige burgers moet je bij Thrill Grill zijn! Op het menu vind je naast deze vlezige klassieker ook hotdogs en (vegetarische) salades. Stuk voor stuk bereid met ingrediënten van top-kwaliteit. Maar wat verwacht je ook anders van het restaurant van ‘Master Chef’ Robert Kranenborg?

 

 PETIT CARON – GERARD DOUPLEIN 10

Petit Caron

Beeld: Petit Caron

Dit kleine zusje van Café Caron laat je genieten van diverse geneugten uit de Franse keuken. Onder het genot van een goed glas wijn, smul je bij Petit Caron van escargots, slurp je zilte oesters weg en zet je samen met jouw tafelgezelschap een mes in de côte de boeuf voor twee personen.

 

BASKÈTS – GERARD DOUSTRAAT 96

Baskèts

Beeld: Baskèts


Bij Baskèts slaag je voor een vers paar sneakers van merken als adidas, Nike of Vans en kun je daarnaast ook nog een bijpassende outfit scoren. De winkel waar je jezelf letterlijk van top tot schoen in de nieuwste streetwear kunt hullen, richt zich bovendien op zowel op mannen als vrouwen!

 

DE MERKENWINKEL – GERARD DOUSTRAAT 76

De Merkenwinkel

Beeld: De Merkenwinkel


Laat je verrassen door De Merkenwinkel. Tezamen met de diverse pop-up stores die het pand overnemen, verandert ook iedere keer het interieur mee. Dit maakt dat elk bezoek een nieuwe ervaring zal zijn!

 

FELICE HOME OF BRANDS – GERARD DOUSTRAAT 88

Felice Home of Brands

Beeld: Felice Home of Brands

Ken je van die winkels waar je echt alles mee wilt nemen? Tot aan het interieur toe? Dan ben je bij Felice Home of Brands aan het juiste adres. In deze bijzondere concept store kun je naast de beschikbare kleding van diverse merken en de accessoires voor in huis, óók de toonbanken, de gordijnen en zelfs de keuken mee naar huis nemen. Hier koop je dus letterlijk de hele winkel leeg!

 

Tekst: Jeffrey Struijk & Melda Kanatlarli