Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

IN DE KIJKERS: DE LAIRESSESTRAAT EN DE CORNELIS KRUSEMANSTRAAT

Gepubliceerd op: 5 april 2019

Lairessestraat Amsterdam-Zuid

In de nabijheid van het Vondelpark tref je De Lairessestraat, die vervolgens overgaat in de Cornelis Krusemanstraat. Deze authentieke weg dateert uit 1912 en verbindt de Amstelveenseweg met het Museumplein. Hoewel dit stukje Zuid er prachtig bij ligt, rijden mensen hier vaak wat gehaast doorheen. Zonde! Juist omdat er een aantal pareltjes te vinden zijn zou het tempo best wat rustiger aan mogen.. 

 

CONSCIOUS HOTEL MUSEUM SQUARE – DE LAIRESSESSTRAAT 7

Conscious Hotel Museum Square

Beeld: Conscious Hotel Museum Square

Conscious Hotel Museum Square is vanwege de ligging aan de voet van het Museumplein perfect voor een weekendje cultuur snuiven! Het hotel is in maart 2019 volledig gerenoveerd. De naam verklapt het al, maar hoe duurzaam wil je het hebben? Oude hotellinnen en uniformen zijn hier gebruikt voor het maken van het meubilair. Pas dus maar op dat je niet per ongeluk je oude sokken laat slingeren; voor je het weet maken ze er een splinternieuwe kast van!

 

DE LAIRESSE APOTHEEK – DE LAIRESSESTRAAT 40HS

De Lairesse Apotheek

Beeld: De Lairesse Apotheek

De Lairesse Apotheek onderscheidt zich van de ‘gewone’ apotheek omdat ze de reguliere medicijnen en de alternatieve geneesmiddelen als volstrekt gelijkwaardig zien. Bovendien kun je hier als bezoeker ook gewoon binnenlopen om advies te vragen voor welk gezondheidsprobleem dan ook!

 

DANSSCHOOL KLUVER – DE LAIRESSTRAAT 157

Dansschool Kluver

Beeld: Dansschool Kluver

Bewegen op muziek is niet alleen heel leuk om te doen, het is ook een goede manier om kilo’s te verliezen. Bij Dansschool Kluver kun je verschillende dansstijlen uitproberen en kijken welke het beste bij jou past. Bang om zonder danservaring tussen de toppers te staan? Dat is helemaal niet nodig! Maar desnoods kun je bij Dansschool Kluver zelfs een privéles nemen als je geen flater wil slaan!

 

THE ALFRED HOTEL – CORNELIS SCHUYTSTRAAT 58-60

The Alfred Hotel

Beeld: The Alfred Hotel

Daar waar De Lairessestraat de Cornelis Schuytstraat kruist, vind je het mooie Alfred Hotel. Met een locatie middenin Oud-Zuid is dit hotel altijd zeer populair onder de bezoekers. De kamers zijn netjes en eenvoudig en bieden een prima verblijf in een classy buurt.

 

IL RE DI PUGLIA – CORNELIS KRUSEMANSTRAAT 11

Il Re Di Puglia

Beeld: Il Re Di Puglia

Bij deze traditionele Italiaan is het altijd goed vertoeven onder het genot van de meest heerlijke gerechten. Vernoemd naar het Zuid-Italiaanse plaatsje Puglia, is het geen verrassing dat alles op de kaart zijn oorsprong vindt in deze plek! Je kan bij Il Re Di Puglia genieten van een lekkere pizza, maar voor een vleesgerecht kun je hier ook zeker aanschuiven. Neem plaats in het knusse restaurant en laat je verwennen door de chef.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

VALERIUS REIZEN – CORNELIS KRUSEMANSTRAAT 1

Valerius Reizen

Beeld: Valerius Reizen

Sinds 1995 organiseert Valerius Reizen bijzondere reizen op maat naar waar dan ook ter wereld! Ze gaan graag buiten de gebaande paden, zowel wat betreft de service als wat betreft de invulling van jouw droomreis!

 

MADE’S WARUNG – CORNELIS KRUSEMANSTRAAT 3

Made's Warung

Beeld: Made’s Warung

Kun je ook zo genieten van al het lekkers van de Indonesische keuken? Bij Made’s Warung kun je heerlijk Balinees eten. Dit kleine charmante tentje heeft een uitgebreide kaart, waarbij je alle bekende, maar ook onbekende smaken van het eiland tegenkomt. Je kunt ook bestellen bij Made’s Warung!

 

CAVATARIA – CORNELIS KRUSEMANSTRAAT 15

Cavataria

Beeld: Cavataria

Cavataria is een restaurant waar je je in een Spaanse wereld waant! Geniet van het grote aanbod aan tapas en kleine gerechtjes en kies daar een wijntje bij van de uitgebreide wijnkaart. Geef je over aan de smaken van de Spaanse cuisine!

 

PERFUME LOUNGE – CORNELIS KRUSEMANSTRAAT 25

Perfume Lounge

Beeld: Perfume Lounge

In navolging van steden als Londen, Parijs en New York opende er in 2009 een heuse haute parfumerie in ons Zuid! Bij Perfume Lounge kunnen mannen en vrouwen terecht voor persoonlijk en professioneel geuradvies over ‘niche’ (avant-garde) merken. Een unieke odeur, scoor je hier!

 

THE COLLECTOR B&B – DE LAIRESSESTRAAT 46

The Collector B&B

Beeld: The Collector B&B

Bij The Collector B&B hebben de kamers veel licht en ruimte. De gezamenlijke keuken maakt het ideaal om hier mensen te ontmoeten tijdens een bezoekje aan Amsterdam-Zuid. Mooi gelegen aan De Lairessestraat ben je bovendien binnen een mum van tijd op de P.C Hooft en de Cornelis Schuyt voor een rondje shopping of wijk je uit naar het Museumkwartier voor een middagje cultuur snuiven!

 

TRAINING ZUID – CORNELIS KRUSEMANSTRAAT 7

Training Zuid

Beeld: Training Zuid

Voor zowel groepstraining als voor personal training kun je bij Training Zuid terecht. Met persoonlijke begeleiding word je nog voor de zomer helemaal fit. De professionele trainers helpen je graag bij het vinden van een workout die het beste bij jou past!

 

GEWOON ETEN EN MEER CORNELIS KRUSEMANSTRAAT 50HS

GEWOON eten en meer

Beeld: GEWOON eten en meer

Op de locatie aan de Cornelis Krusemanstraat vind je GEWOON traiteur en meer. Met dagelijks wisselende maaltijden om af te halen, kun je de zorgen over jouw avondeten gerust aan de chefs hier overlaten. Pssst… Ze doen ook aan private dining in de gesloten winkel! Superleuk!

 

 

Tekst: Bas Beekman, Jeffrey Struijk & Florentine Waller

 

Gedeeld

verder lezen