IN DE KIJKER: DE KONINGINNEWEG

door | okt 10, 2023

We love de Koninginneweg! Deze prachtige weg verbindt Oud-Zuid met de Schinkelbuurt en is in 1888 vernoemd naar koningin Emma. Toen haar man koning Willem lll kwam te overlijden, nam Emma zijn taken over als regentes. Vandaar natuurlijk ook de Emmalaan en het Emmaplein. Nu weer terug naar de Koninginneweg! Wist jij dat er aan de Koninginneweg een heleboel interessante ondernemers actief zijn? Bij deze een aantal fijne spots om naar toe te gaan!

 

 

 

koninginneweg
Advertentie
dignita

DIGNITA VONDELPARK – KONINGINNEWEG 218

Ontbijt, brunch of lunch in hartje Zuid? Bij Dignita kan dit als geen ander! Het menu bestaat uit lekkere drankjes en snacks, en de ingrediënten zijn waar mogelijk biologisch en lokaal geproduceerd.

TEUNIS VEENEMA – KONINGINNEWEG 271

De sfeervolle winkel Teunis Veenema is niet zomaar een doorsnee bloemenwinkel, maar een bloemenwinkel van hoogwaardige kwaliteit. Teunis Veenema is gespecialiseerd in het creëren van prachtige bloemwerken en plantaardige objecten. De winkel is zeker een pareltje in de straat die je niet mag missen!

 

teunis veenema
arti choc

ARTI CHOC – KONINGINNEWEG 143

Bij Arti Choc wordt uitsluitend met pure ingrediënten gewerkt van de beste kwaliteit. Daarnaast doen ze hun naam eer aan en transformeren ze alle producten in prachtige kunstwerkjes.

 

 

CAFÉ ZUID – KONINGINNEWEG 209

Bij Café Zuid hangt een fijne sfeer en is het stijlvol ingericht. Het menu is seizoensgebonden en de producten lokaal en vers.

 

cafe zuid
wijnhuis amsterdam

WIJNHUIS AMSTERDAM – KONINGINNEWEG 255H

Wijnhuis Amsterdam is een wijnwinkel die wijnen uit Duitstalige gebieden, zoals Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg importeert. Maar het allerbelangrijkste vinden ze dat de wijn een eigen karakter moet hebben. Eentje die echt indruk maakt.

 

SIMPLY FISH – KONINGINNEWEG 212

Ben je een visliefhebber? Dan zit je bij Simply Fish goed, al had je dat misschien al kunnen bedenken door de naam. Het unieke visrestaurant is gespecialiseerd in vis, schaal- en schelpdieren, afkomstig uit de Oosterschelde.

simply fish
Simon Meijssen

BROODBAKKERIJ SIMON MEIJSSEN – KONINGINNEWEG 135

Al sinds begin jaren tachtig is Simon Meijssen een begrip op de Koninginneweg. Dagelijks worden verse broden en banketten met veel liefde gebakken. De kwaliteit staat voorop en dat resulteert in heerlijke producten.

 

BOEKHANDEL MINERVA – KONINGINNEWEG 229

Boekhandel Minerva is natuurlijk niet te missen op de Koninginneweg. Er worden onder andere literatuur, kunstboeken, kinderboeken, kookboeken, reisgidsen en magazines verkocht.

 

 

STOLK ANTIEK – KONINGINNEWEG 77

Antiekliefhebber opgelet! F. Stolk Antiek is dé antiekzaak van de Koninginneweg waar je je kunt vergapen aan de mooiste antieke klokken, spiegels en serviezen.

 

minerva
Beauty Clinic Lotus

BEAUTY CLINIC LOTUS – KONINGINNEWEG 222

Behoefte aan een moment van rust? Dan ben je bij Beauty Clinic Lotus aan het juiste adres. In de professionele kliniek staat huidverjonging, permanente make-up, anti-aging, huidverbetering, contourverbetering, figuurcorrectie en lichaamsbehandelingen centraal. Ook helpt Beauty Clinic Lotus bij het oplossen van uiteenlopende huidproblemen.

 

 

BÂTARD – KONINGINNEWEG 143

Misschien heb je ze al weleens geproefd, de wijnen van Bâtard. Ze worden geproduceerd door boeren die biologisch en biodynamisch te werk gaan, en de smaak is vooral puur, zuiver en karaktervol.

 

 

 

batard

STUDIO PRIKKELS – KONINGINNEWEG 207

Studio Prikkels is een EMS-studio, waar je je lichaam kunt trainen door middel van het sporten met elektroden. Bij Studio Prikkels behaal je met EMS in een paar maanden hetzelfde resultaat als met jarenlange intensieve krachttraining.

 

 

HOT FLOW YOGA STUDIO – KONINGINNEWEG 221

Yoga, maar dan net een tikje uitdagender? Dat kan bij Hot Flow Yoga Studio. De yoga wordt gegeven in een infrarode verwarmde omgeving, met een temperatuur van 33-36 °C. Door deze warme ruimte gaan gifstoffen uit je lichaam, waardoor de bloedcirculatie en stofwisseling worden verbeterd. Tijdens de yoga wordt er ook bijpassende muziek afgespeeld.

joost kroon

JOOST KROON COSMETISCHE KLINIEK – KONINGINNEWEG 162

Zit je erover na te denken om een cosmetische behandeling te ondergaan? Het is belangrijk dat dit bij een professionele cosmetische kliniek wordt gedaan. Bij Joost Kroon zit je goed! Joost kroon is zeer ervaren met het uitvoeren van cosmetische ingrepen en is specialist in anti-rimpelbehandelingen.