Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

ICE ICE BABY

VERFRISSEN MET DE LEKKERSTE IJSJES VAN ZUID (DEEL 1)

Gepubliceerd: 1 juli 2018 14:00

Met warm weer eten wij het liefst de hele dag door ijsjes. Gelukkig zijn er in Amsterdam-Zuid talloze plekken te vinden waar je deze frisse versnapering kunt krijgen. We laten hier de leukste ijszaakjes de revue passeren. Voetjes omhoog en genieten van de meest verfrissende smaken! 

IJSBOUTIQUE, JOHANNES VERHULSTSTRAAT 107
Voor ijs dat met alle liefde van de wereld bereid is, kun je terecht bij IJsboutique in Oud-Zuid. Hier begrijpen ze hoe ijs écht moet smaken. Ben jij een liefhebber van de klassieke aardbeiensorbet of past de naam durfal jou beter en probeer je de honing-vijgen smaak uit? Bij de vrolijke salon met een vleugje glamour, wordt het ijs meesterlijk bereid en dát proef je!

IJSSALON DA VINCI, STADIONPLEIN 251
Nog zo’n toppertje is IJssalon Da Vinci, gevestigd in een kiosk op het mooie, nieuw ingerichte Stadionplein. Met de vlaggetjes van het Olympisch Stadion op de achtergrond, haal je hier jouw verrukkelijke traktatie in de Stadionbuurt. Het ijs wordt dagelijks vers aangeleverd vanuit de hoofdvestiging in Amstelveen. De recepten en de meeste grondstoffen komen uit Italië… la dolce vita!  

IJSCUYPJE, BEETHOVENSTRAAT 40HS
Wie kent ze niet: de salons van het IJcuypje, met onder andere een vestiging in Oud-Zuid. Naast het vaste assortiment room- en sorbetsmaken, is hier dagelijks een ander aanbod te vinden dat afhangt van het seizoen, het weer en de lokale favorieten. Echt kenmerkend zijn de Hollandse specialiteiten en lievelingetjes die je in het ijs ziet terugkomen: van bokkenpootjes tot boerenjongensappeltaart en rabarber. Jammie! 

PISA, SCHELDEPLEIN 10
Deze ambachtelijke zaak in de Rivierenbuurt bij Amsterdam RAI kent een mooie geschiedenis. IJsliefhebbers kunnen hier namelijk al ruim 80 jaar terecht voor heerlijk ambachtelijk Italiaans ijs. Veel Zuid-bewoners lopen hier dan ook graag een blokje voor om! De authentieke, Italiaanse ijssmaken van Pisa (meer dan 60!) wisselen per seizoen en maken jouw zomerdag helemaal compleet.  

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen