Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

HOERA! DE NOORD/ZUIDLIJN GAAT RIJDEN!

Gepubliceerd: 17 juli 2018 15:50

Beeld: Frank Lodder

Al in 1988 werd het plan geopperd voor een Noord/Zuidlijn en in 2003 startte de bouw ervan. Na flink wat dieptepunten en mijlpalen is het zondag 22 juli dan zover: de Noord/Zuidlijn gaat na jaren aan besluiten en bouwen, éindelijk rijden! Wat dat voor ons betekent? Eindeloos veel ritjes door ons prachtige Amsterdam én een hele goede reden voor een groot feest.  

 

OPENINGSFEEST

Op zaterdag 21 juli is het tijd voor een feestje! Ter ere van de opening van de Noord/Zuidlijn krijgt iedereen tussen 14.00 en 21.00 de kans om een gratis ritje met de Noord/Zuidlijn te maken. In de middag/avond vinden er overal langs de lijn allerlei festiviteiten plaats. Zo zal er een breed scala aan muzikale activiteiten te beluisteren en bewonderen zijn met onder andere De Volksopera, VLVT Vocal Group en De Kidsband. Voor de slimmeriken onder ons zal er een schaaktoernooi plaatsvinden en voor de actievelingen zijn er interessante fietstochten, wandeltours en dance-battles! Lees meer over de feestelijke opening van de Noord/Zuidlijn en schrijf je in via deze link!

WIST JE DAT…

Van al het staal dat er is gebruikt om de Noord/Zuidlijn te realiseren, hadden er wel 16 Eiffeltorens gebouwd kunnen worden!

 

FEITJES OP EEN RIJTJE

De Noord/Zuidlijn gaat rijden onder lijnnummer 52. De metrolijn loopt dwars door 8 stations heen: Station Noord, Station Noorderpark, Centraal Station, Station Rokin, Station Vijzelgracht, Station de Pijp, Station de Vijzelgracht en Station Zuid. De totale lengte van het traject is 3,8 kilometer. Er zal elke 6 minuten gereden worden en op rustigere tijden elke 7,5 minuut. De roltrappen en rolpaden van de Noord/Zuidlijn zijn verwarmd, om te voorkomen dat ze bij koud weer te glad worden. En ook wel leuk om te weten: elk station heeft zijn eigen, bijpassende monumentaal kunstwerk!

Ga jij veel gebruik maken van de Noord/Zuidlijn?

 

Tekst: Lisa Kroesen

Fotografie: Noord/Zuidlijn

Gedeeld

verder lezen

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER Gepubliceerd op: Hij groet passanten, lacht zijn witte tanden bloot en strooit met complimenten. Maik de Boer is een flamboyante verschijning die zich – hoe kan het ook anders – perfect...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: HOOG

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: HOOG

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: HOOG Gepubliceerd op: Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse column mee naar de...