Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

HET ULTIEME EXCUUS: INTERNATIONAL CHOCOLATE DAY

Gepubliceerd op: 10 september 2019

International Chocolate Day Amsterdam-Zuid

Wat is jouw favoriete dag van het jaar? Is het je verjaardag? Je trouwdag? Misschien wel een feestdag als Koningsdag of Nieuwjaarsdag, maar één ding is zeker: 13 september komt in ieder geval bij je op het lijstje van favoriete dagen te staan. Waarom? Op 13 september is het namelijk International Chocolate Day. 

 

Wat vieren we dan eigenlijk? In principe vieren we dat onze voorouders in Zuid-Amerika de cacaoboon gingen gebruiken ter consumptie. Geniaal natuurlijk. Ze maakten drankjes van cacao met ‘magische krachten’ die ze door de tijd steeds verbeterden. Net als wij nu doen, werden er allerlei ingrediënten aan de chocolade toegevoegd. Toen vooral met kruiden uit de natuur. Daar dronken ze dan liters van. Kun je het voorstellen; een wereld waar je liters chocolade drinkt om er beter van te worden? 

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> Vervolg artikel <<

 

Toen een westerse reiziger in aanraking kwam met deze bittere voorloper van de hedendaagse chocolade, verving hij de kruiden met suiker en voegde later zelfs nog vanille toe. Nog genialer! De combinatie van deze ingrediënten was een compleet nieuwe smaaksensatie voor de mens en zorgde in 1550 door heel Europa voor ware opwinding. Maar chocolade was zeker niet voor iedereen beschikbaar. Het was nog altijd erg kostbaar. Het had iets intiems en warms. En dat heeft het nog steeds. Als iemand iets te vieren heeft, een bedankje heeft verdiend of verliefd is, geven we chocolade.

Wanneer heb jij voor het laatst genoten van een écht stukje chocolade? Wil jij niet wachten tot 13 september? Of juist speciaal voor die dag wat lekkers in huis halen? Wij hebben een lijstje met zeven geweldige patisserieën in Amsterdam-Zuid voor je op een rijtje gezet.

 

PATISSERIE TOUT – MAASSTRAAT 77 

Patisserie Tout Amsterdam-Zuid

Beeld: Patisserie Tout

Alles is pure ambacht, eigenaardig en echt een belevenis om te proeven bij Tout.

 

HUIZE VAN WELY – GELDERLANDPLEIN 173 – BEETHOVENSTRAAT 72

Patisserie Huize van Wely Amsterdam-Zuid

Beeld: Patisserie Huize van Wely

Een patisserie, chocolaterie en glacerie ineen. Bij Huize van Wely vind je, sinds 1922, luxe delicatessen van handgemaakte taarten tot huisgedraaid ijs.

 

PATISSERIE LINNICK – AMSTELVEENSEWEG 75

Patisserie Linnick Amsterdam-Zuid

Beeld: Patisserie Linnick

Heerlijk verrast worden met iets vernieuwends doe je bij Linnick. Deze patisserie is origineel en met de beeldschone creaties geef je (jezelf) altijd een prachtig kado.

 

VAN AVEZAATH BEUNE – JOHANNES VERHULSTSTRAAT 98

Avezaath Beune Amsterdam-Zuid

Beeld: Avezaath Beune

Al meer dan honderd jaar vooraanstaand op het gebied van patisserie; Van Avezaath-Beune. In de prachtige vitrines zie je meteen het grote assortiment lekkernijen waar je uit kunt kiezen. Je kunt zelfs online je bestellingen doen; hartstikke handig!

 

KWEKKEBOOM BANKETBAKKERIJ ZUID- FERDINAND BOLSTRAAT 119

Kwekkeboom Amsterdam-Zuid

Beeld: Kwekkeboom

Dit familiebedrijf kent al meerdere generaties en de liefde waarmee hier word gebakken, proef je direct! De naam Kwekkeboom staat niet voor niets al meer dan 110 jaar voor kwaliteit!

 

BANKETBAKKERIJ ARNOLD CORNELIS – VAN BAERLESTRAAT 93

Arnold Cornelis Amsterdam-Zuid

Beeld: Arnold Cornelis

Een breed assortiment met aandacht voor innovatie en respect voor de monumenten van de patisserie. Het authentieke Amsterdam is het echt beste te proeven bij Arnold Cornelis!

 

MY LITTLE PATISERRIE – EERSTE VAN DER HELSTSRAAT 63 HS

Amsterdam-Zuid My Little Patisserie

Beeld: My Little Patisserie

Doe je ogen dicht, neem een hap en voilà, je staat in Parijs. Voor typisch Franse crèmegebakjes als eclairs, choux en mille-feuilles moet je bij My Little Patisserie zijn! Deze patisserie staat hoog aanbevolen en heeft veel goede beoordelingen. Parisienne Audrey Krief volgde een prestigieuze patisserie-opleiding. Nu geeft ze ook workshops!

 

Dat wordt Smmmullen in september!

 

Tekst: Xavier Simons

Gedeeld

verder lezen