Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

HET ULTIEME BUITENLEVEN MET VAN HANEGHEM

 

Gepubliceerd op: 27 mei 2021

Familiebedrijf Van Haneghem helpt al sinds jaar en dag bij het realiseren van jouw optimaal ingerichte buitenruimte. Van ontwerp tot realisatie, het gepassioneerde team neemt het gehele proces voor zijn rekening. Bovendien kun je bij Van Haneghem op locatie terecht voor gedegen advies en om de producten te ervaren in de showroom. Daaromheen vind je maar liefst 1.400 m2 aan buitenruimte waarvan elke hoek is ingericht om jou te inspireren op het gebied van het ultieme buitenleven. Zo ervaar je direct hoe het meubilair eruit kan komen te zien op jouw eigen (dak)terras, (binnen)tuin of veranda.

 

HET FAMILIEBEDRIJF

Roosmarijn van Haneghem is verkoopadviseur en het aanspreekpunt in de winkel van het bedrijf dat in 1965 door haar grootvader is opgericht. “Mijn opa is het bedrijf ooit gestart als een tuincentrum. Pas later ging hij ook tuinen aanleggen en onderhouden. Vanaf dat moment zijn ook mijn oom en vader in het bedrijf gekomen. Mijn vader is tuinontwerper en mijn oom die regelt alles achter de schermen. Hij zorgt voor een strakke planning en dat alles wat ontworpen wordt, ook daadwerkelijk zo wordt uitgevoerd. Mijn moeder heeft een bedrijf in gordijnen, stofferingen en interieur en is vorig jaar in het bedrijf geïntegreerd. Daarmee bieden we ook prachtige maatwerkhoezen voor het buitenmeubilair aan. Zodoende kunnen we een gehele buitenruimte verzorgen, inclusief de aankleding en beplanting.”

 

SHOWROOM IN DE OPEN LUCHT

In de unieke (buiten)showroom kun je als klant het meubilair in een uiterst natuurlijke omgeving ervaren. “Onze unique selling point is dat we de grootste buitenruimte van Nederland hebben als showroom. Deze hebben we ingericht met vele terrasjes en in diverse settings. Door middel van inhammetjes en hagen geeft dit een zo natuurlijk mogelijke sfeer. De klanten ervaren het meubilair echt zoals het bij hen thuis zou komen te staan. Ze zien het in een natuurlijke omgeving, waardoor de kleuren en de materialen het beste tot uiting komen”, vertelt Roosmarijn.

 

>> Artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> Vervolg artikel <<

 

MERKEN VAN HET HOOGSTE SEGMENT

 

De merken die Van Haneghem in de collectie heeft, zijn met uiterste zorg uitgekozen. “De potten die we in de collectie hebben, zijn van het Belgische merk Domani. Het merk heeft voornamelijk potten van terracotta die zo heet gebakken worden, dat er slechts drie procent water in de klei blijft zitten. De potten zijn daardoor winterhard. Voor de parasols kiezen we voor het merk Tuuci. Ze worden in Miami ontwikkeld voor het gebruik op jachten en kunnen hevige weersomstandigheden met gemak aan. We houden van producten die lang meegaan. Het is een investering, maar het blijft ook op de lange termijn mooi. Laatst hadden we een stel dat na 25 jaar bij ons terugkwam voor nieuwe meubels die zeiden: ‘Het is allemaal nog steeds goed, maar we willen toch eigenlijk wel weer eens wat nieuws.’ Dat is een prachtig compliment!”

 

DE LAATSTE TRENDS

 

“Mensen willen steeds langer buiten blijven zitten, dat merken we aan de vraag naar buitenverlichting en buitenkeukens. De Ofyr buitenkeukens zijn een laatste toevoeging aan ons assortiment. Dit zijn mooie karren waar bijvoorbeeld een Green Egg in gezet kan worden. Waar de gewone buitenkeukens ontzettend complex zijn, zijn deze sierkarren verrijdbaar waardoor je deze eenvoudig kunt verplaatsen. We bieden daar ook op maat gemaakte hoezen voor aan. Qua kleur zien we veel okergeel en terracotta terug. Door te kiezen voor een neutrale kleur voor het meubilair in de buitenruimte, kun je met kleuren sfeer aan de ruimte geven. Onze buitenkleden van het merk Pappelina zijn daar uitstekend geschikt voor.”

 

NIETS TE GEK

 

Er is vrijwel geen probleem waar het team van Van Haneghem geen oplossing voor heeft. “Moeten we ergens acht-hoog zijn met een hijskraan? Geen probleem, dat doen we immers regelmatig. Potten op het dakterras een mission impossible? Dat verzorgen wij van A tot Z. We houden daarbij uiteraard rekening met het belastbare gewicht, de wind en overige omstandigheden. Sommige lampen zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor op een dakterras, andere juist weer heel goed want die kunnen gefixeerd worden. En dankzij het atelier dat we in huis hebben, kunnen we ook alle kanten op voor wat betreft kleur- en materiaalgebruik van de buitenkussens en meubelhoezen. Niets is te gek!”

 

 

Tekst: Odette van der Veeken

Beeld: Van Haneghem

 

Gedeeld

verder lezen