Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

HET TERRAS OP RONDOM: GELDERLANDPLEIN

Gepubliceerd op: 6 augustus 2020

In het meest zuidelijke stuk van Zuid ligt Buitenveldert. Deze prachtige authentieke buurt is nog een beetje onontdekt, terwijl toch ook hier in het zonnetje een paar leuke terrasjes zijn. Rondom Gelderlandplein bijvoorbeeld. Daarom gaan wij dit weekend, met het warme weer dat voorspeld is, eens een kijkje nemen in deze bruisende buurt.

 

GORDAL – ARENT JANSZOON ERNSTSTRAAT 577

Beeld: Gordal

In het Element Hotel op Gelderlandplein zit het sfeervolle restaurant Gordal. Door de authentieke Spaanse gerechten, het grote tapas-aanbod en de huisgemaakte sangria waan je jezelf in Spanje. Het enorme dakterras van vierhonderd vierkante meter is helemaal te gek. Plof neer op één van de comfortabele loungebanken of geniet van de verse vis die ze ter plekke voor je grillen.

 

GUSTO DI CASTO – VAN LEIJENBERGHLAAN 216

Beeld: Gusto Di Casto

De Italiaanse keuken staat bekend om zijn pizza’s en pasta’s, fruitige wijnen en verrassende vleesgerechten. Bij Gusto Di Casto krijg je precies dat, plus natuurlijk fantastische service. Dit is allemaal al prachtig, maar op het terras wordt het nog wat mooier. Neem op een zonnige middag plaats en waan je volledig in Toscaanse sferen.

 

CAFÉ ANNO 1890 – AMSTELVEENSEWEG 1124

Beeld: HJ Visuals

De naam zegt het natuurlijk al een klein beetje; Anno 1890 bestaat al heel erg lang. Gelegen op de grens van Amstelveen en Amsterdam, komen mensen uit beide steden hier samen. De vrijmibo begint hier altijd lekker vroeg. Met goed weer staat de straat bijna helemaal gevuld, maar je kunt ook buiten op een stoeltje plaatsnemen. Een bitterballetje met een pilsje, dat klinkt als een prima begin van het weekend.

 

LE PAIN QUOTIDIEN – VAN LEIJENBERGHLAAN 130

Le Pain Quotidien

Beeld: Le Pain Quotidien

Deze overheerlijk bakker zit door heel Zuid, maar op Gelderlandplein zit de grootste vestiging van Amsterdam. Bij Le Pain Quotidien kun je in de zon genieten van een belegd broodje of een croissantje. Met een glaasje jus erbij wordt elk ontbijt hier wel heel luxe.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

Il CAFFE – UILENSTEDE 346

Beeld: Il Caffe

Op de grens van Amsterdam en Amstelveen ligt de bruisende Campus Uilenstede. Hoewel de flats er in de winter weinig sprekend uitzien, komen in de zomer de studenten naar buiten en verandert de campus in een plek waar gezelligheid de boventoon voert. Midden op de campus zit het moderne Il Caffe. Bij dit sfeervolle café schijnt de zon altijd op het terras, maar met een halve liter weizen wordt die toch nog net iets warmer.

 

IZAKAYA TANUKI – WILLEM VAN WELDAMMELAAN 41

Beeld: Tanuki

Japans genieten in de Amsterdamse zon. De sushi van IZAKAYA Tanuki is bij menig Zuid bewoner wel bekend en is standaard van topkwaliteit. Op Gelderlandpein kun je hier op het ruime terras van genieten, met een goed glas saké ernaast. Je hoeft daarvoor echt niet meer de hele wereld over te vliegen.

 

EL PANELAZO – KASTELENSTRAAT 172

Beeld: El Panelazo

Ooit Colombiaans gegeten? Ook dat kan gewoon in Zuid. In het hart van Buitenveldert zit El Panelazo, waar ze gespecialiseerd zijn in de Colombiaanse Cuisine. Deze keuken bestaat vooral uit heerlijke malse stukken vlees, die goed smaken met een biertje ernaast. Om het af te maken kun je bij El Panelazo ook nog eens buiten zitten. Met de zon op het terras heb je dan wel echt de Zuid-Amerikaanse ervaring.

 

GRAND CAFÉ DE BOSBAAN – BOSBAAN 4

Beeld: Grand Café De Bosbaan

Als de zon schijnt op de Bosbaan, komt het Amsterdamse Bos tot leven. Hardlopers, wandelaars en veel spelende kinderen zorgen voor een heerlijk zomers gevoel. Bij Grand Café De Bosbaan spelen ze hier geweldig op in, met een prachtig terras. Na een leuke dag bos kun je hier fijn op het terras neer ploffen en genieten van een bakkie in de warmte. Met een prachtig uitzicht over De Bosbaan, ben je hier nooit uitgekeken.

 

KLEIN KALFJE – AMSTELDIJK NOORD 355

Beeld: Klein Kalfje

Een terras aan het water kan toch zo fijn zijn. Bij Klein Kalfje zit je met de zon en een zomerbriesje gebakken aan de Amstel. Het menu bij dit prachtige restaurant loopt sterk uiteen. Van een smaakvolle sliptong, tot een overheerlijk stukje rund en dan hebben we nog niet eens alle wijnen genoemd. Bestel een flesje wit en geniet van wat welverdiende rust aan het water.

 

BOERDERIJ MEERZICHT – KOENENKADE 56

Beeld: Boerderij Meerzicht

Een lekkere wandeling door het Amsterdamse Bos maken is iedere dag van de week een aanrader. Maar wist je dat je er ook plaats kunt nemen voor een heerlijke lunch? Bij Boerderij Meerzicht hebben ze Pannenkoeken in alle soorten en maten. Geniet op het terras terwijl de kinderen klimmen en klauteren in de naastgelegen speeltuin en boomgaard. Er is ook een dierenweide met hertjes, pauwen en kippen. Terwijl je kinderen hun laatste beetje stoom afblazen, kun jij lekker bijkomen van een drukke week.

 

BISTRO G.P. – VAN LEIJENBERGHLAAN 252

Beeld: Bistro G.P.

Ook op Gelderlandplein kom je een familielid van de George familie tegen! Bij de Bistro G.P. drink je jouw favoriete bakkie in de gezellige sfeer van het prachtige winkelcentrum. Heerlijk mensen kijken en socializen! Oh en natuurlijk niet te vergeten, een terras met middagzon.

 

Vergeet niet af en toe een watertje te drinken!

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen