HET TERRAS OP IN: DE RIVIERENBUURT

door | mrt 1, 2019

YES! We mogen weer aan het terras – oké, wel overdag maar dat maakt het niet minder leuk! Om ervoor te zorgen dat jij de fijnste plekjes weet te vinden, lichten wij op ZUID.nl per wijk de terrassen uit. Deze keer duiken we de terrassen op in de Rivierenbuurt.

 

CAFÉ VRIJDAG – AMSTELDIJK 137

Café Vrijdag

Beeld: Café Vrijdag

Bij Café Vrijdag is het elke dag Vrijdag! Gelegen aan de rand van de Rivierenbuurt waar de Amstel Zuid van Oost scheidt, vind je het altijd gezellige Café Vrijdag. Geniet van het zonnetje op het terras of neem plaats in de schaduw als je aan de wijn zit. Wat je ook doet: bij café vrijdag zit je altijd goed.

 

LOULOU PIZZABAR – MAASSTRAAT 18

Loulou Pizzabar

Beeld: Loulou Pizzabar

LouLou Maasstraat is ready! Op dit adres eet je heerlijke pizza met van die dunne bodems met superdunne knapperige randjes. We love it! Je geniet van de heerlijke houtovenpizza’s op het fijne terras en als je lang wilt tafelen met keuze uit veel wijn! Leuk om te weten: deze pizzabakkers hebben meerdere prijzen gewonnen voor hun pizza’s, zoals de gezondste pizza van Nederland!

 

DE UITSMIJTER – EUROPAPLEIN 71

De Uitsmijter

Beeld: De Uitsmijter

Hier kun je op het terras terecht voor een relaxt ontbijt, brunch of snelle lunch! De Uitsmijter is de ideale plek waar je neerstrijkt voor een afspraak, een kop koffie of om rustig de krant te lezen. Verwen jezelf met de herboren klassieker: de uitsmijter! Een smeuïge dooier, de ham zout en zacht, de boerenkaas rijk van smaak op ambachtelijk Frans brood. De chef bereidt wekelijks Royale varianten voor de échte fijnproever. Op de uitgebreide menukaart staat voor ieder wat wils!

 

TAP ZUID – MAASSTRAAT 70 

TAPZUID

Beeld: TAPZUID

Er is waarschijnlijk geen café in Amsterdam waar ze zo dol zijn op bier uit eigen stad als bij Tap Zuid. Met ruim 25 bieren van de tap en nog veel meer van de fles, is bijna elke lokale Amsterdamse brouwerij hier wel vertegenwoordigd. Buiten het grote assortiment aan dranken heeft Tap Zuid ook een heerlijk terras waar je kan genieten van alle smaken uit eigen stad. Neem lekker plaats met wat vrienden en vergeet de tijd even in de Amsterdamse zon.

 

GOOS ETEN & DRINKEN – MAASSTRAAT 74

Goos

Beeld: Goos Eten en Drinken

Wil je ’s middags even lekker een hapje eten? Dan is op het mooie terras van Goos plaatsnemen een uitstekend idee. Op dit fijne plekje aan de Maasstraat kun je lekker genieten van de zon! Met iedere dag een verschillend ‘gerecht van het moment’ of een ander ‘visje van de markt’, verrast de chef je met een goed geprijsd maal. Combineer dit met een van de lekkere flessen wijn en je hebt direct een top middag.

 

COFFEECOMPANY RIJNSTRAAT – RIJNSTRAAT 32

Coffee Company Rijnstraat

Beeld: Coffee Company Rijnstraat

Coffee lovers: opgelet! Kom jij de dag niet door zonder een heerlijk bakkie? Dan kun je in de Rivierenbuurt bij Coffee Company Rijnstraat terecht. Op het terras zit je hier heerlijk in de zon en daarnaast vind je in de Rijnstraat een grote verscheidenheid aan winkels, ideaal dus om hier te starten of juist neer te ploffen na het winkelen!

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

 

AMSTEL BOATHOUSE – AMSTELDIJK 223

Amstel Boathouse

Beeld: Amstel Boathouse

Ook gelegen aan het prachtige water van de Amstel, kun je bij dit restaurant nog genieten van een beetje rust dat in de stad soms moeilijk te vinden is. Het Amstel Boathouse heeft een van de mooiste terrassen van Zuid, er is aan alle kanten zon en je kunt er lekker bootjes kijken. Met heerlijk eten en een ruime wijnkaart kun je bij het Amstel Boathouse echt genieten!

 

BAR CAFÉ LOUIS DAVIDS – RIJNSTRAAT 254

louis davids

Beeld: Bar Café Louis Davids

Op de hoek van de Rijnstraat en de President Kennedylaan ligt Bar Café Louis Davids, met Louis en David als eigenaren. De broers, want dat zijn het, openden in 2018 de deuren van dit gezellige stadscafé. Op het terras bij Bar Café Louis Davids geniet je van een (speciaal)biertje en een portie bitterballen, een glas wijn met een lekkere ‘combi plank’ en als je er zin in hebt zijn er ook pizza’s, sushi en pokebowls! De locatie heeft een zonterras, dus neem je zonnebril en zonnebrand mee!

 

BROERS – ROOSEVELTLAAN 67

Café Broers

Beeld: Broers

Even pauze tijdens je drukke werkdag? Bij Broers kun je lekker op het terras plaatsnemen voor een heerlijke lunch tussen de middag. Geniet met een cappuccino van de levendige sfeer op de Rooseveltlaan. Mocht je nu op tijd klaar zijn met het werk, dan kun je hier aan het eind van de middag al lekker de eerste slok wijn van het weekend drinken.

 

D’ OVERKANT – SCHELDESTRAAT 101

d' Overkant

Beeld: d’ Overkant

Met aan twee kanten een terras heeft d’ Overkant de luxe van de hele dag zon. Dat wordt dus lekker meedraaien om de stralen van onze goudgele vriend te blijven vangen. Vanaf ongeveer 11.00 uur pak je het zonnetje bijna de hele dag totdat hij onder gaat. Behalve de zon heeft d’ Overkant een uitgebreid menu met ontbijt, lunch en diner. Vis, vlees of bier? Doe eens gek en bestel het gewoon alledrie!

 

Zo zie je maar weer: de Rivierenbuurt heeft een hoop heerlijke terrassen! Waar schuif jij deze week aan?

 

Tekst: Melda Kanatlarli, Bas Beekman, Florentine Waller & Jeffrey Struijk