Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

HET TERRAS OP IN: DE RIVIERENBUURT

Gepubliceerd op: 1 maart 2019

Een hapje en een drankje smaken nét iets lekkerder in het zonnetje op een terras! Om ervoor te zorgen dat jij de fijnste plekjes weet te vinden, lichten wij op ZUID.nl per wijk de terrassen uit. Deze keer duiken we de terrassen op in de Rivierenbuurt.

 

THE CORNER AMSTERDAM – SCHELDEPLEIN 2

the corner

Beeld: The Corner Amsterdam

Bij The Corner aan het Scheldeplein zit je áltijd goed. Dit eetcafé ligt – zoals de naam al een beetje verklapt – lekker prominent op de hoek. Of je in dit gezellige café met een van de zonnigste terrassen van de buurt nou komt voor een kop koffie, een lunch of gewoon een glaasje wijn: het is altijd fijn! Geniet van de diversiteit aan mensen om je heen, lekker eten en drinken en als je geluk hebt: de zon. Benieuwd hoe The Corner Amsterdam uit onze redactie test kwam? Lees het hier!

 

‘T VLIEGERTJE – SCHELDESTRAAT 79

Vliegertje

Beeld: t Vliegertje

Het is dan wel niet het grootste terras van Amsterdam Zuid, maar het fijne middagzonnetje maakt deze plek echt een favoriet onder de zonaanbidders. t’ Vliegertje is een authentiek Amsterdams café en restaurant aan de westkant van de Rivierenbuurt. Gelegen aan de levendige Scheldestraat kun je hier lekker mensen kijken onder het genot van jouw favoriete drankje. Als je wat langer wilt blijven kun je voor een schappelijke prijs een smakelijke maaltijd bestellen en vervolgens tot sluitingstijd ontspannen in de buitenlucht.

 

TAP ZUID – MAASSTRAAT 70 

Tap Zuid

Beeld: Tap Zuid

Er is waarschijnlijk geen café in Amsterdam waar ze zo dol zijn op bier uit eigen stad als bij Tap Zuid. Met ruim 25 bieren van de tap en nog veel meer van de fles, is bijna elke lokale Amsterdamse brouwerij hier wel vertegenwoordigd. Buiten het grote assortiment aan dranken heeft Tap Zuid ook een heerlijk terras waar je tot in de late uurtjes kan genieten van alle smaken uit eigen stad. Neem lekker plaats met wat vrienden en vergeet de tijd even in de Amsterdamse zon.

 

GOOS ETEN & DRINKEN – MAASSTRAAT 74

Goos

Beeld: Goos Eten en Drinken

Wil je ’s avonds een lekker hapje eten? Dan is op het mooie terras van Goos plaatsnemen een uitstekend idee. Op dit fijne plekje aan de Maasstraat kun je lekker bijkomen na een lange dag werken. Met iedere dag een verschillend ‘gerecht van het moment’ of een ander ‘visje van de markt’, verrast de chef je met een goed geprijsd avondmaal. Combineer dit met een van de lekkere flessen wijn en je hebt direct een top avond.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

 

CAFÉ VRIJDAG – AMSTELDIJK 137

Café Vrijdag

Beeld: Café Vrijdag

Gelegen aan de rand van de Rivierenbuurt waar de Amstel Zuid van Oost scheidt, vind je het altijd gezellige Café Vrijdag. Geniet van het zonnetje op het terras of ga binnen zitten als het wat kouder is. Wat je ook doet: bij café vrijdag zit je altijd goed.

 

AMSTEL BOATHOUSE – AMSTELDIJK 223

Amstel Boathouse

Beeld: Amstel Boathouse

Ook gelegen aan het prachtige water van de Amstel, kun je bij dit restaurant nog genieten van een beetje rust dat in de stad soms moeilijk te vinden is. Het Amstel Boathouse heeft een van de mooiste terrassen van Zuid, er is aan alle kanten zon en je kunt er lekker bootjes kijken. Met heerlijk eten en een ruime wijnkaart kun je bij het Amstel Boathouse echt genieten in de nazomer.

 

BAR CAFÉ LOUIS DAVIDS – RIJNSTRAAT 254

louis davids

Beeld: Bar Café Louis Davids

Op de hoek van de Rijnstraat en de President Kennedylaan ligt Bar Café Louis Davids, met Louis en David als eigenaren. De broers, want dat zijn het, openden in 2018 de deuren van dit gezellige stadscafé. Op het terras bij Bar Café Louis Davids geniet je van een (speciaal)biertje en een portie bitterballen, een glas wijn met een lekkere ‘combi plank’ en als je er zin in hebt zijn er ook pizza’s! Een leuke bijkomstigheid: bij dit smaakvolle eetcafé kun je buiten ook jeu-de-boulen.

 

BROERS – ROOSEVELTLAAN 67

Café Broers

Beeld: Broers

Even pauze tijdens je drukke werkdag? Bij Broers kun je lekker op het terras plaatsnemen voor een heerlijke lunch tussen de middag. Geniet met een cappuccino van de levendige sfeer op de Rooseveltlaan. Mocht je nu op tijd klaar zijn met het werk, dan kun je hier aan het eind van de middag al lekker de eerste slok wijn van het weekend drinken.

 

D’ OVERKANT – SCHELDESTRAAT 101

d' Overkant

Beeld: d’ Overkant

Met aan twee kanten een terras heeft d’ Overkant de luxe van de hele dag zon. Dat wordt dus lekker meedraaien om de stralen van onze goudgele vriend te blijven vangen. Vanaf ongeveer 11.00 uur pak je het zonnetje bijna de hele dag totdat hij onder gaat. Behalve de zon heeft d’ Overkant een uitgebreid menu met ontbijt, lunch en diner. Vis, vlees of bier? Doe eens gek en bestel het gewoon alledrie!

 

Tekst: Bas Beekman, Florentine Waller & Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen