Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

HET IS WEER TIJD VOOR DE NEGENMAANDENBEURS

Gepubliceerd op: 18 februari 2019

Amsterdam Zuid, RAI, Negenmaandenbeurs

Voor de aankomende papa’s en mama’s van Nederland staat van 20 tot en met 24 februari de Negenmaandenbeurs op het programma. Dit is de unieke plek om alles te weten te komen over zwangerschap, opvoeding en alles wat daarbij komt kijken. Een leerzaam dagje uit voor iedereen die een baby verwacht, of plannen heeft om… je weet wel. Het is inmiddels al een paar jaar een vast onderdeel van de Huishoudbeurs. Met masterclasses, workshops, babymassages en de nieuwste snufjes is er zelfs voor ouders die hun vierde kind verwachten nog wel wat op te steken.

 

BABYRESTAURANT

Negenmaandenbeurs, Amsterdam Zuid, RAI

Iets nieuws dit jaar bij de Negenmaandenbeurs is de opening van het eerste babyrestaurant van Nederland. Micky van Zuiderwijk, persvoorlichter van de beurs, legt uit wat dit bijzondere concept inhoudt: “Het is eigenlijk een soort testplek voor de nieuwste babyhapjes. Het restaurant heeft een beetje iets weg van een Japans sushirestaurant. Op een loopband komend er constant verschillende soorten babyhapjes voorbij. De ouders laten hun baby uitkiezen wat zij lekker vinden smaken en wat niet. Een perfecte manier om te zien van welke groeten en vitamine de kleine houdt.

DNA-TEST

Negenmaandenbeurs Amsterdam Zuid RAI

Een primeur dit jaar om de beurs is een DNA test die de ouders kunnen doen. Met wangslijm van de baby kunnen ouders leuke dingen te weten komen over hoe hun pasgeboren baby zich de komende jaren gaat ontwikkelen. Tegen een kleine betaling krijgen de ouders drie weken later in professionele een animatievideo thuis met wat leuke informatie. “Dit kan bijvoorbeeld de kleur ogen zijn, maar ook hoe de smaakpapillen van een kind later gaan reageren op bitter. Zo kun je zien of ze spruitjes lekker gaan vinden”, zegt Micky.

 

VRAAG HET OMA

Voor wie wat klassiek Amsterdams opvoedingsadvies nodig heeft, is bij de Negenmaandenbeurs ook aan het goede adres. Op de beurs komen een aantal Amsterdamse oma’s breien. Behalve hun gebreide truien kopen, kunt u ook bij de oma’s terecht voor wat opvoedingsadvies. Zo kunnen alle jonge aankomende ouders van ervaren opvoeders iets leren. Tijden veranderen natuurlijk, maar van oma kun je altijd wat leren.

 

PRAKTISCHE INFO

Van 20 februari tot en met 24 februari 2019 vindt de Negenmaandenbeurs plaats in RAI Amsterdam. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur, op donderdag 21 en vrijdag 22 februari van 11.00 – 22.00 uur.

 

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen