HALLOWEEN: MAAK JE KLAAR VOOR EEN GRIEZELIG AMSTERDAM-ZUID

door | okt 3, 2023

Elk jaar wordt het van oorsprong Keltische feest Halloween steeds populairder. Niet alleen vind je in de winkels de leukste ’trick-or-treat’-mandjes, maar ook zien we dat er steeds meer feestjes en activiteiten worden georganiseerd rondom dit spannende thema. Ben je op zoek naar leuke manieren om Halloween te vieren in Amsterdam-Zuid? We hebben een paar griezelig goede ideeën voor je verzameld, van decoratie en familieconcerten tot films en eten en drinken, zodat jij deze spookachtige maand oktober goed afsluit.

 

 

HALLOWEEN-FAMILIECONCERT – CONCERTGEBOUW – ZONDAG 29 OKTOBER (6+)

Op de dag voor dit grote ’trick-or-treat’-festijn viert het Concertgebouw een muzikaal feest met het hele gezin. Dans mee met heksen en spoken op de muziek van Van Griegs Peer Gynt en Stravinsky’s betoverde kasteel uit De vuurvogel. Of geniet van de muziek uit Harry Potter en Humperdincks Hänsel und Gretel. Het belooft een spooky dag te worden!

HALLOWEEN AMSTERDAM-ZUID
Advertentie
HALLOWEEN 2023: MAAK JE KLAAR VOOR EEN GRIEZELIG AMSTERDAM-ZUID

GRIEZELEN MET DE KINDEREN – OCCII KINDERPRET – AMSTELVEENSEWEG 134 – WOENSDAG 25 OKTOBER 14.00 UUR TOT 16.00 UUR

Bij OCCII Kinderpret kunnen kinderen elke woensdagmiddag een leuke activiteit doen. Van workshops dans, percussie, theater, circus, beeldende kunst, muziek en ambachten tot aan themafeesten: de kinderen kunnen hun creatieve hart hier ophalen. Deze Halloween kom je doodeng verkleed, laat je je magisch gevaarlijk schminken, maak griezelknutsels, eet je gruwelijke hapjes en laat je al je vrienden schrikken!

 

FEESTWINKEL WITBAARD VOOR AL JE GRIEZELIGE OUTFITS – FERDINAND BOLSTRAAT 22

Of je nu met het kroost langs de deuren gaat voor ’trick-or-treat’ of tickets hebt voor hét Halloweenfeest van Amsterdam, je vindt bij Feestwinkel Witbaard de perfecte outfit en grime om mensen de stuipen op het lijf te jagen.

 

HALLOWEEN DECORATIE – PIPOOS – CEINTUURBAAN 334

Met de feestdagen in het vooruitzicht is er altijd wel een reden om je huis te decoreren. Zo blijf je lekker creatief bezig. Pipoos heeft het grootste assortiment aan knutsel- en decoratiespullen waar je ook voor Halloween je hart op kunt halen.

 

BLOODY MARY – GEORGE W.P.A. – WILLEMSPARKWEG 74

Het ultieme halloween drankje is natuurlijk een heerlijke Bloody Mary. Dit doe je natuurlijk in stijl bij George W.P.A. En zoals zij zeggen, ‘nothing beats a Bloody Mary in the morning’

 

SCHRIKKEN MET DE BESTE HORRORFILMS – RIALTO – CEINTUURBAAN 338

Als je aan Halloween denkt, dan denk je natuurlijk aan enge films. Op de engste dag van het jaar is het natuurlijk leuk om een goede horror- of thrillerfilm te kijken in de oudste bioscoop van Amsterdam-Zuid. Al meer dan honderd jaar kun je de leukste en spannendste films en documentaires bij Rialto bekijken. Wie neem jij mee?

Benieuwd naar de leukste speeltuinen in Amsterdam-Zuid? Je leest het hier.

Volg ons ook op InstagramFacebook en LinkedIn

HALLOWEEN: MAAK JE KLAAR VOOR EEN GRIEZELIG AMSTERDAM-ZUID