Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

GROEN IN ZUID: BOTANISCHE TUIN ZUIDAS

Gepubliceerd op: 13 september 2018

Botanische Tuin Zuidas


Beeld: Botanische Tuin Zuidas

Houd je net als wij van veel groen om je heen? Ons stadsdeel heeft gelukkig aardig wat groen te bieden. In de Botanische tuin Zuidas bijvoorbeeld! Dit is een vrij onontdekte groene oase in Zuid. Je kunt er terecht voor ontspanning, maar ook biedt de tuin een locatie voor vele culturele activiteiten, is het af te huren als trouwlocatie en kun je in de inspirerende omgeving perfect vergaderen.

 

MEER DAN EEN TUIN

Botanische tuin Zuidas

Beeld: Botanische tuin Zuidas

De Botanische tuin Zuidas is een fantastische plek wanneer je wilt genieten van alles wat groeit en bloeit. Je kunt er je ogen de kost laten aan de ruime collectie bijzondere planten, shopt er een paar toffe exemplaren bij elkaar voor jouw eigen urban jungle thuis of je komt er lekker ontspannen op een bankje aan de vijver. Op deze plek kun je eventjes ontsnappen aan de drukte van de Zuidas.

 

PLANTEN VOOR DUMMIES

Botanische Tuin Zuidas

Beeld: Botanische Tuin Zuidas

Geen kenner, maar wil je ook wat opsteken over al dat bijzondere groen? Naast het bewonderen van de diverse plantencollecties, ben je hier ook aan het goede adres voor rondleidingen, leerzame workshops over planten, maar ook lessen tekenen en aquarellen. Daarnaast wordt er regelmatig een lezing gegeven waar liefhebbers meer te weten krijgen over bijzondere planten.

 

NAJAARSPLANTEN-DAG

Botanische Tuin Zuidas

Beeld: Botanische Tuin Zuidas

Op zondag 30 september aanstaande organiseert de Botanische tuin een tweede editie van de Najaarsplanten-dag. Gedurende deze dag kun je van 11.00 tot 17.00 uur een markt bezoeken waar  je de mooiste bloemen, planten, zaden en bloembollen kunt scoren. Verder kun je aanhaken bij diverse rondleidingen door de tuin, geniet je van een Japans fluitconcert in de Penjing tuin en toont ontwerpster Chantal Keijzer haar nieuwe collectie met botanische prints!

 

Mocht je er helaas niet bij kunnen zijn tijdens de Najaarsplanten-dag, dan is de tuin ook tijdens reguliere openingstijden te bezoeken. De Botanische tuin Zuidas is gratis toegankelijk op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Vanaf mei tot en met oktober is de tuin ook in het weekend geopend van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De Botanische tuin Zuidas vind je aan de Van der Boechorststraat 8.

 

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid viert deze week van woensdag tot en met zondag de vijfde editie met concerten en evenementen verspreid over vijf buurten in Amsterdam-Zuid. Het festival viert het muzikale erfgoed van ons muziekleven met tientallen topmusici. Er zal tijdens Muze van Zuid...

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

Zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart wordt verwarmd met prachtige concerten. In juli en augustus kun je weer als vanouds genieten van een spectaculaire avond vol muzikaal talent. Van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek; met meer dan zeventig...