GROEN IN ZUID: BOTANISCHE TUIN ZUIDAS

Gepubliceerd op: 13 september 2018

Botanische Tuin Zuidas


Beeld: Botanische Tuin Zuidas

Houd je net als wij van veel groen om je heen? Ons stadsdeel heeft gelukkig aardig wat groen te bieden. In de Botanische tuin Zuidas bijvoorbeeld! Dit is een vrij onontdekte groene oase in Zuid. Je kunt er terecht voor ontspanning, maar ook biedt de tuin een locatie voor vele culturele activiteiten, is het af te huren als trouwlocatie en kun je in de inspirerende omgeving perfect vergaderen.

 

MEER DAN EEN TUIN

Botanische tuin Zuidas

Beeld: Botanische tuin Zuidas

De Botanische tuin Zuidas is een fantastische plek wanneer je wilt genieten van alles wat groeit en bloeit. Je kunt er je ogen de kost laten aan de ruime collectie bijzondere planten, shopt er een paar toffe exemplaren bij elkaar voor jouw eigen urban jungle thuis of je komt er lekker ontspannen op een bankje aan de vijver. Op deze plek kun je eventjes ontsnappen aan de drukte van de Zuidas.

 

PLANTEN VOOR DUMMIES

Botanische Tuin Zuidas

Beeld: Botanische Tuin Zuidas

Geen kenner, maar wil je ook wat opsteken over al dat bijzondere groen? Naast het bewonderen van de diverse plantencollecties, ben je hier ook aan het goede adres voor rondleidingen, leerzame workshops over planten, maar ook lessen tekenen en aquarellen. Daarnaast wordt er regelmatig een lezing gegeven waar liefhebbers meer te weten krijgen over bijzondere planten.

 

NAJAARSPLANTEN-DAG

Botanische Tuin Zuidas

Beeld: Botanische Tuin Zuidas

Op zondag 30 september aanstaande organiseert de Botanische tuin een tweede editie van de Najaarsplanten-dag. Gedurende deze dag kun je van 11.00 tot 17.00 uur een markt bezoeken waar  je de mooiste bloemen, planten, zaden en bloembollen kunt scoren. Verder kun je aanhaken bij diverse rondleidingen door de tuin, geniet je van een Japans fluitconcert in de Penjing tuin en toont ontwerpster Chantal Keijzer haar nieuwe collectie met botanische prints!

 

Mocht je er helaas niet bij kunnen zijn tijdens de Najaarsplanten-dag, dan is de tuin ook tijdens reguliere openingstijden te bezoeken. De Botanische tuin Zuidas is gratis toegankelijk op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Vanaf mei tot en met oktober is de tuin ook in het weekend geopend van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De Botanische tuin Zuidas vind je aan de Van der Boechorststraat 8.

 

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen

COMING SOON: BIJNA OPEN IN ZUID!

We zijn alweer halverwege november, de tijd gaat sneller dan dat we bij kunnen houden! Er staan alweer een hele hoop toffe spots op de planning die heel binnenkort een plekje in ons prachtige Zuid komen te bemachtigen. Houd je ogen goed open: aan deze zaakjes moet je de komende tijd echt even een bezoekje brengen!

WEEKENDTIPS 16, 17, 18 NOVEMBER 2018

Het is weer weekend! De laatste dagen werd het al flink wat graadjes kouder in Amsterdam-Zuid en dat is eigenlijk perfecte timing, want dit weekend staan er een hoop winterse activiteiten op de agenda. Maar geen paniek: ook voor degenen die het koude weer nog niet helemaal omarmen is er genoeg te beleven in Zuid. Hoe gaat jouw weekend eruit zien?

WEEKENDTIPS 9, 10, 11 NOVEMBER 2018

De tijd vliegt echt voorbij, maar in dit geval is dat eventjes niet zo heel erg want het weekend staat alweer voor de deur. Zoals elk weekend is er in ons stadsdeel weer een hele hoop te beleven. Wat staat er dit keer voor leuks op de planning?