Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

GOED IN DE BROEK ZITTEND MET MR MARVIS

Gepubliceerd op: 28 april 2020

MR MARVIS

Nu de lente officieel van start is gegaan, kunnen de temperaturen voor Steven Vrendenbarg niet gauw genoeg oplopen. De enthousiaste ondernemer zit namelijk in de kortebroekenhandel. In zijn pas geopende MR MARVIS brand store in de Jordaan laat hij de kleurrijke collectie aan shorts zien waarmee hij samen met zijn team de moderne man er goed én comfortabel bij laat lopen.

 

SHOWSTELENDE SHORTS

Aan de Oude Looiersstraat zit sinds maart de brand store gevestigd. Een clean opgezette winkel – met inhouse kantoorruimte – waar het maar om een ding draait: de perfecte shorts. Met aansprekende fotografie van Carli Hermes op de muur, zijn het echt de kleurrijke shorts zelf die er de show stelen. “We merkten vanuit onze klanten dat er vraag was naar een fysieke winkel. Mensen willen het product toch aan levende lijve ervaren. Standard Studio heeft vervolgens het ontwerp van de winkel gedaan. En ondanks de vele gekleurde shorts – zo’n honderd stuks in totaal – is het een erg prettige en rustige omgeving geworden. Eigenlijk hebben we van alle maten en kleuren wel een exemplaar in de winkel. Wellicht niet de precieze kleur in de maat naar wens, maar deze is vervolgens eenvoudig te bestellen en thuis te bezorgen. Ideaal dus!”

 

 

TE GÊNANT OM TE DRAGEN

MR MARVIS

Hoe het idee voor de perfecte shorts tot stand is gekomen blijkt een grappig verhaal. “Een vriend uit Londen kwam over en het was onverwacht heerlijk lekker weer. Ik wilde hem een korte broek lenen, maar kwam erachter dat ik maar twee oude comfortabele korte broeken had. Te gênant! En ik bedacht me: Waarom heb ik nu nog steeds die oude dingen? Maar ja, simpelweg omdat die gewoon het lekkerst zitten. En zo is het idee om dé perfect zittende korte broek te ontwerpen die er goed uitziet en in veel kleuren altijd verkrijgbaar is. Samen met mijn vrienden – inmiddels compagnons Aafke en David – ben ik van dit idee vervolgens werkelijkheid gaan maken”, aldus Steven Vrendenbarg, medeoprichter en creative director van MR MARVIS.

 

>>Het artikel gaat verder onder de advertentie<<

>>Vervolg artikel<<

 

DE PERFECTE PASVORM

MR MARVIS

Het merk claimt dus de perfecte shorts te hebben. Steven benadrukt: “Hij zit lekker, de broekspijpen zijn niet te lang, niet te kort. Het elastiek in de broekband en stretch-katoen zorgen dat hij altijd mooi aangesloten op het lichaam zit, maar toch comfortabel draagt als je zit, staat of beweegt. En die fit, daarvan beloven we dat we die nooit meer gaat veranderen.” Wat wel verandert, zijn de limited editions. En ook voegt het merk zo nu en dan iets nieuws toe aan het assortiment. Zo verkoopt MR MARVIS inmiddels ook een sportlijn, een zwemshort en een mini-MARVIS voor de allerkleinsten onder ons.

 

DUURZAAMHEID IN HET DNA

De shorts passen volledig bij het principe van slow fashion, kleding die niet trendgevoelig is en dus niet na een seizoen afgedankt wordt. Voor MR MARVIS is dit een vanzelfsprekendheid, aldus Steven: “De fit blijft onveranderd en de effen kleuren maken de shorts tijdloos. Duurzaamheid is niet ons unique selling point, maar vanaf de start van het merk houden we al rekening met het milieu. We zijn er bewust mee bezig op het gebied van de stoffen die we gebruiken, de producenten die we dichtbij huis kiezen en ook onze verzenddoos die tevens als verpakking van ons product dient. En tja, een winkel op zo’n centrale spot als hier in de Jordaan waar je gewoon te voet of op de fiets naartoe kunt, dat scheelt natuurlijk ook!”

 

Tekst: Jeffrey Struijk
Fotografie: Davien Hulsman

Gedeeld

verder lezen

EEN SCHITTERENDE KERSTTAFEL

EEN SCHITTERENDE KERSTTAFEL

Dek jouw kersttafel in stijl met Rivièra Maison en geniet van de kerstdagen. Gouden bestek, prachtige glazen en bijpassende servetten: they have it all!

EEN SCHITTERENDE KERSTTAFEL

EEN SCHITTERENDE KERSTTAFEL

Dek jouw kersttafel in stijl met Rivièra Maison en geniet van de kerstdagen. Gouden bestek, prachtige glazen en bijpassende servetten: they have it all!