GLÜHWANDELEN IN ZUID

door | dec 16, 2020

 
Winter 2020/2021 is de winter van het glühwandelen. Het glüh-wat?, zal je misschien denken, maar ’t is heel simpel: lekker wandelen onder het genot van een goede beker glühwein to go. Glühwandelen is werkelijk waar voor iedereen goed! Je support de lokale horeca ermee, jij geniet van een lekker warm drankje en je bent óók nog eens aan het bewegen. Vandaag gaan wij lekker aan de glühwandel in Zuid!
 

 

VERHULST – JOHANNES VERHULSTSTRAAT 105

Het stijlvolle Verhulst op de hoek van de Johannes Verhulststraat en de Cornelis Schuyt, is omgetoverd tot een afhaalspot midden in het chique Oud-Zuid. Voor een kruidige beker glühwein, maar ook voor een kop koffie of een soepje kun je hier even een pitstop maken.

 

‘T BLAUWE THEEHUIS – VONDELPARK 5

Heb je tijdens een winterse wandeling door het Vondelpark zin om even op te warmen? Ga dan bij ‘t Blauwe Theehuis langs voor een lekkere glühwein to go. Bij deze spot in het Vondelpark is het altijd gezellig en ook in deze tijd van het jaar kun je niet om deze sfeervolle tent heen. Dat moet je meemaken!

 

BROOKS AMSTERDAM – BEETHOVENSTRAAT 43

Beeld: BROOKS

Bij BROOKS in de Beethovenstraat kun je even stoppen voor een beker zelfgemaakte glühwein. Als dát geen feestje is..! Mocht je ook zin hebben in iets te eten bij de wijn, dan heeft Brooks gelukkig genoeg in de aanbieding: oliebollen, appelflappen, maar ook overheerlijke focaccia of brioche.

 

GENT AAN DE SCHINKEL – THEOPHILE DE BOCKSTRAAT 1

We love Gent aan de Schinkel! Bij deze leuke tent in de Schinkelbuurt is de glühwein nét even anders dan anders. Dat moet je ontdekken! Plus: hier kun je op een mooie winterdag lekker aan het water zitten. De glühwein bij Gent aan de Schinkel is glühfijn!

 

BAR CARTER – VALERIUSSTRAAT 85

Beeld: Bar Carter

Bij Bar Carter kun je langs voor een heerlijk glühweintje to go tijdens jouw evening strawl door Zuid. In het altijd gezellige Oud-Zuid vind je Bar Carter op de hoek van de Valeriusstraat en de Emmastraat. Zeker een bezoekje waard!

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

 

>> Vervolg artikel <<

 

CAFÉ KRULL – SARPHATIPARK 2

Lekker aan de wandel in De Pijp? Bij Café Krull kun je terecht voor een overheerlijke glühwein! Rode wijn, kruidnagel, kaneel.. scheutje rum erbij et voilà: een kopje warme wijn voor de échte liefhebbers!

 

SARPHAAT – CEINTUURBAAN 157

Beeld: Sarphaat

We blijven even hangen in De Pijp, en gaan langs bij Sarphaat! Dit is dé plek voor glühwein als je tijdens je wandeling in het Sarphatipark behoefte hebt aan een kleine pauze. De glühwein van dit leuke café is helemaal zoals ‘ie zijn moet: lekker kruidig door de kaneel en kruitnagel en zoet door de sinaasappel. Ook fijn: de wijn zit in een dubbele beker. Dan hoef jij je handen niet te branden!

 

WILDSCHUT – ROELOF HARTPLEIN 1-3

Wildschut is niet alleen in de zomermaanden the place to be, ook in de winter is deze spot absoluut een bezoekje waard! De glühwein die je er afhaalt is donker en kruidig: perfect voor op een koude winterdag!

 

MUCHO GUSTO COFFEE BAR – VONDELPARK 2

Beeld: Mucho Gusto Coffee Bar

Bij Mucho Gusto Coffee Bar in het Vondelpark nemen ze het maken van goede glühwein heel serieus. Heb jij je glühwein graag stevig, kruidig en zoet? Dan ben je hier aan het juiste adres! En wát is het bij deze buitenbar gezellig! Pas op dat je niet te lang blijft hangen.. Want dat is nu natuurlijk even niet de bedoeling.

 

Zo: aan de wandel nu! Waar begin jij jouw glühwalk?

  

Tekst: Florentine Waller