Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE REDACTIE TEST:

EEN OVERHEERLIJKE HIDDEN GEM IN DE STADIONBUURT

Gepubliceerd op: 6 december 2018

Sinterklaasavond stond voor ons dit jaar niet in het teken van pepernoten. Nee, we hebben deze lekkernij met liefde ingeruild voor Italiaanse witte truffel! Giovanni, eigenaar en chef van Cucina Casalinga, nodigde ons namelijk uit om te komen proeven in zijn restaurant, verscholen in een hoekje bij het Stadionplein. En geloof ons, hier wil je heen!

 

OPRECHTE GASTVRIJHEID

Cucina Casalinga geeft je een heerlijk Italiaans huiskamergevoel. Bij binnenkomst worden we begroet door vrienden van Giovanni, die puur uit passie meehelpen in de bediening van het restaurant. In de keuken stond Giovanni met een brede glimlach klaar en met een plekje aan de ‘Chefs Table’ konden we gezellig met hem kletsen en zien wat hij in de open keuken voor lekkers aan het bereiden was. “Deze zaak is 15 jaar traiteur geweest en sinds twee jaar uitgegroeid tot restaurant. We merkten dat onze gasten steeds vaker de fles wijn hier al open wilde maken en hier hun eten op wilden eten. Zo zijn we gegroeid naar wat we wat we nu zijn.”

 

AUTHENTIEK ITALIAANSE GERECHTEN

De kaart van Cucina Casalinga is geïnspireerd op gerechten uit Mezzogiorno. Een culinair prachtig stukje Zuid Italië. Na het zien van de kaart werd ons gevraagd of we verrast wilden worden en of er dingen waren die we niet zo lekker vinden. Bij het zien van de kaart loopt het water je al in de mond. Hier durf je dus met een gerust hart te zeggen: ‘We laten ons graag verrassen!’

 

ANTIPASTI – PRIMI – SECONDI 

We begonnen de avond met burrata met sinaasappel en gegrilde rode sla. Hierbij mochten we smullen van ‘Polpette di sarde’, een soort gehaktballetjes die gemaakt zijn van sardines, met pijnboompitten, marsala, mint en rozijnen. Dit tweede gerecht was voor ons allebei nieuw en ontzettend lekker!

Voor de pasta die hierop volgde werd ons gevraagd of we houden van truffel. Het antwoord op deze vraag was uiteraard: ‘Heerlijk!’ Giovanni heeft witte truffels uit Zuid Italië in zijn keuken en alleen van de geur doe je al een vreugdesprongetje. Het uiteindelijke gerecht, verse pasta met paddenstoelen en witte truffel is er eentje waarvoor we zeker snel weer terug te vinden zijn bij dit heerlijke restaurant.

 

Als hoofdgerecht smulden we verder van verse geelstaarttonijn met zoetzure Tropea uien en gedroogde druiven.

 

KNUS

Dit restaurant heeft ‘slechts’ plaats voor dertig personen. Hierdoor voelt het al snel knus aan. Door de open keuken kun je zien wat er allemaal bereid wordt en dat maakt het hier extra gezellig. Wanneer je op zoek bent naar een heerlijk Italiaans restaurant waarbij je je even helemaal in Italië waant, dan is Cucina Casalinga zeker een aanrader!

 

Cucina Casalinga

Stadionweg 271

T: 020 679 15 92

 

Tekst: La Toya Sensen – Ramsahai

Beeld: La Toya Sensen – Ramsahai & Cucina Casalinga

Gedeeld

verder lezen

SPAANS TAFELEN BIJ GORDAL IN AMSTERDAM-ZUID

SPAANS TAFELEN BIJ GORDAL IN AMSTERDAM-ZUID

SPAANS TAFELEN BIJ GORDAL IN AMSTERDAM-ZUID Gepubliceerd op: Proeven, beleven en genieten! Op z'n Spaans genieten kun je bij restaurant Gordal, gelegen in het winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam-Zuid. Chef Esther Lago...

HET TERRAS OP IN: DE STADIONBUURT

HET TERRAS OP IN: DE STADIONBUURT

Met zoveel aanbod, is het soms even zoeken voor je jouw favoriete plekje in de zon gevonden hebt. In onze rubriek ‘Het Terras Op’ gaan we op zoek naar de leukste terrassen van Amsterdam-Zuid en wijzen we je de weg naar de fijne spots. Deze week duiken we de terrassen op in de Stadionbuurt.