FEEST! AMSTERDAM PRIDE 2018

Gepubliceerd: 4 augustus 2018 09:00

Beeld: EPA/REMKO DE WAAL

Vandaag vindt de Canal Pride 2018 plaats en wat zijn we trots dat Amsterdam weer in alle kleuren van de regenboog gekleurd is! Vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt, dat is waar het om draait. De liefde kan was ons betreft niet groots genoeg gevierd worden!

 

CANAL PARADE – 12:30 TOT 17:00 UUR

“Pride Amsterdam is niet zomaar een event. Het staat symbool voor de open en tolerante stad die we willen zijn. We vieren de vrijheid jezelf te kunnen zijn. Al twintig jaar is de botenparade onlosmakelijk verbonden met Amsterdam en niet meer weg te denken uit onze binnenstad” – Eberhard van der Laan

 

De Paradeboten zullen zoals gebruikelijk weer over de Prinsengracht paraderen. Met in totaal 80 deelnemers belooft het weer een groots spektakel te worden! De parade kent verschillende soorten deelnemers. Van LHBT-verenigingen, roze netwerken, naar multinationals en banken, tot roze overheidsinstellingen en politieke partijen. Allemaal met een eigen boodschap waarin de liefde keer op keer centraal zal staan.

 

STREET PARTIES

Niet alleen op het water is het feest vandaag! Door de hele stad zijn straatfeesten die meestal tot middernacht duren. De meeste feesten vinden plaats in het centrum van de stad. Weet jij nog niet waar je gaat dansen zo meteen? Kijk dan hier in welke straten het feestgedruis los zal barsten!

 

SLOTFEEST OP DE DAM – ZONDAG 5 AUGUSTUS

Morgen zal de Pride feestelijk afgesloten worden op de Dam. Van 14 tot 22 uur zal de muziek hier losbarsten en iedereen is welkom om mee te komen dansen!

 

HEROES

Gay Pride boot Heroes

Beeld: Pride Amsterdam

Het thema van de Pride is dit jaar ‘Heroes’. Iedereen kent wel iemand die een ‘heldenstatus’ verdient. Tijd om deze heroes in het zonnetje te zetten dus! Het gaat hierbij om mensen die zich op allerlei manieren inzetten voor mensenrechten in het algemeen en/of voor een community in het bijzonder

 

Wil jij liever een rustigere zaterdag? Bekijk dan onze weekendtips!

 

Tekst: La Toya Sensen – Ramsahai

Bron: pride.amsterdam

Gedeeld

verder lezen

WEEKENDTIPS 7, 8, 9 DECEMBER

Maak je klaar voor een spetterend weekend want deze dagen wordt Amsterdam-Zuid omgetoverd tot een winterwonderland mét de nodige luxueuze ambiance. Van de grootste premium lifestylebeurs van Europa tot kerst-activiteiten: dit doe jij dit weekend in Zuid.

WEEKENDTIPS 30 NOVEMBER, 1, 2 DECEMBER

Dit weekend belooft een écht Sinterklaasweekend te worden. Met nog maar een paar dagen op de teller tot pakjesavond zijn er nog een hele hoop inkopen en voorbereidingen te doen. Én liggen er wat mooie kansen om de beste man nog een laatste keer te zien voordat hij weer naar Spanje vertrekt. Daarnaast staan er ook weer een hoop andere activiteiten op de planning die je echt niet wilt missen. Dit is waar je dit weekend moet zijn!

WEEKENDTIPS 23, 24, 25 NOVEMBER

En daar is ‘ie alweer: ons geliefde weekend! Terwijl we hier op kantoor de laatste artikeltjes van de week aan het tikken zijn, gaan in heel Amsterdam-Zuid langzaam aan alweer mensen richting huis om heerlijk samen te eten en het weekend te vieren. Er staan ook dit keer weer talloze evenementjes op de planning waarmee we dat allemaal op onze eigen manier kunnen doen. Wat doe jij dit weekend?

NIEUW IN ZUID: DECEMBER 2018

Al die gloednieuwe zaken, wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Gelukkig is dat ook nergens voor nodig want ze blíjven maar komen. Ook deze decembermaand heeft Amsterdam-Zuid weer prachtige, spiksplinternieuwe zaakjes voor ons in petto. Wij verwelkomen ze in ieder geval met open armen en raden jullie aan zeker even een kijkje te nemen bij deze toppers!