Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

FEEST! AMSTERDAM PRIDE 2018

Gepubliceerd: 4 augustus 2018 09:00

Beeld: EPA/REMKO DE WAAL

Vandaag vindt de Canal Pride 2018 plaats en wat zijn we trots dat Amsterdam weer in alle kleuren van de regenboog gekleurd is! Vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt, dat is waar het om draait. De liefde kan was ons betreft niet groots genoeg gevierd worden!

 

CANAL PARADE – 12:30 TOT 17:00 UUR

“Pride Amsterdam is niet zomaar een event. Het staat symbool voor de open en tolerante stad die we willen zijn. We vieren de vrijheid jezelf te kunnen zijn. Al twintig jaar is de botenparade onlosmakelijk verbonden met Amsterdam en niet meer weg te denken uit onze binnenstad” – Eberhard van der Laan

 

De Paradeboten zullen zoals gebruikelijk weer over de Prinsengracht paraderen. Met in totaal 80 deelnemers belooft het weer een groots spektakel te worden! De parade kent verschillende soorten deelnemers. Van LHBT-verenigingen, roze netwerken, naar multinationals en banken, tot roze overheidsinstellingen en politieke partijen. Allemaal met een eigen boodschap waarin de liefde keer op keer centraal zal staan.

 

STREET PARTIES

Niet alleen op het water is het feest vandaag! Door de hele stad zijn straatfeesten die meestal tot middernacht duren. De meeste feesten vinden plaats in het centrum van de stad. Weet jij nog niet waar je gaat dansen zo meteen? Kijk dan hier in welke straten het feestgedruis los zal barsten!

 

SLOTFEEST OP DE DAM – ZONDAG 5 AUGUSTUS

Morgen zal de Pride feestelijk afgesloten worden op de Dam. Van 14 tot 22 uur zal de muziek hier losbarsten en iedereen is welkom om mee te komen dansen!

 

HEROES

Gay Pride boot Heroes

Beeld: Pride Amsterdam

Het thema van de Pride is dit jaar ‘Heroes’. Iedereen kent wel iemand die een ‘heldenstatus’ verdient. Tijd om deze heroes in het zonnetje te zetten dus! Het gaat hierbij om mensen die zich op allerlei manieren inzetten voor mensenrechten in het algemeen en/of voor een community in het bijzonder

 

Wil jij liever een rustigere zaterdag? Bekijk dan onze weekendtips!

 

Tekst: La Toya Sensen – Ramsahai

Bron: pride.amsterdam

Gedeeld

RECENT

verder lezen

RIJKSMUSEUM PRESENTEERT: ALLE REMBRANDTS

Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar in 2019 presenteert het Rijksmuseum van 15 februari tot 10 juni voor het eerst in de geschiedenis een overzichtstentoonstelling van alle schilderijen, etsen en tekeningen van Rembrandt uit eigen collectie.

LIEFDE & LUST OP DE HUISHOUDBEURS

Huisvrouwen en – mannen, aanhang en geïnteresseerden kunnen zich komend weekend weer onderdompelen in al het nieuws op het gebied van interieurverzorging tijdens de Huishoudbeurs in RAI Amsterdam.