DE FAVORIETEN VAN… LISA SPRONCK

door | nov 29, 2022

In ‘De favorieten van…’ laten buurtbewoners, BN’ers, ondernemers en onze eigen redacteuren weten waar je die ene lekkere croissant haalt, in welke bar zij het liefst hangen of waar zij gegarandeerd een feestelijke outfit scoren. Deze week de beurt aan Lisa Spronck, stagiaire bij Zuid-Media!

 

“Als student aan The New School Amsterdam, gelegen aan de Jan Luijkenstraat, ben ik sinds drie jaar veel in Amsterdam-Zuid te vinden! Als nieuwkomer in Amsterdam ben ik de stad natuurlijk gaan ontdekken! Ik test samen met mijn vriendinnen dagelijks de leukste feesten, mooiste winkels en fijnste horeca! Natuurlijk houden wij alles wat er reilt en zeilt in Zuid nauwlettend vanaf het terras in de gaten. Ik kan zeggen dat mijn favorieten-lijstje is voortgekomen uit een intensief onderzoek, maar wel met veel liefde!”

Lisa Spronck
George

George W.P.A.

 “Mijn go-to spot om te borrelen met vriendinnen is George W.P.A. Eigenlijk kan je mij de hele dag op dit terras aan de Willemsparkweg zetten! In de zomer de hele dag in de zon en in de winter op het verwarmde terras. Ook vind ik het heel leuk om hier met mijn hondje James te komen, er staat altijd een George waterbakje voor hem klaar!”

 

Litchy 

“In Amsterdam maakte ik voor het eerst kennis met de jurken verhuurshop: Litchy. Hier huur je de mooiste designerjurken voor een betaalbare prijs. Toen er afgelopen zomer een tijdelijke pop-up store van Litchy op de Van Baerlestraat werd geopend, heb ik zelfs twee parels gekocht. Daarnaast heeft Litchy ook geweldige boobtape wat een lifesaver is geweest bij veel feestjes!”

 

Mondi

“Met een kleine Uber-rit naar The College Hotel, waan ik mij even op de Caribische eilanden. Restaurant Mondi is echt een favoriet geworden! Niet alleen hebben ze hier lekkere cocktails en gerechten om te delen, maar verzorgt Juni Juliet hier ook elke woensdag het live entertainment! De leukste party om de week mee te breken!”

Ferilli’s 

“Vitello Tonato, ravioli en scroppino’s. Je kan mij altijd wakker maken voor een avondje bij Ferilli’s. Bij deze italiaan zit je altijd supergezellig en weten ze precies wat ik lekker vind.”

WINTER FAVORIET: ICE* AMSTERDAM

“De schaatsbaan op Het Museumplein geeft mij elk jaar weer het ultieme kerstgevoel. Eerst schaatsen en vervolgens vooral proosten met Glühwein!”

 

 

polo
mondi

Tapmarin

“Wanneer Ajax speelt ben ik vaak in Tapmarin te vinden! Eerlijk gezegd ben ik niet eens zo’n voetbalfan, maar het is hier gewoon zó gezellig!”

 

Het Amsterdamse Bos

Soms ontsnap ik van de drukte in de stad en ga ik naar het Amsterdamse Bos! Ik vind het hier zo fijn! In de winter wandelen, in de lente wijn drinken met vriendinnen en afgelopen zomer heb ik hier de Polo bezocht!”

 

Banketbakkerij Cornelis

“Deze patisserie winkel zit om de hoek van mijn studie. Dit is de plek waar de meiden van The New School hun lunch halen. Inmiddels ben ik ook echt fan, ze hebben hier heerlijke broodjes en taartjes.”