Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

LEKKER ZEN DE ZOMER IN: EROP UIT IN HET BEATRIXPARK

Gepubliceerd: 30 juni 2018 15:00

Wat hebben we de afgelopen weken al veel mogen genieten van de zon. Niets zo fijn om dan zo veel mogelijk buiten te zijn, bij voorkeur in een stukje rustig én groen Amsterdam. Proef bijvoorbeeld de zomer tijdens een heerlijke wandeling door het Beatrixpark: een sfeervol stuk groen dat de Rivierenbuurt en Zuidas verbindt!

Oudste stadspark
De natuur in Amsterdam-Zuid groeit en bloeit in volle glorie. Zo zijn in het Beatrixpark onwijs veel verschillende bomen, planten, bloemen en dieren te vinden. Wist je dat dit park één van de oudste moderne stadsparken van Amsterdam is? Alle jaargetijden kennen natuurlijk hun charme, maar vooral nu is het heerlijk ontspannen met een wandeling. Het Beatrixpark bestaat dit jaar 80 jaar en biedt mooie plekjes, een kinderspeelplaats en kunstwerken die tussen de paden door te vinden zijn.

Leuke dingen doen
Een onderdeel van het park dat zeker een bezoekje waard is, is de Artsenijhof. Dit is een medicinale kruidentuin, waar honderden verschillende geneeskrachtige kruiden te vinden zijn. Op de bordjes lees je per kruid wat de naam en de werking is. De kleintjes kunnen lekker afkoelen in het pierenbadje (gratis), dat nog tot begin september open is. Het water heeft een fijne temperatuur en wordt dagelijks verschoond. Ook zijn er door het park heen verschillende kunstwerken te vinden, waaronder bijvoorbeeld een fontein in de vijver en twee grote leeuwen.

Flower power
Ook zo dol op bloemen? In het Beatrixpark zijn de mooiste exemplaren te vinden. Van prachtige narcissen in verschillende kleuren, tot viooltjes in paars, roze en wit. Leuk weetje: de vele bijzondere boomsoorten zijn allemaal voorzien van een naambordje.

Romantisch fietsen
Het Beatrixpark heeft een romantische stijl. Vooral het oude gedeelte, dat in 1938 ontworpen werd, met haar bruggetjes, mooie bloemen en leuke wandelpanden. Liever op de fiets? Er lopen twee prachtige fietsroutes door het park: Het Boerenweteringpas en De Groene Zoom.

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

IN DE SCHIJNWERPERS: VAN BAERLESTRAAT

IN DE SCHIJNWERPERS: VAN BAERLESTRAAT

Dat je veelzijdig kunt shoppen aan de bruisende Van Baerlestraat is algemeen bekend. Maar in dit artikel delen wij met jou de insider tips om een onvergetelijke middag in deze straat te beleven! Lees snel verder…

IN DE KIJKERS: CLAUDE DEBUSSYLAAN

IN DE KIJKERS: CLAUDE DEBUSSYLAAN

In het financiële hart van Amsterdam, de Zuidas, bevinden zich befaamde advocatenkantoren en grote corporates. Het is een wijk vol strak in pak geklede zakenmensen die behalve ontmoeten en vergaderen ook graag genieten van een goed diner of een smakelijke snelle lunch. In het internationale zakendistrict ben je in de Claude Debussylaan dan op het juiste adres!

HONDERDEN PRACHTIGE TULPEN KLEUREN HET STADSDEEL

HONDERDEN PRACHTIGE TULPEN KLEUREN HET STADSDEEL

Dit voorjaar vindt alweer de zesde editie van Tulp Festival Amsterdam plaats! De laatste jaren is de tulp steeds meer uit het straatbeeld verdwenen, maar dit mooie initiatief zorgt er sinds 2015 ieder jaar voor dat de stad letterlijk kleur krijgt. Maar liefst honderdduizend tulpen, verspreid over alle stadsdelen, zetten Amsterdam in bloei gedurende de aprilmaand.

HEMONYSTAAT IN DE SPOTLIGHTS

HEMONYSTAAT IN DE SPOTLIGHTS

Deze week lichten we de Hemonystraat uit, dit is één van de meest centrale en hipste plekken van de Pijp! Deze straat begint aan de Stadhouderskade en eindigt bij de Ceintuurbaan. Er is ter plaatse geen doorgaand verkeer mogelijk, dus tegelijkertijd ook een heerlijke plek om te wonen in hartje Amsterdam! Kijk nu snel met ons mee welke hotspots deze straat ons te bieden heeft…

FRANS HALSSTRAAT IN DE SPOTLIGHTS

FRANS HALSSTRAAT IN DE SPOTLIGHTS

Midden in het bruisende De Pijp, gelegen aan het schattige Cornelis Troostplein vind je de Cornelis Trooststraat! Aan de ene kant van de straat loop je zo de bekende Ruysdaelkade op, aan de andere kant de gezellige Ferdinand Bolstraat. Het is een rustige straat waar je fijn kunt wonen, maar ook lekker een hapje kunt eten of er op uit kunt gaan voor een borrel.