Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

LEKKER ZEN DE ZOMER IN: EROP UIT IN HET BEATRIXPARK

Gepubliceerd: 30 juni 2018 15:00

Wat hebben we de afgelopen weken al veel mogen genieten van de zon. Niets zo fijn om dan zo veel mogelijk buiten te zijn, bij voorkeur in een stukje rustig én groen Amsterdam. Proef bijvoorbeeld de zomer tijdens een heerlijke wandeling door het Beatrixpark: een sfeervol stuk groen dat de Rivierenbuurt en Zuidas verbindt!

Oudste stadspark
De natuur in Amsterdam-Zuid groeit en bloeit in volle glorie. Zo zijn in het Beatrixpark onwijs veel verschillende bomen, planten, bloemen en dieren te vinden. Wist je dat dit park één van de oudste moderne stadsparken van Amsterdam is? Alle jaargetijden kennen natuurlijk hun charme, maar vooral nu is het heerlijk ontspannen met een wandeling. Het Beatrixpark bestaat dit jaar 80 jaar en biedt mooie plekjes, een kinderspeelplaats en kunstwerken die tussen de paden door te vinden zijn.

Leuke dingen doen
Een onderdeel van het park dat zeker een bezoekje waard is, is de Artsenijhof. Dit is een medicinale kruidentuin, waar honderden verschillende geneeskrachtige kruiden te vinden zijn. Op de bordjes lees je per kruid wat de naam en de werking is. De kleintjes kunnen lekker afkoelen in het pierenbadje (gratis), dat nog tot begin september open is. Het water heeft een fijne temperatuur en wordt dagelijks verschoond. Ook zijn er door het park heen verschillende kunstwerken te vinden, waaronder bijvoorbeeld een fontein in de vijver en twee grote leeuwen.

Flower power
Ook zo dol op bloemen? In het Beatrixpark zijn de mooiste exemplaren te vinden. Van prachtige narcissen in verschillende kleuren, tot viooltjes in paars, roze en wit. Leuk weetje: de vele bijzondere boomsoorten zijn allemaal voorzien van een naambordje.

Romantisch fietsen
Het Beatrixpark heeft een romantische stijl. Vooral het oude gedeelte, dat in 1938 ontworpen werd, met haar bruggetjes, mooie bloemen en leuke wandelpanden. Liever op de fiets? Er lopen twee prachtige fietsroutes door het park: Het Boerenweteringpas en De Groene Zoom.

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid viert deze week van woensdag tot en met zondag de vijfde editie met concerten en evenementen verspreid over vijf buurten in Amsterdam-Zuid. Het festival viert het muzikale erfgoed van ons muziekleven met tientallen topmusici. Er zal tijdens Muze van Zuid...

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

Zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart wordt verwarmd met prachtige concerten. In juli en augustus kun je weer als vanouds genieten van een spectaculaire avond vol muzikaal talent. Van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek; met meer dan zeventig...