IN DE SPOTLIGHT: EERSTE JACOB VAN CAMPENSTRAAT

door | dec 10, 2019

Eerste Jacob van Campenstraat

Vandaag gaan we op avontuur in De Pijp! Naast een aantal gezellige koffiezaakjes waar je terecht kunt voor coffee to go, valt er nog véél meer te beleven in de Eerste Jacob van Campenstraat. Ga je mee op verkenning door dit pittoreske straatje in Amsterdam-Zuid?

 

 STENELUX MINERALEN EN FOSSIELEN – EERSTE JACOB VAN CAMPENSTRAAT 2

STENELUX MINERALEN EN FOSSIELEN

Wij van de redactie zijn er dol op; van die schattige specialistische winkeltjes. Stenelux Mineralen en Fossielen is – je raadt het al – specialist in mineralen en fossielen. Je scoort hier de meest bijzondere exemplaren en kunt hier ook terecht voor opgezette dieren.

 

SHAMBHALA MEDITATIE CENTRUM AMSTERDAM – EERSTE JACOB VAN CAMPENSTRAAT 4

Shambhala Meditatie Centrum is een oase van rust in de straat. In de verschillende centra verspreid over Nederland, en dus ook bij ons in De Pijp, kun je terecht voor groepsmeditatie, trainingen en workshops om jouw innerlijke rust (terug) te vinden in de gehaaste moderne wereld.

 

DE AANZET – EERSTE JACOB VAN CAMPENSTRAAT 10

De Aanzet

Beeld: De Aanzet

Van maandag tot en met zaterdag, kun je bij De Aanzet binnenlopen voor je biologische groenten, fruit en levensmiddelen. De seizoensgerichte focus van de vennoten is sinds 1981 effectief. Daarmee bieden ze je vers biologisch eten tegen een goede prijs en waar mogelijk ook nog eens van Hollandse bodem!

 

 ATELIER TEMPEL – EERSTE JACOB VAN CAMPENSTRAAT 20

Atelier Tempel

Beeld: Atelier Tempel

Tijdens een wandeling door deze straat moet je zeker even het lieflijke Atelier Tempel van ontwerpster Hilde Tempelman bezoeken. Hier vind je unieke handgeschilderd aardewerk, handgemaakte tassen, sjaals, sieraden, kussenslopen en wat eigenlijk niet om je huis mee op te leuken!

 

 JACOB’S JUICE AMSTERDAM – EERSTE JACOB VAN CAMPENSTRAAT 34

Jacob’s Juice focust zich op duurzaamheid door voedselverspilling tegen te gaan. De lekkere sappen maken ze dan ook van groente en fruit dat anders in de prullenbak zou zijn beland. Een prachtig duurzaam concept! Ga langs voor een sapje to go!

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel <<

 

BOUTIQUE DEL CAFFE TORREFAZIONE – EERSTE JACOB VAN CAMPENSTRAAT 38

Daniele zit met zijn koffieboetiek Torrefazione al sinds 2013 gevestigd aan de Eerste Jacob van Campenstraat. Achterin de zaak bewaart de uit Rome afkomstige Daniele grote voorraden aan koffie waarmee hij zelf overheerlijke blends maakt. In deze gezellige huiskamer krijg je op die manier een heerlijke unieke kop zwart goud voor je neus.

 

RESTAURANT WALIA IBEX – EERSTE JACOB VAN CAMPENSTRAAT 41

Walia Ibex

Beeld: Walia Ibex

Niet bekend met de Ethiopische keuken? Dan moet je zeker eens op verkenning gaan bij Walia Ibex! Het echtpaar dat het restaurant runt schotelt je met veel zorg en liefde een fantastische vegetarische schotel voor en laat je de smaken van Ethiopië proeven. Wanneer de horeca weer open mag is dit restaurant absoluut de moeite waard!

 

SIRIPHON – EERSTE JACOB VAN CAMPENSTRAAT 47

Siriphon

Beeld: Siriphon

Veel groter dan de gemiddelde huiskamer is dit mooie restaurantje niet, maar dit doet de sfeer alleen maar ten goede. Siriphon is een van de verborgen parels van De Pijp, waar je klantvriendelijke ontvangen wordt om vervolgens overheerlijke klassieke Thaise gerechten voorgeschoteld te krijgen. Hopelijk kunnen we snel weer bij dit restaurant neerstrijken om te genieten van hun delicatessen. Je kunt momenteel alleen bij het restaurant terecht voor take-out. 

 

LOCALS COFFEE – EERSTE JACOB VAN CAMPENSTRAAT 27

Locals Coffee Amsterdam De Pijp

Beeld: Locals Coffee

Sta jij echt op knappen voor een kop Italiaans geneugte? Locals Coffee’s got your back! In deze stijlvol ingerichte setting smaakt je bakkie nog nét ietsje lekkerder. Dat je nu alleen maar langs kunt voor een koffietje to go maakt het natuurlijk niet minder leuk. Echt een aanrader!

  

BAKERS & ROASTERS – EERSTE JACOB VAN CAMPENSTRAAT 54

Bakers & Roasters

Beeld: Bakers & Roasters

In deze straat bruist het van de koffie! Naast lekker versgebrande koffie, heeft Bakers and Roasters nog zoveel meer in petto voor je! Wat dacht je van een frisse juice of een old school milkshake om even af te wisselen? Ga langs voor lekker drankje to go!

 

Een heleboel leuke zaakjes in deze gezellige straat! Wanneer ga jij een kijkje nemen?

 

Tekst: Jeffrey Struijk & Florentine Waller