Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

EEN VADERDAG CADEAU SCOREN IN ZUID

Gepubliceerd op: 12 juni 2019

Vaderdag staat weer voor de deur. De ideale dag om je pa eens goed in het zonnetje te zetten. Natuurlijk neem je op deze bijzondere dag alle vaderlijke taken van hem over, maar met een kleinigheidje laat je je waardering nog een beetje extra zien. Alleen wat moet je nu geven? Wij lichten een paar leuke cadeau ideeën voor je uit en natuurlijk waar je ze kan kopen in Amsterdam-Zuid.

 

EEN LEKKERE PARFUM

Mannen vinden het vaak ontzettend belangrijk dat ze lekker ruiken. Wie wilt er ook een stinkende vent naast zich hebben? Daarom is het leuk om je vader te verrassen met een parfummetje. Daar ‘geurt’ iedereen van op.

 

PERFUME LOUNGE – CORNELIS KRUSEMANSTRAAT 25

Perfume Lounge

Beeld: Perfume Lounge

Een groot assortiment siert deze ruime winkel in het hartje van Oud-Zuid.  Met een unieke parfumcollectie vind je bij Perfume Lounge altijd de geur die het beste bij je pa past. Laat je adviseren, of probeer één van de vele samples. Zo loop je zelf ook nog in een oases van geuren de winkel uit.

 

DANY DIOP – JACOB OBRECHTSTRAAT 14

Dany Diop

Beeld: Dany Diop

Een verstopte parel van Zuid is de huidverzorgingsspecialist Dany Diop. Gerucht gaat dat vele sterren hierlangs gaan voor een huidverzorgingsbehandeling. Gelukkig verkoopt deze specialist ook de lekkerste exclusieve parfums en geurtjes (Ook voor mannen). Dus kijk even binnen in de zaak en scoor een bijzonder Vaderdagcadeautje. 

 

BABASSU AMSTERDAM – CORNELIS SCHUYTSTRAAT 40

Babassu

Beeld: Babassu

Babassu heeft een mix van luxe tot iets meer betaalbare merken. Hierdoor vind je bijna altijd de parfum die je zoekt. Vraag aan het vriendelijke personeel wat ze hebben binnen de door jou gekozen prijsklasse. Je loopt gegarandeerd met een heerlijk geurtje naar buiten voor je vader.

 

EEN SPECIAALBIERENPAKKET

De meeste mannen houden wel van een biertje op zijn tijd, het liefst met een beetje bijzondere smaak. Wat is er dan leuker om te geven dan een miniproeverij. Koop een paar heerlijke speciaalbiertjes en maak er een leuk pakketje van. Voor wat diversiteit hoef je niet ver te zoeken, er zijn een aantal speciaalbierspecialisten in Zuid die je hierbij kunnen helpen.

 

BIERBAUM – SARPHATIPARK 1

Bierbaum

Beeld: Bierbaum

Met meer dan 200 bieren op de fles ben je hier niet snel uitgekeken. De Bierbaum staat bekend om zijn grote assortiment aan binnen- en buitenlandse bieren. Om je een beetje wegwijs te maken in deze rivier aan drank, zijn er gelukkig genoeg medewerkers die wel een beetje verstand hebben van het bier. Vraag gerust het verschil tussen een I.P.A. en een R.P.A en stel een leuk pakket samen.

 

TABAK’S NOTENBAR – RIJNSTRAAT 132

Notenbar

Beeld: Pexels

Sowieso als je op zoek bent naar alle ingrediënten voor een goede borrel ben je bij Tabak’s Notenbar aan het juiste adres. Met nootjes, kazen en wijnen wordt het al heel gezellig, maar het aanbod aan speciaalbieren is echt immens. Kies er een paar uit en laat een leuk pakketje samenstellen. Misschien een paar smakelijke hapjes erbij om het af te maken, daar wordt die ouwe heel blij van.

 

DIRCK III – VICTORIEPLEIN 8

Dirck III

Beeld: Pexels

Dirck III heeft meerdere vestigingen door de hele stad. Deze slijterij heeft alles, van sterke drank tot superwijnen. Voor een speciaalbiertpakket kun je ook wel bij deze zaak terecht. Een groot assortiment aan goud water siert de winkel in de Rivierenbuurt. Ga je voor een Belgische brouwerij, of toch een Amsterdamse? Je vader gaat in ieder geval glunderen van deze smaakvolle biertjes.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

EEN PLAAT UIT ZIJN JONGE JAREN

Muziek gaat door merg en been. Bijna iedereen kent nog wel de bekende plaatjes van toen ze kind waren. Leuk dus om je vader te verrassen met een CD of vinyl uit zijn jeugd. Ook in Amsterdam-Zuid is er een winkel waar je de muziek uit je vaders tienerjaren kan vinden.

 

RECORD MANIA – FERDINAND BOLSTRAAT 30

Record Mania

Beeld: Record Mania

Nieuwe platen, oude platen, bij Record Mania vind je echt wel iets voor vaderlief. Zoek even tussen zijn Cd’s, of zijn Spotify-lijst en kijk waar die van houdt. Loop vervolgens Record Mania binnen en je hebt zo de muziek uit zijn tienerjaren. Kan die fijn terugdenken aan die goeie oude tijd.

 

EEN SHIRT OP MAAT

Als je je vader een cadeau wilt geven waarmee hij iedere dag straalt, is een mooi vallend overhemd een goed idee. Op kantoor komt hij goed voor de dag en wat is nou leuker dan een prachtexemplaar gekregen van zoon- of dochterlief!?

 

 

MICHAEL & GISO – WILLEMSPARKWEG 71

De mannen van Michael & Giso weten wat stijl is. Inspiratie halen ze van over de hele wereld en dat zie je terug in de producten van topkwaliteit. Tailor-made en dus een perfect item voor jouw vader scoor je bij hen aan de Willemsparkweg

 

MISURA SARTORIA – GEORGE GERSHWINPLEIN 4

Misura

Beeld: Misura Sartoria

Waar ligt de concentratie maatpakken en overhemden hoger dan op de Zuidas? Midden in het zakencentrum van Amsterdam is hier natuurlijk een overvloed aan perfect gesneden suits. Misura Sartoria heeft een groot assortiment aan nette kleding en dat maken ze met liefde voor jouw vader op maat.

 

OGER – P.C. HOOFTSTRAAT 75

OGER

Beeld: Oger

Oger staat bekend om zijn vakmanschap in pakken op maat. Niet bijzonder dus dat ze hier ook een groot aantal shirts hebben liggen. De winkel tref je aan de P.C. Hooft en je vindt er zeker een prachtig kwalitatief item voor je pa! 

 

EEN DIKKE SIGAAR  

Roken is eigenlijk een beetje taboe tegenwoordig, maar menig man kun je nog wel opvrolijken met een grote sigaar. Ook in Zuid heb je daar de ideale je zaak voor!!

 

CIGARAGUA – VAN BAERLESTRAAT 56

Cigaragua

Beeld: Cigaragua

Een winkel waar alles draait om sigaren en Nicaragua; we zien waar de naam Cigaragua vandaan komt. Je kunt hier sigaren kopen binnen alle prijsklassen en die kan je op bijna ieder moment van de dag komen ophalen. Deze winkel is namelijk 7 dagen per week van 10.00 tot 21.00 uur geopend. Als je hier geen dikke sigaar vindt voor Vaderdag… Naja dan weten wij het ook niet meer.

 

LIEFDFE GAAT DOOR DE MAAG

Je kan natuurlijk zelf een overheerlijke maaltijd bereiden, maar ben je niet zo’n sterrenchef? Dan kun je je vader ook lekker meenemen naar een toprestaurant. Inspiratie vind je in ons artikel over dé 61 toprestaurants van Zuid.

 

Fijne Vaderdag!

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen