Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

EEN POSITIEF GESPREK MET KELLY WEEKERS

Gepubliceerd op: 2 november 2018

Kelly Weekers

De 29-jarige psychologe Kelly Weekers heeft een druk bestaan. Naast een succesvolle carrière als life & business coach, schuift de blonde schone regelmatig aan als deskundige bij RTL Boulevard. En dan is Kelly ook nog eens moeder van dochtertje Scottie (1), die ze samen met haar partner John Ewbank opvoedt in het Gooische Laren. Voor haar werk én een gezellige vrijdagmiddagborrel is Kelly regelmatig in Zuid te vinden.

 

In de gehaaste tijd waarin wij leven, is het een verademing om soms even stil te staan en te reflecteren op de dingen waar we mee bezig zijn. Zeker nu het aantal mensen met een burn-out hoger is dan ooit. Daar weet Kelly alles van. We ontmoeten haar bij Brasserie Van Dam – haar favoriete spot in Zuid – om haar alles te vragen over het geheim van een succesvol en gelukkig bestaan.

 

Waarom is Brasserie Van Dam jouw favoriete plek in Zuid?

“Van Dam wordt gerund door onze goede vrienden Nicolette en Sebas. Daarnaast komen hier veel vrienden van ons over de vloer. Vrijdagavond is mijn lievelingsavond. Iedereen is druk, maar als je vrijdag rond zes uur binnenloopt, is er altijd wel iemand om gezellig een drankje mee te doen. Ik zou het onze stamkroeg willen noemen.”  

 

Kelly Weekers

 

Kom je ook graag op andere plekken in Zuid?

“Jazeker, ik vind Zuid een heel mooi stukje Amsterdam en kom er dan ook graag. Ik winkel met veel plezier bij de leuke boetiekjes in de Cornelis Schuyt en struin soms even door de P.C. Hooftstraat. Daarnaast ben ik voor mijn werk als life & business coach regelmatig op de Zuidas te vinden. De Zuidas is natuurlijk een business plek, maar het is echt in opkomst. Zeker later in de middag, als het borreluur begint, leeft het steeds meer.”

 

Ooit naar Zuid verhuizen?

“Ik denk het niet. Ik waardeer het heel erg dat we in Laren veel groen om ons heen hebben. In Zuid-Limburg, waar ik oorspronkelijk vandaan kom, was ik erg verwend met de ruimte. Dat zou ik dan ook heel erg missen in Amsterdam. Ik ben gewend aan de rust. Ik geniet in Amsterdam van de drukte en de bedrijvigheid, maar vind het ook heerlijk om weer thuis te komen bij het groen en de schaapjes. Daar laad ik van op. Bovendien zijn we met twintig minuten in Amsterdam, het beste van twee werelden dus!”

 

Kelly Weekers

 

Je bent life & business coach, wat houdt dat in?

“Ik help mijn klanten gelukkiger en succesvoller te worden. Werk en privé zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, vandaar life én business coach. Als ik met mensen werk op het gebied van bedrijfsvoering en ondernemen, komt er vaak een heel persoonlijk stuk bij kijken. Heeft iemand privé een bepaalde onzekerheid, dan komt dat ook op business vlak naar boven. Ik probeer te achterhalen waar de behoeften van mijn klanten liggen om vervolgens samen doelstellingen uit te werken en deze te behalen.”

 

Denk je dat er een taboe heerst op coaching?

“In Nederland bestaat nog heel erg het idee van ‘ik ben toch niet ziek, dus heb helemaal geen coach nodig’. Maar kijk naar de wereld van de topsport, daar worden sporters ondersteund door allerlei sportpsychologen en sportcoaches. Hetzelfde geldt voor de businesswereld. Aan de top word je vaak bejubeld, maar er is niemand die jou een spiegel voorhoudt en zorgt dat je het beste uit jezelf haalt. Dat is een grote valkuil. En als het wel helemaal goed gaat, is het juist belangrijk dat je dat niveau ook vasthoudt. Ik merk wel dat het taboe iets meer doorbroken is. Voorheen was coaching meer in een nevel gehuld, maar ik zie in mijn omgeving steeds vaker dat mensen trots zijn op het feit dat ze worden bijgestaan door een coach.”

 

Kelly Weekers

 

Met welk vraagstuk komen klanten bij jou terecht?

“Veel van mijn klanten zijn al vrij succesvol binnen hun vakgebied. Samen zoeken we naar een weg waarop succes en geluk hand in hand kunnen gaan. Als je succesvol bent, betekent dat namelijk niet automatisch dat je echt gelukkig bent. Anders zouden er geen grote sterren of succesvolle zakenmensen zijn die zelfmoord plegen of uit de business stappen. In mijn werk probeer ik samen met mijn klanten te zorgen dat hun geluk en succes zo goed mogelijk samengaan.”

 

Je bent de afgelopen tijd druk bezig geweest met je eerste boek. Vertel!

“Mijn boek ‘Happy life 365’ is een no-nonsense denkwijze voor een leuker leven. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring met klanten opgedaan en zag bepaalde thema’s altijd weer terugkomen. Mensen maken zich tegenwoordig druk over zaken waar ze weinig of geen controle over hebben. Bijvoorbeeld het idee dat je perfect moet zijn of dat perfectie überhaupt mogelijk is. Daarnaast is er de druk van social media, waardoor het gras bij de buren altijd groener lijkt. En veel mensen vinden het moeilijk om nee te zeggen. In het boek laat ik met praktische tips zien hoe je een leuker leven krijgt door te focussen op de dingen waar je wél controle over hebt en al het andere los te laten.”

 

Wil je een tip uit jouw boek met ons delen?

“Houd een dagboek bij. Dat klinkt misschien als een hele onderneming, maar het kost echt maar vijf minuten van je tijd. Tijd die je anders waarschijnlijk zou verdoen aan scrollen op je telefoon. Je stelt jezelf iedere ochtend de vraag wat jouw dag succesvol zou maken en waar je dankbaar voor bent. Aan het einde van de dag reflecteer je daarop. Wat vond je positief aan vandaag? Wat kan je anders doen om morgen beter in te richten? Het leert je op een hele praktische manier te kijken naar wat je vandaag zou kunnen veranderen zodat het morgen weer iets beter gaat.”

 

Kelly Weekers

 

De drukke decembermaand staat weer voor de deur. Wat is jouw advies voor het behouden van de rust tijdens deze maand?
“Het verlagen van je verwachtingen. Iedereen wil dat het gezellig is, met veel eten en zoveel mogelijk tijd doorbrengen met de familie. Als het uiteindelijk niet lijkt op een fotoshoot uit de catalogus van Riviera Maison, leidt dat tot teleurstelling. Ben je normaal niet zo heel goed met je familie, dan is het geen goed plan om opeens vier volle dagen met elkaar door te brengen. En heb je financiële stress, pak dan niet zo groot uit met al die cadeaus. Laat los hoe anderen het doen of hoe het zogenaamd zou moeten. Kijk naar jezelf en wat jij belangrijk vindt.”

 

Je bent pas 29 en hebt al veel op je CV staan, wat kunnen we nog meer van jou verwachten?

“Ik wil vooral vasthouden waar ik nu sta. Ik heb de afgelopen jaren heel hard gewerkt om dit te bereiken. Uiteraard kan ik altijd meer wensen, maar met het leven dat ik wil leiden, de tijd die ik met mijn gezin wil doorbrengen en de vrijheid die ik wil behouden, is het voor mij helemaal goed zoals het nu is. Ik vind dat je daarin ook realistisch moet zijn. Natuurlijk is er zakelijk nog van alles mogelijk. Die potentie is er ook wel, maar dat gaat weer ten koste van je privéleven. Als ik de balans kan behouden, teken ik daarvoor!

 

Het boek Happy life 365 is vanaf nu verkrijgbaar via Bol.com en diverse boekhandels.

 

Tekst: Jeffrey Struijk & Odette van der Veeken
Fotografie: Davien Hulsman

Gedeeld

verder lezen

EEN BURGER ETEN MET GORDON

Gordon Heuckeroth opende zijn nieuwe The Burger Room in Amsterdam-Zuid! Onder het genot van een burger vroegen we de rasentertainer hoe het met hem gaat!

EEN KOP KOFFIE MET QUINTY TRUSTFULL

EEN KOP KOFFIE MET QUINTY TRUSTFULL Gepubliceerd op: Van Atlanta tot Kenia: als ambassadrice van de Postcode Loterij en vrouw van een internationale voetbaltrainer reist Quinty Trustfull de hele wereld over. Hoewel de...