Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

EEN KOP KOFFIE MET QUINTY TRUSTFULL

Gepubliceerd op: 29 mei 2019

Quinty Trustfull Davien Fotografie

Van Atlanta tot Kenia: als ambassadrice van de Postcode Loterij en vrouw van een internationale voetbaltrainer reist Quinty Trustfull de hele wereld over. Hoewel de Koffietijd-presentatrice op veel plekken heeft gewoond, voelt ze zich in Oud-Zuid het meest thuis. Quinty is in De Pijp geboren en getogen en keerde zeven jaar geleden terug naar het huis van haar jeugd. Een echte Zuid-vrouw dus.

Net na de live-uitzending van Koffietijd, schuift Quinty bij ons aan voor een kop koffie in La Lotteria. In dit restaurant komt ze vaak, want het bevindt zich in hetzelfde pand als de opnamestudio. Er hangt zelfs een foto van haar aan de muur! 

 

Een echte Zuid-vrouw tegenover ons!

“Ik woon nog steeds in het huis waar ik geboren en getogen ben en waar mijn vader altijd een winkel heeft gehad. Mijn vader had een biljartfabriek middenin De Pijp. Het oude winkelgedeelte is nu ons huis. Ik woon ook nog steeds naast mijn vader.”

 

Wat bijzonder zeg!

“Op mijn achttiende ging ik met Orlando samenwonen. We woonden toen overal en nergens. Nu zijn we al bijna zeven jaar terug in Zuid. Lekker in mijn oude buurtje. Mijn vader heeft het winkelgedeelte ooit afgestaan, gelukkig kregen we zeven jaar geleden de kans om het huis terug te kopen van een projectontwikkelaar. We hebben het helemaal gestript en verbouwd, maar het is nog steeds ons huis. Een huis met veel dierbare herinneringen. Ik heb op heel veel plekken in de wereld gewoond, maar ik heb me nooit zo thuis gevoeld als in dit huis. Het is zo eigen, zo fijn.”

 

Quinty Trustfull Davien Fotografie

 

En hoe bevalt het wonen in De Pijp?

“Het is echt mijn buurtje! We zorgen als buren ook een beetje voor elkaar. Ik ken natuurlijk iedereen in de straat. Als ik weet dat iemand alleen is, ga ik daar toch vaker langs. Die sociale cohesie vind ik heel belangrijk. Juist in een tijd van verharding van de maatschappij, vind ik het goed dat je betrokken blijft. Ik heb weleens geroepen: ik ga hier nooit meer weg. Voor het werk van mijn man reizen we veel, maar dit is wel echt mijn thuisbasis. Dit is waar ik altijd terugkom.”

Op welke plekken in Zuid kom je nog meer graag?

“De Albert Cuyp is me natuurlijk heilig. Daar wonen we echt om de hoek, dus ik ken daar bijna iedereen. Ik ga altijd naar ‘t Kaasboertje in de Gerard Doustraat. Ze zitten er al sinds ik mij kan heugen en ze hebben daar de meest fantastische kazen. Bij Agnieszka van Bodyfix kom ik voor de bindweefselmassages. Heerlijk! En verder ga ik qua beauty naar de Soapstore Van Baerlestraat en KNAP. Massimo is mijn ijssalon, dat is echt het lekkerste ijs van Amsterdam. Bij Restaurant Sinne op de Ceintuurbaar zit ik geregeld met mijn man. Ook toen ze nog geen ster hadden waren we al fan. En dagelijks kom ik voor yoga bij de lieve mensen van Unlimited Health. Mijn yogaleraar Anil is bijna 73 jaar en geeft nog elke dag les! Er zijn zoveel plekken waar ik graag kom. Ik heb voor alles inmiddels mijn adresjes.”

Je bent natuurlijk opgegroeid in Zuid. Heb je de buurt zien veranderen?

“De Pijp was vroeger echt een volksbuurt en helemaal geen rijke buurt. Inmiddels is het bijna niet meer te betalen om er te wonen. Maar de authenticiteit van de buurt zou moeten blijven. Neem mijn buurman: elke dag als ik naar mijn yogales loop, staat hij buiten en groet hij me op z’n Amsterdams. ‘s Winters en ’s zomers, hij staat daar altijd. Dat is me zo dierbaar, dat soort dingen moeten wel behouden blijven. Dat de echte mensen uit De Pijp daar kunnen blijven wonen. Daarom steun ik de kleine Amsterdamse ondernemers in de buurt graag.”

 

Quinty Trustfull Davien Fotografie

 

Jouw man Orlando zit momenteel in Amerika voor zijn werk als assistent-trainer van Atlanta United. Hoe vaak zien jullie elkaar?

“Het rooster bij Koffietijd is nu zo dat ik om de drie weken een periode vrij heb. Iets van vijf of zes dagen, dan is het de moeite om die kant op te gaan. Orlando is zelf ook altijd onderweg binnen Amerika, dan ben ik liever hier in Amsterdam. Bij mijn vader en mijn werk. Maar op de momenten dat hij echt in Atlanta is, plannen we het zo dat we daar samen zitten. We doen dit nu zo sinds begin januari.”

Dat was wel wennen zeker?

“Het stomme is dat het wel meevalt. Vroeger werkte ik als model en daardoor ben ik het gewend om te reizen en kan ik van elke plek mijn thuis maken. Ik ben ook al 29 jaar met mijn man. Bij ons is het altijd hollen of stilstaan. We hebben natuurlijk ook al op verschillende plekken in de wereld gewoond. Bovendien hebben we een heel lekker huis daar, in een buurt die redelijk lijkt op De Pijp. Met een leuk restaurantje, een fijn bakkertje. Dat wat ik hier heb, heb ik daar gelukkig ook. Die gezelligheid zoek ik dan toch zoveel mogelijk op.”

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

En de kinderen?

“Mijn zoon woont in Miami, hij studeert en tennist daar. Voor hem is het een uur en een kwartier vliegen naar Atlanta. Dus als ik weer die kant op ga, komt hij ook naar zijn vader. Mijn dochter woont wel hier in Zuid. Lekker dichtbij en in een eigen huisje. We zien elkaar bijna elke dag! Ik help haar weleens met haar bedrijfje ByMoise. Ze gaat heel goed en heeft het superdruk. Ook gaan we vaak samen eten of sporten. Die band is me heel dierbaar. Die heb ik ook met mijn zoon hoor! Met zijn vieren eigenlijk.”

Hoe vond je het dat de studio van Koffietijd naar Zuid verhuisde?

“Eerst wel wennen. We waren zo gewend aan de villa in Eemnes, dat was zo Koffietijd. Maar nu kan ik lekker op de fiets en de nieuwe studio is prachtig geworden. Het gebouw voelt prettig aan. Ik voelde me er gek genoeg vanaf dag één al thuis. Er is hier ook veel mogelijk met een groot auditorium en een plein. We hebben een aantal sportevenementen op de planning staan en die kunnen we zo voor de deur in het Beatrixpark uitvoeren.”

 

Je bent al sinds 2010 presentatrice van Koffietijd. Hoe zorg je ervoor dat het uitdagend blijft?

“Dat doet het programma zelf! Het is echt elke dag anders. We gaan van een lach naar een traan. Dat is ook wel de kracht. Ik heb laatst Twister gespeeld met op elk vakje iets van slagroom of karamel. Dat werd een derrieboel! Maar ik heb ook veel mooie gesprekken, met een Artur Japin bijvoorbeeld. Dat kan echt alleen bij Koffietijd. Ik doe over het algemeen heel veel shows als ik in Nederland ben. Zeker vier, vijf per week. Heerlijk!”

 

Quinty Trustfull Davien Fotografie

 

Wat is jouw mooiste Koffietijd moment?

“Dat vind ik een super moeilijke vraag. Dat zijn er zóveel! Edsilia Rombley zong een keer een liedje dat mij zo raakte dat de tranen tijdens de live-uitzending over mijn wangen liepen. Het kwam echt diep binnen. Verder heb ik Loretta een keer mogen verrassen door een luiaard naar haar te vernoemen toen ik in Suriname was voor het WNF. Het is haar lievelingsdier en ik mocht die luiaard terugzetten in de natuur nadat hij was opgelapt. Loretta was toen zo geëmotioneerd. Dat zijn momenten die me dierbaar zijn. Eén ding noemen is niet te doen, dat is natuurlijk alleen maar een goed teken!”

 

 

 

Koffietijd besteedt veel aandacht aan goede doelen. Hoe belangrijk is dat voor jou?

“Omdat ik ambassadrice ben van de Postcode Loterij, kan ik daar vanuit mijn hart over praten. Een aantal jaren geleden ben ik een week opgetrokken met een vrouw uit de Masai in Kenia, zij is in haar jeugd gevlucht voor haar besnijdenis. Laatst mocht ik haar opnieuw interviewen. Heel bijzonder, omdat ik weet wat ze heeft doorgemaakt. Nu zag ik ook het verschil. Meisjes hoeven niet meer besneden te worden en er is een ander ritueel bedacht, zonder dat de meisjes kwaad wordt aangedaan. Heel mooi dat ik daar een heel klein onderdeeltje van kan zijn. En vooral dat ik het kan delen met de kijker.”

 

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Fotografie: Davien Hulsman

Gedeeld

verder lezen

COLUMN BOB: OP ZUIDVAKANTIE

COLUMN BOB: OP ZUIDVAKANTIE

Bob Oostelbos raadt een staycation in Amsterdam-Zuid zeker aan! Met zoveel moois in eigen stad hoeven we deze zomer toch eigenlijk ook niet het land uit?

COLUMN DICK: HUIDHONGER

COLUMN DICK: HUIDHONGER

Diederik – Dick voor intimi – is een jonge dertiger die woont in De Pijp. Iedere maand deelt hij zijn avontuurtjes met ons op ZUID.nl!

COLUMN BOB: OP ZUIDVAKANTIE

COLUMN BOB: OP ZUIDVAKANTIE

Bob Oostelbos raadt een staycation in Amsterdam-Zuid zeker aan! Met zoveel moois in eigen stad hoeven we deze zomer toch eigenlijk ook niet het land uit?

COLUMN DICK: HUIDHONGER

COLUMN DICK: HUIDHONGER

Diederik – Dick voor intimi – is een jonge dertiger die woont in De Pijp. Iedere maand deelt hij zijn avontuurtjes met ons op ZUID.nl!