Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

EEN CADEAUTJE KOPEN VOOR MAMA

Gepubliceerd op: 9 mei 2019

Moederdag staat weer voor de deur. De perfecte dag om, misschien wel de belangrijkste vrouw van je leven, eens goed in het zonnetje te zetten. Behalve alle huishoudelijke taken over te nemen en een ontbijtje voor haar te maken, is het vaak leuk om haar een kleinigheidje te geven. Maar wat zou je nou geven op Moederdag? Wij lichten een paar leuke cadeautips voor je uit met daarbij leuke spots in Zuid om ze te halen.

 

KAAS OM MET EEN WIJNTJE WEG TE DRINKEN

Weet je wat een goede combinatie is? Kaas met wijn!! Met deze combinatie waan je jezelf volledig in Franse sferen en verandert je balkon tijdelijk in een chateau op het Franse platteland. Leuk voor Moederdag is dan ook om deze twee samen te geven. Er zijn in Zuid een aantal speciaalzaken waar ze bij ieder kaasje een perfecte wijn hebben.

 

FOR YOUR TASTE ONLY – MAASSTRAAT 118

For Your Taste Only

Beeld: For Your Taste Only

Nootjes, wijnen en heel veel kaas is het eerste wat je ziet als je For Your Taste Only instapt. Je hoeft zelf helemaal geen verstand te hebben van deze dingen om hier een leuk cadeau te krijgen voor Moederdag. Laat het personeel je adviseren en verras je moeder op deze bijzondere dag.

 

LE SALONARD – EERSTE VAN DER HELSTSTRAAT 21

Le Salonard

Beeld: Le Salonard

Bij Le Salonard kun je voor een door jou gekozen prijs een leuk cadeaukistje laten maken. Dan vullen zij deze met een lekker wijntje en een aantal bijpassende kazen en delicatessen. Loop gerust eens langs en laat de experts iets moois samenstellen voor moederlief.

 

KAAS EN ZO – VAN LEIJENBERGHLAAN 142

KAAS en Zo

Beeld: KAAS en ZO

De naam zegt het natuurlijk al een beetje, aan kaas geen gebrek bij deze winkel op het winkelcentrum Gelderlandplein. Het ‘en ZO’ wordt deels ingevuld door een aantal Europese topwijnen. Aan keuzen geen gebrek dus bij KAAS en ZO.

 

EEN HEERLIJKE DOOS CHOCOLADE

Chocolade is eigenlijk altijd lekker. Daarom is een leuk doosje bonbons ook een uitstekend moederdagcadeau. Je kan natuurlijk langs de supermarkt lopen voor een simpel doosje, maar er zijn in Zuid genoeg speciaalzaakjes waar ze de meest verrukkelijke chocolade maken. Ziet er toch net even wat chiquer uit.

 

ARTI CHOC – KONINGINNEWEG 141

Arti Choc

Beeld: Arti Choc

Als je bij Arti Choc naar binnen stapt voel je je bijna Sjakie in de Chocoladefabriek. De bonbons in de etalage zijn een goed voorproefje van wat je in de winkel kunt verwachten. Kies in deze chocolatier een paar verrukkelijke kunstwerken uit en geniet op Moederdag van een unieke zoete smaaksensatie.

 

HUIZE VAN WELY – GELDERLANDPLEIN 173 & BEETHOVENSTRAAT 72

Huize van Wely

Beeld: Huize van Wely

De mooiste lekkernijen gemaakt van de meest pure ingrediënten, dat is waar Patisserie Huize van Wely voor staat. De prachtige chocolaatjes en bonbonnetjes hier zijn om óp te eten. Bij Huize van Wely heb je de keuze uit maar liefst 500 verschillende heerlijkheden, stuk voor stuk handgemaakt. Een bijzonder moederdagcadeau dus!!!

 

 PATISSERIE TOUT – MAASSTRAAT 77

Beeld: Patisserie Tout

Chocolade hier, cakejes daar en verderop nog tientallen soorten macarons. Patisserie Tout is een kleurrijk pareltje in de Rivierenbuurt, waar je smaakpapillen spontaan gelukkig van worden. Een uitstekende plek dus om wat zoete cacao te scoren.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

EEN BOSJE BLOEMEN

Je moet een cadeau echt niet overdenken, een bloemetje kan vaak al wonderen doen op Moederdag. In Amsterdam Zuid zijn er genoeg goeie plekken om een mooi boeketje in elkaar te laten zetten.

 

HUGO’S BLOEMEN EN PLANTEN – MAASSTRAAT 34

Beeld: Hugo’s Bloemen en Planten

Bij Hugo’s hebben ze altijd wel een mooie gekleurd bosje klaar staan, het enige wat je moet weten is van welke kleur je ma houdt. Daarna kun je rustig het ervaren personeel iets moois voor je in elkaar laten zetten. Je moeder zal stralen als ze een boekttje van Hugo’s Bloemen en Planten ontvangt.

 

SEASON FLOWERS AMSTERDAM ZUID – GUSTAV MAHLERSLAAN 403

Op de Zuidas zit onder één van de hoge gebouwen Season Flowers. In deze winkel vind je bloemen en planten in alle kleuren en maten. Laat hier een mooi bosje is elkaar zetten door de vriendelijke experts en verras je moeder op deze bijzondere dag met een geweldig boeketje.

 

MC BLOOM – BEETHOVENSTRAAT 13

MC Bloom

Beeld: MC Bloom

Veel mooier dan MC Bloom wordt een winkel niet. Gelegen aan de levendige Beethovenstraat, is het een fijne plek om even binnen te stappen voor een leuk boeket. In het kleine winkeltje wordt er samen met jou gekeken welke kleuren er zijn voor een mooie bos, zodat je niet met lege handen aankomt op Moederdag.

 

BLOEMENSHOP BUITENVELDERT – BUITENVELDERTSELAAN 120

Bloemenzaak Buitenveldert

Beeld: Bloemenshop Buitenveldert

Deze bloemenspecialist gaat nog iedere week naar Aalsmeer toe voor de veiling, op deze manier staan de bloemen in deze boetiek altijd vol in bloei. Mocht je geen zin hebben om je huis uit te gaan, kun je bij de Bloemenshop ook rustig vanuit bed bestellen, dan worden ze de volgende dag nog bij je ouderlijk huis afgeleverd.

 

MENNO KROON – CORNELIS SCHUYTSTRAAT 11

Menno Kroon

Beeld: Menno Kroon

In deze gekleurde jungle aan de Cornelis Schuytstraat hebben ze voor elke bijzondere gelegenheid een speciaal bloempje. Van mooie takken tot tropische boeketten, je vindt bij Menno Kroon altijd wel iets bijzonders.

 

DE GEUR VAN EEN HEERLIJK HANDZEEPJE

Zeep is een simpel product en toch altijd weer anders. Doordat het in duizenden geuren kleuren verkrijgbaar is, blijft een uniek zeepje een leuk cadeau om te krijgen. Ook voor dit mooie product zijn er genoeg specialisten in Zuid.

 

DIYS SOAP – VAN WOUSTRAAT 48

DIYS Soap

Beeld: DIYS Soap

Zeep kan ook kunst zijn, dat laten ze zien bij DIYS Soap. Je vindt hier een aantal mooie toverballen van zeep, die ook nog eens lekker ruiken. Je kunt hier ook zelf zeep maken, om het moederdagcadeau ook nog eens een persoonlijke twist te geven.

 

SKIN COSMETICS AMSTERDAM – VAN BAERLESTRAAT 27

Skin Cosmetics

Beeld: Skin Cosmetics

Bij Skin Cosmetics hebben ze alles voor een goede huidverzorging. Van make-up tot maskertjes, maar natuurlijk ook een groot aanbod heerlijk geurende zeepjes. Kies er eentje uit en laat een mooi pakketje samenstellen met een aantal andere verzorgingsproducten door het vriendelijk personeel, zo heb je een leuk afwisselend cadeau.

 

PARFUMERIE BABASSU AMSTERDAM – CORNELIS SCHUYTSTRAAT 40

Barbassu

Beeld: Babassu

Heel veel overheerlijk geuren komen samen in deze mooie parfumerie, maar wist je dat ze hier ook ontzettend veel handzepen hebben? Alle handzepen bij Babassu zijn uniek en ruiken verrukkelijk. Laat je neus het werk doen op de Cornelis Schuytstraat en koop een mooi zeepje voor mama.

 

Waarmee verras jij je moeder op deze bijzondere dag? Of waarmee hoop jij verrast te worden?

Fijne Moederdag allemaal!

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen