Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

Op de ene hoek van de straat een traditionele souk en iets verderop de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Twee uitersten die samenkomen, dat kan natuurlijk alleen in Dubai. Het is een stad waar moderniteit samensmelt met eeuwenoude tradities.

 

GELIEFDE CITY TRIP

Het zonovergoten Dubai maakt deel uit van de Verenigde Arabische Emiraten en is een plek waar Azië en Europa elkaar ontmoeten. Ondanks het van oorsprong traditioneel islamitische karakter, is het er bijzonder multicultureel. Deze stad is door de enorme diversiteit aan bezienswaardigheden een geliefde city trip. Beleef een afwisselende vakantie met uitgestrekte zandstranden, moderne winkelcentra en traditionele monumenten.

 

Dubai: moderne wereldstad van formaat

 

EXPO 2020

Naast alle pracht en praal vindt in Dubai momenteel het grootste evenement in de Arabische wereld plaats: de Expo 2020. Met de slogan ‘Connecting Minds, Creating the Future’ halen de deelnemende landen alles uit de kast om hier hun nieuwste ontwikkelingen te tonen en mensen aan elkaar te verbinden. Als moderne reiziger mag je dit unieke event zeker niet missen.

 

DUIK IN EEN WOESTIJN VOL AVONTUUR

Dubai wordt volledig omringd door woestijn. Een woestijnsafari met een 4WD-terreinwagen mag dan ook zeker niet ontbreken voor de avontuurlijke reiziger. Hierbij cross je door de hoge zandduinen, waarbij de chauffeur zich als een ware rallyrijder gedraagt. Ook kun je in de woestijn een indrukwekkende ballonvaart met zonsopkomst meemaken, quad rijden of sandboarden.

 

Dubai: moderne wereldstad van formaat

 

CULTUUR SNUIVEN BIJ DE BUREN

Het naburige Abu Dhabi is perfect te combineren met een trip naar Dubai. Het is de culturele tegenhanger van Dubai met museums als het Guggenheim en het Louvre Abu Dhabi en de indrukwekkende Sheikh Zayed Grand Mosque. Het leukste is om deze moskee rond zonsondergang te bezoeken.

 

ROB VAN HELVOORT

“Wanneer ik niet op kantoor te vinden ben, ben ik mijn koffer aan het inpakken of al op reis. Ik kan niet stilzitten als er zoveel te ontdekken is.” Als eigenaar van Official Travel Company en Midden Oosten Reizen brengt hij veel tijd door op unieke reisbestemmingen. Elke maand deelt Rob een van deze unieke bestemmingen met Zuid.

 

Rob van Helvoort in Dubai

 

OFFICIAL TRAVEL COMPANY
073 61 40 996
www.officialtravelcompany.com

Tekst: Rob van Helvoort Foto’s: Official Travel Company