Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DO’S & DON’TS VOOR HET PERFECTE ZOMERHAAR!

Gepubliceerd: 18 juli 2018 07:00

Summer is here, in al zijn glorie! Ik geniet er volop van, jij ook? Helaas kan ik niet ontkennen dat dit prachtige weer ook wat mindere kanten met zich meebrengt. Het zal je niks verbazen dat je haar in de zomer veel te lijden heeft: zon, zee, chloor… Daarom is ‘summer proof hair’ essentieel. Om je met glanzende en gezonde lokken deze zomer door te laten deel ik een lijstje met do’s en dont’s en oplossingen voor perfect zomerhaar!

 

DONT’S

1. Pas op met zwemmen in chloorwater als je gekleurd goudblond haar of geblondeerd haar hebt, want je haar kan groen uitslaan. In chloorwater komen veel harde metaalsoorten voor die oxideren en een groene gloed veroorzaken. Ook zit er veel blauw pigment in chloorwater en op de basisschool hebben we al geleerd dat geel + blauw = groen.

2. Gebruik. Nooit. Blondspray. Blondspray trekt in je haar en blijft er in zitten. Daardoor blijft het maar oplichten. Misschien is dat juist wat je wil, maar onthoud dat je haar daardoor enorm uitdroogt, afknapt en kracht, vitaliteit en glans verloren gaat.

3. Hetzelfde geldt voor citroensap. Ook al is het een natuurlijk product, het is en blijft een chemische reactie die de pigmenten in je haren kapot maakt. Pas ook op met donker haar en citroensap, want dit kan je haar oranje kleuren!

4. Je haar aan de lucht laten drogen is beter dan drogen met een föhn, maar denk erom dat je je haar niet in de zon laat opdrogen! De waterdruppeltjes werken als kleine vergrootglaasjes, waardoor niet alleen het zwembad- of zeewater verdampt, maar ook de natuurlijk vochtbalans van het haar wordt aangetast.

 

 

DO’S

1. Niet alleen je huid, maar ook je haar heeft SPF nodig. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze producten op de markt die ervoor zorgen dat jij aan het eind van de zomer niet met een droog bosje zit. Kies liever voor een leave-in spray dan voor alleen een shampoo met uv protection – deze laatste laat maar weinig bescherming achter wanneer je hem uitspoelt. Producten zoals de Matrix Biolage Sunsorials Protective Hair Oil spray (te koop in The Color salons) breng je net als ‘normale’ zonnebrandcrème aan voordat je de zon in gaat. Let er altijd op dat de haarproducten die je gebruikt op zonnige dagen geen alcohol bevatten, dit zal je haar nog meer uitdrogen.

2. In plaats van haar dat al beschadigd is te moeten verzorgen, kan je jouw lokken maar beter beschermen vóór het kwaad geschied is. Door je haar nat te maken voor je het zwembad ingaat zorg je ervoor dat je haar minder chloor opneemt, want van chloor wordt je haar – je raadt het al – groen. Vooral blondines, toch al een risicogroep in de zomer, doen er verstandig aan dit advies echt op te volgen. Om ervoor te zorgen dat je haar zo min mogelijk chloor absorbeert gebruik je voor het zwemmen een haarolie of een haarproduct dat rijk is aan siliconen. Het is alleen wel de vraag hoe blij je mede-zwemmers daarmee zijn.

3. Zeezout in je haar is heerlijk als je voor de geliefde beach look gaat, maar op een gegeven moment ben je er ook wel weer een beetje klaar mee. Zeker als je het stugge gevoel niet meer uit je haar krijgt door het te wassen en je lokken ook vlak na een douchebeurt behoorlijk crispy aanvoelen. De snelste manier om zo’n droge warboel terug te toveren naar zachte, glanzende lokken is met een voedende olie. Onze favoriet is de Moroccanoil Treatment, voor iedereen met fijn haar ook verkrijgbaar als light variant.

4. Je haar doorstaat gedurende de dag al genoeg hitte zonder dat je er ook nog gloeiend hete tools op loslaat. Toch föhnen of stijlen? Gebruik dan altijd een hittebeschermende spray of balsem, bijvoorbeeld de Biolage R.A.W. Color Care Heat Styling Primer.

Om ervoor te zorgen dat je toch mooi op de zomerkiekjes staat, is het belangrijk ook voor de vakantie je color specialist te bezoeken! Om je haar zomer proof te maken. En hebben wij nou net een hele mooie aanbieding voor je, waarin wij ervoor zorgen dat je perfect op al je instagram kiekjes komt te staan. Ook niet onbelangrijk, toch?

 

ZOMER ACTIE BIJ THE COLOR: 20% KORTING OP JOUW VOLGENDE KLEURBEHANDELING!

Wanneer je tussen dinsdag 24 juli tot en met zaterdag 25 augustus 2018 een afspraak hebt bij één van The Color salons (Van Woustraat, Bilderdijkstraat, Haarlemmerdijk) krijg je 20% korting op je volledige kleurbehandeling. Deze actie geldt alleen op alle kleurbehandelingen, ongeacht of je al klant bent bij The Color of dat je voor het eerst een afspraak maakt. De actie geldt niet voor knippen, extentions, producten en vouchers. Vermeld bij het boeken #Mycolorsummerproof. Let op: Deze actie geldt niet in combinatie met andere acties.

Op onze salonpagina’s vind je alle contactinformatie en prijslijsten.

 

HAPPY SUMMER!

Love, Iris

Tekst: Iris Poldervaart

 

Maandelijks houdt Iris (36, Creative Director bij The Color) je door middel van tips en tutorials op de hoogte van alle ins and outs op haarkleur- en beauty gebied. Zo doe je direct ideeën op voor jouw nieuwe look!

 

 

 

 

 

 

Gedeeld

verder lezen

DE REDACTIE TEST: NURIAN BROW EXPERTS

DE REDACTIE TEST: NURIAN BROW EXPERTS

  Perfecte wenkbrauwen willen we allemaal. Waar we op de redactie nooit echt een idee hebben gehad hoe we het beste onze wenkbrauwen kunnen shapen, weet Nina Nurian daar wel raad mee! Ze begon in haar huiskamer, maar groeide mee met het succes en opende in 2015...