De Michelinsterren zijn weer uitgereikt! We hebben er allemaal reikhalzend naar uitgekeken om weer te kunnen dineren bij de beste spots van Zuid en Michelin helpt ons een handje op weg. Wij zijn natuurlijk benieuwd welke restaurants in Zuid misschien een ster hebben gekregen, behouden of misschien zelfs zijn verloren…

 

DE PIJP

Ciel Bleu **
Ferdinand Bolstraat 333

Ciel Bleu Team

Beeld: Ciel Bleu

Behoudt al zijn sterren. Met een uitzonderlijke keuken gerund door Arjan Speelman staan wij daar ook niet van te kijken. Niet alleen de dinerervaring is spectaculair, maar ook het uitzicht over Amsterdam.

 

Le Restaurant *
Frans Halsstraat 26H

Le Restaurant

Beeld: Le Restaurant

Het chique Frans-internationale restaurant behoudt zijn ster en je kunt hier pure gerechten verwachten zonder poespas. Een sterrenzaak in de altijd bruisende De Pijp.

 

Yamazato *
Ferdinand Bolstraat 333

Yamazato Restaurant

Beeld: Yamazato

In dit traditionele kaiseki restaurant wordt gefocust op subtiliteit. Het restaurant bevindt zich in het Okura-hotel en onderscheidt zich door de traditionele Japanse keuken te serveren. Dit kaiseki restaurant is het eerste restaurant dat in 2002 bekroond werd met een Michelinster buiten Japan! En deze mogen ze ook met trots blijven dragen.

 

Sinne *
Ceintuurbaan 342

Sinne - De Pijp

Beeld: Sinne

Vernoemd naar de Zweedse term die staat voor ‘zintuigen, gemoed, humeur en state of mind’. Daar doet dit restaurant eer aan. Alexander Loannou brengt een smaaksensatie aan tafel en dat heeft Michelin wederom beloond met een ster.

 

ZUIDAS

Bolenius *
George Gershwinlaan 30

Bolenius

Beeld: Bolenius

Al sinds 2016 bevindt dit restaurant onder leiding van Luc Klusters zich tussen de sterrenrestaurants. Dagelijks worden verse producten uit de moestuin naast het restaurant geplukt om op een gezonde, smaakvolle en eerlijke Hollandse manier te worden geserveerd. Dik verdiend dus dat zij hier vorig jaar een groene ster voor hebben ontvangen!

 

OUD-ZUID

Rijks *
Museumstraat 2

Rijks Restaurant

Beeld: Rijks

Behoudt al zijn sterren. In deze levendige luxebrasserie zit je omringt door kookeilanden en wijnkasten te genieten van Hollande spektakels door onder andere executive chef Joris Bijendijk. De verfijnde keuken is zeker een bezoek waard.

 

Ron Gastrobar *
Sophialaan 55

Ron Gastrobar

Beeld: Ron Gastrobar

Deze sfeervolle gastrobar is al jaren een begrip in Zuid. Voor het negende jaar op rij zijn zij in de gids te vinden met een ster achter hun naam. Neem plaats op het gezellige en sfeervolle terras en geniet van de heerlijke shared dining gerechten die je – eerlijk is eerlijk – liever niet deelt met je tafelgenoten.

 

STADIONBUURT

Restaurant Wils *
Stadionplein 26

Restaurant Wils

Beeld: Restaurant Wils

Sinds vorig jaar heeft dit restaurant zijn eerste Michelinster gekregen en ook dit jaar staan zij met deze classificatie in de prestigieuze lijst. Wils heeft zijn naam te danken door de architect van het Olympisch Stadion, Jan Wils. In 1928 bracht hij het olympische vuur terug naar Amsterdam. In de keuken is deze vlam te zien waar op openvuur de sterren van de hemel gekookt wordt.

 

Tekst: Bobbie Kleijn & Roos Bijen