DIT ZIJN DE MICHELINSTERRENRESTAURANTS VAN 2023 IN ZUID

door | apr 25, 2023

Vanderveen

De Michelinsterren zijn weer uitgereikt! Een belangrijk en zenuwslopend moment voor alle mensen uit de horeca. Want enkel een select clubje mag zich tussen de crème de la crème van de culinaire top voegen en krijgt een felbegeerde ster op zijn naam. Met maar liefst 26 sterrenrestaurants in Amsterdam zijn we weer een aantal culinaire hotspots rijker! Hieronder vind je de lijst met alle (nieuwe) sterrenrestaurants in Amsterdam-Zuid!

 

OUD-ZUID

Vanderveen *
Beethovenstraat 27

Amsterdam-Zuid is een sterrenzaak rijker! Deze nieuwkomer op de lijst is voor buurtbewoners geen onbekende en verdient met zijn unieke, funky benadering van fine-dining niets minder dan lof. Het restaurant laat hiermee zien dat verfijnd eten geen stijve bedoeling hoeft te zijn en daar is Michelin het vurig mee eens! 

 

Vanderveen
Advertentie
Ron Gastrobar

Rijks *

Museumstraat 2

In deze levendige luxebrasserie zit je omringt door kookeilanden en wijnkasten te genieten van Hollande spektakels, bereid door onder andere executive chef Joris Bijendijk. Het signatuurgerecht met rode biet is bij velen favoriet! 

 

Ron Gastrobar *
Sophialaan 55

Deze sfeervolle gastrobar is al jaren een begrip in Zuid. Tien jaar om precies te zijn! En dat betekent dat ze voor het tiende jaar op rij in de gids te vinden zijn met een ster op hun naam. Ron Gastrobar  staat bekend om zijn gezellige en sfeervolle terras en de heerlijke shared dining gerechten die je – eerlijk is eerlijk – liever niet deelt met je tafelgenoten.

STADIONBUURT

Restaurant Wils *
Stadionplein 26

Wils heeft zijn naam te danken door de architect van het Olympisch Stadion, Jan Wils. In 1928 bracht hij het olympische vuur terug naar Amsterdam. In de keuken is deze vlam te zien waar op openvuur de sterren van de hemel gekookt wordt.

ZUIDAS

Bolenius *
George Gershwinlaan 30

Al sinds 2016 bevindt dit restaurant onder leiding van Luc Klusters zich tussen de sterrenrestaurants. Dagelijks worden verse producten uit de moestuin naast het restaurant geplukt om op een gezonde, smaakvolle en eerlijke Hollandse manier te worden geserveerd. Dik verdiend dus dat zij hier ook een groene ster voor hebben ontvangen!

 

DE PIJP

Ciel Bleu **
Ferdinand Bolstraat 333

Niet alleen de dinerervaring is hier spectaculair, maar ook het uitzicht over Amsterdam. De uitzonderlijke gerechten uit de keuken van Arjan Speelman zijn stuk voor stuk kunstwerkjes!

 

Le Restaurant *
Frans Halsstraat 26

Bij dit chique Frans-internationale restaurant  kun je pure gerechten verwachten zonder poespas. Een sterrenzaak in de altijd bruisende De Pijp.

 

Yamazato *
Ferdinand Bolstraat 333

In dit traditionele kaiseki restaurant wordt gefocust op subtiliteit. Het restaurant bevindt zich in het Okura-hotel en onderscheidt zich door de traditionele Japanse keuken te serveren. Dit kaiseki restaurant is het eerste restaurant dat in 2002 bekroond werd met een Michelinster buiten Japan! 

 

Sinne *
Ceintuurbaan 342

Vernoemd naar de Zweedse term die staat voor ‘zintuigen, gemoed, humeur en state of mind’. Daar doet dit restaurant eer aan. Alexander Loannou brengt een smaaksensatie aan tafel en dat heeft Michelin wederom beloond met een ster.

 

 

.

 

 

Yamazato Restaurant