Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DIT ZIJN DE MICHELIN STERRENRESTAURANTS IN ZUID VAN 2019!

Gepubliceerd op: 17 december 2018

Beeld: Taiko Restaurant

Voor menig restauranteigenaar en chef-kok was het weer billenknijpen geblazen vanmiddag! In het De La Mar Theater werden namelijk de Michelinsterren voor het jaar 2019 uitgereikt. Welke restaurants mogen zich rijk rekenen en welke zaken verliezen hun ster?

Amsterdam is goed voor maar liefst 22 Michelinsterren, eentje meer dan vorig jaar. Helaas is Sazanka haar ster verloren, maar Bougainville in Hotel Twenty Seven en Restaurant 212 mogen zich rijk rekenen. Gefeliciteerd!

 

STERRENREGEN IN ZUID

Uiteraard kijken wij extra goed naar de sterren in Amsterdam-Zuid. Van de 22 Michelinsterren die Amsterdam rijk is, bevinden zich er maar liefst acht in Zuid!

 

OUD-ZUID

RIJKS – Museumstraat 2

RIJKS Restaurants

Beeld: RIJKS

Voor het menu van RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, laat executive chef Joris zich inspireren door de vele smaken die de Nederlandse keuken hebben beïnvloed gedurende de jaren. Genieten van lokale, seizoensgebonden en duurzame gerechten in een luxe museum-achtige setting, doe je bij RIJKS!

 

RON Gastrobar – Sophialaan 55

Ron Gastrobar

Beeld: Ron Gastrobar

Bij Ron Gastrobar kun je natuurlijk altijd terecht voor een heerlijk diner, maar vooral met ‘Kingcrab Night’ op Kingsday zijn we hier vaste klant! De specials op de kaart zijn altijd een schot in de roos, dus als je niet kunt kiezen uit alle lekkere vlees-, vis- en vega-gerechten, kun je er haast blind op vertrouwen dat je met een special wel goed zit.

 

DE PIJP

Restaurant Sinne – Ceintuurbaan 342

Sinne Restaurants

Beeld: Sinne

Ben je dol op Franse en Mediterrane gerechten en houd je van een luxe avond uit? Schuif dan aan bij Restaurant Sinne! Hier word je helemaal in de watten gelegd met prachtige gerechten en mooie wijnen die gewaardeerd zijn met een ster.

 

Le Restaurant – Frans Halsstraat 26

Beeld: Le Restaurant

Le Restaurant van de Amsterdamse chef-patron Jan de Wit huist in een gezellig pand aan de Frans Halstraat. In de sfeervol ingerichte ruimte eet je een sterrenmaaltijd, zonder onnodige poespas, maar met heerlijk pure ingrediënten.

 

Yamazato – Okura Hotel – Ferdinand Bolstraat 333

Beeld: Yamazato

Dit Japanse restaurant in hotel Okura is een van onze favorieten. Bij Yamazato eet je a la carte, dus niet aan de bakplaat. Gerechten zijn hier heuse kunstwerken en worden bijvoorbeeld als vogelhuisjes geserveerd. Een echte beleving dus die haar ster zeker waard is.

 

Ciel Bleu ** – Okura Hotel – Ferdinand Bolstraat 333

Beeld: Ciel Bleu

Het tweesterren restaurant Ciel Bleu is gevestigd op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam en is in vele opzichten een unieke bestemming. Het spectaculaire uitzicht over Amsterdam alleen al maakt dit een avond om nooit meer te vergeten. Laat je verrassen door bijzondere smaaksensaties en buitengewone wijnen. Geloof ons, dit bijzondere restaurant overtreft al je verwachtingen.

 

ZUIDAS

Bolenius Restaurant – George Gershwinlaan 30

Beeld: Bolenius Restaurant

Ook op de Zuidas kun je culinair genieten op sterniveau, namelijk bij Bolenius Restaurant. Hier eet je lokale gerechten die omgedoopt zijn tot ‘Nieuw Amsterdams’. Bij dit sterrestaurant laten ze zien dat gezond, smaakvol en Hollands heel goed samengaan. Toevallig hebben we hier vorige week nog gegeten. Het was weer heerlijk!

Gedeeld

verder lezen