DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND NOVEMBER

door | nov 1, 2023

museumnacht

Ook in november is er in Amsterdam-Zuid weer genoeg te beleven! Weten wat er reilt en zeilt bij jou in de buurt? Wij hebben alle highlights van de maand november voor je op een rijtje gezet: van schaatsen op Gelderlandplein tot de pop-up van RIJKS. 

 

MUSEUMNACHT

4 NOVEMBER – Diverse locaties – www.museumnacht.amsterdam

Altijd al gedroomd van een nachtelijke reis door de rijke cultuur van de stad? Grijp dan nu je kans! Tijdens dit jaarlijkse evenement openen musea hun deuren na zonsondergang zodat je kunt genieten van een mix van kunst, muziek en entertainment.

 

 

museumnacht
Advertentie
reis naar het oosten

CONCERT EN EXPOSITIE ‘REIS NAAR HET OOSTEN’

5 NOVEMBER – Willem de Zwijgerkerk – www.dwarsklank.nl

Vocaal ensemble Dwarsklank zingt een prachtig programma met muziek uit Oost-Europa: ‘Reis naar het Oosten’. En dat is niet alles: er is ook een expositie te aanschouwen met tekeningen over de liederen, gemaakt door Oekraïense kinderen.

 

 

 

 

 

VAN GOGH X THE POKÉMON COMPANY

T/M 07 JANUARI – Van Gogh Museum – www.vangoghmuseum.nl

Ontdek Pikachu, Eevee, Snorlax en vele andere Pokémon! Kinderen kunnen op een nieuwe manier kennismaken met Vincent van Gogh door verschillende activiteiten te volgen, zoals een speurtocht en online lesmateriaal rondom Pokémon.

 

 

van gogh X pokèmon
david yarrow book signing

BOEK SIGNEERSESSIE DAVID YARROW

11 & 12 NOVEMBER – Kunsthuis Amsterdam – www.kunsthuisamsterdam.nl

Laat je onderdompelen in de wereld van de gerennomeerde fotograaf David Yarrow. In zijn nieuwste boek en gelijknamige tentoonstelling ‘Storytelling’ brengt Yarrow de magie en wereld van het grote scherm naar fotografie. Geïnspireerd door de grote filmregisseurs vertelt Yarrow zijn eigen cinematografische verhalen, van de uitgestrekte vergezichten van het Amerikaanse Westen tot de stranden van het Caribisch gebied en van de kusten van Alaska tot de vlaktes van Afrika.

RIJKS POP UP

T/M 14 NOVEMBER – Gustav Mahlerplein 1B – www.rijksrestaurant.nl

Heb je nog niet van de lekkernijen van de tijdelijke RIJKS POP UP op de Zuidas geproefd? De pop-up is misschien wel de laatste kans om enkele signature dishes van het huidige RIJKS® te ervaren… Dat wil je toch niet missen?

 

rijks pop up
PAN

PAN AMSTERDAM

19 T/M 26 NOVEMBER – RAI Amsterdam – www.pan.nl

Kunstliefhebbers opgelet! Deze kunst- en antiekbeurs is dé ultieme bestemming om je te laten inspireren. Van schilderijen en fotografie tot antiek en design, het is een ware schatkist van creativiteit!

 

INDOORSCHAATSBAAN GELDERLANDPLEIN

HELE WINTER – Gelderlandplein – www.gelderlandplein.nl

Beleef de winterse magie op de schaatsbaan! Hier kunnen je kids hun schaatskunsten vertonen terwijl jij een warme choco nuttigt bij The Coffee Company. Een absolute aanrader tijdens de koude wintermaanden!

 

schaatsbaan
sinterklaas

SINTERKLAAS OP GELDERLANDPLEIN

19, 20, 26, 27 NOVEMBER EN 3 DECEMBER –  Gelderlandplein – www.gelderlandplein.nl

Een dagje shoppen op Gelderlandplein wordt nog specialer als Sint en zijn Pieten er zijn! Geniet van de spectaculaire intocht, acrobatische Pieten, lekkernijen en ontmoetingen met de Sint zelf!