5X DIT DRAAG JE ALS MAN OP EEN BRUILOFT

door | mei 11, 2023

Michael van Michael & Giso

Michael

Wedding season officially started! Heb je geen idee wat je als man moet dragen naar een bruiloft? Geen zorgen! Wij spraken de man die je van alle tips, facts en etiquette op het gebied van bruiloften voorziet. Michaël van Michael & Giso – specialist in trouwpakken, maatpakken en maatshirts – deelt hieronder de 5 belangrijkste stijltips zodat niemand om jou heen kan op deze grote dag! 

 

 

 

 

Michael van Michael & Giso

Michael

Black tie
#1 TUXEDO PARTY

Is de dresscode Black Tie? Dan word je geacht een smoking te dragen. Dit is een klassieke en tegelijkertijd feestelijke outfit die je herkent aan de zijden details, gestoffeerde knopen en natuurlijk de bijbehorende strik. Volgens de etiquette maakt een paar zwarte lakschoenen deze look helemaal af.

 

 

#2 SUIT UP

Bij een klassieke bruiloft kun je het beste een tweedelig pak met een wit overhemd dragen. Met een grijs of blauw pak zit je gegarandeerd goed. Kies liever niet voor een driedelig pak, dan bestaat de kans dat mensen jou voor bruidegom aanzien. Als het echtpaar wat informeler is ingesteld, kun je een stropdas achterwege laten.

 

Tweedelig pak
Groen maatpak voor een bruiloft
#3 THE GREEN CHOICE

Groen is het nieuwe blauw en bovendien net wat speelser dan grijs. Check vooraf wel of de bruidegom niet in het groen gaat. Kies in de zomer voor een blend van wol en linnen zodat je het niet te warm krijgt. Om de outfit nog wat verrassender te maken kun je een gemêleerde stof overwegen, deze is opgebouwd uit diverse kleuren draden. Zo krijgt je outfit meer diepte.

 

Advertentie
#4 EARTHY TONES 

Aardetinten zijn geliefder dan ooit, zeker bij de man die graag met de trends meegaat. Denk hierbij aan beige, zandkleur of zelfs roestbruin. Door het jasje in een donkerdere kleur uit te voeren dan de pantalon, leg je de nadruk op het bovenlijf en creëer je automatisch meer body. Aardetinten zijn geschikt voor verschillende dresscodes en kun je gegarandeerd dragen naar andere gelegenheden. Win-win!

 

Earthy tones in een maatpak
Groom's Choice
#5 GROOM’S CHOICE

Ben jij de vader, broer of best-man van de bruidegom? Stem dan je outfit af op die van de bruidegom. Laat bijvoorbeeld een stropdas maken van de stof van het trouwpak. Als je echt all the way wilt gaan, helpt een ervaren tailor je graag bij het samenstellen van beide outfits en zorgt hij er tegelijkertijd voor dat de bruidegom het middelpunt is.

 

Staat er een dresscode op de uitnodiging? Ontdek dan hier meer inspiratie-outfits voor verschillende specifieke dresscodes!