Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE ZUIDAS IN BEELD: ANN & GERALD

Gepubliceerd op: 3 juni 2020

Ann en Gerald

Eefje Voogd is al jaren een begrip in de vastgoedwereld van Amsterdam en omstreken. Ze woont op de Zuidas, waar ze tevens een succesvol makelaarskantoor runt. Op ZUID.nl geeft Eefje met haar column “De Zuidas in beeld” een kijkje achter de schermen op de Zuidas. Wie woont hier zoal en waarom hebben deze bewoners juist voor de Zuidas gekozen? Eefje zoekt het voor je uit…

Eefje vraagt het deze keer aan Ann Vries (61) & Gerald Brown (62).  Ze zijn ondernemers en een van de eerste bewoners van deze buurt.

 

We kennen elkaar al van jaren geleden en wat leuk om elkaar weer te spreken. Jullie zijn Zuidas bewoners van het eerste uur. Hoe is dat zo gekomen? Wanneer hoorden jullie over wonen op de Zuidas?

Ann: “Gerald hoorde al vanaf de jaren 90 over de plannen van de Zuidas toen onze kinderen hier op tennis en voetbal zaten. Lang voordat de eerste woontoren in zicht was. Vanaf het eerste moment dat hij hoorde van de plannen voor de Zuidas was hij enthousiast. Het duurde niet lang of hij had al bedacht dat we daar een appartement moesten kopen, zodra de kinderen het huis uit zouden zijn.”

 

Wat gaf de doorslag om hier te komen wonen? En hoe bevalt het?

Ann: “De belofte van de toekomst. De Zuidas is hét nieuwe stadsdeel van Amsterdam. Het is strak, internationaal en stylish tegelijkertijd. We hebben een tweede huis in Miami en het is heerlijk om met je koffer naar het station te lopen en binnen 7 minuten op Schiphol te staan.”

 

Waar woonden jullie voordat je op de Zuidas kwam wonen?

Ann: “We hebben heel lang in Buitenveldert gewoond. Onze laatste woning was vlak bij het Amsterdamse Bos.”

 

Ann & Gerald Zuidas

 

Wat is het grootste verschil?

Ann: Het uitzicht! We kijken nu tot aan de Arena en naar de andere kant tot Schiphol. Dat is zowel overdag als ’s nachts heerlijk. Het hoog wonen geeft ook heel veel rust. Verder bruist deze buurt veel meer. Je kunt wandelen naar alle restaurantjes en je stapt bijna voor de deur op de tram en de sneltram.”

 

Wat is er sindsdien veranderd? 

Gerald: Vooral de levendigheid. Het was nog erg stil toen wij de woning 9 jaar geleden kregen. Nu bruist het veel meer, met restaurantjes, een supermarkt en veel meer woningen. En het uitzicht. Van tijdelijk aangeplante maisvelden zijn we gegaan naar een paar prachtige nieuwe gebouwen erbij. Om ons heen staat nu alles, dus overlast van bouwputten is er ook niet meer.”

 

>> Artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> Vervolg artikel <<

 

Hoe reageren vrienden en familie dat jullie op de Zuidas wonen?

Gerald: De meesten heel positief. Een enkeling dacht dat het wel erg zakelijk zou zijn. Maar er is veel gedaan aan gezelligheid. Wij zijn er zelf ook altijd vanuit gegaan dat dat heus wel zou komen.”

 

Wat is jullie favoriete plek of hotspot op de Zuidas?

Ann: Moeilijke vraag! Lunch bij Mech, restaurants als Loetje, Gustavino en Koetjes & Kalfjes zijn fijn. We vinden het juist zo leuk dat er steeds nieuwe dingen komen. Nu komt er ook weer een HappyHappyJoyJoy bij, dus die gaan we ook weer uitproberen. En onze kleinkinderen houden natuurlijk van het pannenkoekenhuis dat er nu is.”

 

Mist er nog iets op de Zuidas?

Gerald: “Op de absolute nummer één staan parkeerplekken voor mensen die even een kop koffie komen drinken. Blauwe zone plekken. Het is wat dat betreft nog niet echt een gastvrije buurt. Bij ieder appartementengebouw zouden eigenlijk twee of drie blauwe zone plekken moeten komen.”

 

Wellicht brengen jullie nu veel meer tijd thuis door. Is er iets opgevallen op de Zuidas tijdens de coronaperiode?

Ann:Het is echt stil nu op de Zuidas. En dat is goed. We kijken neer op het George Gershwinplein en zien daar dagelijks ouders met hun kinderen stoepkrijten, fietsen en voetballen terwijl andere bewoners jeu-de-boulen op de twee banen. Allemaal netjes op afstand van elkaar. Het is fijn dat het plein er is, om veilig toch even naar buiten te kunnen.”

 

Eefje Voogd

Eefje Voogd is al jaren een begrip in de vastgoedwereld van Amsterdam en omstreken. Ze woont op de Zuidas, waar ze tevens een succesvol makelaarskantoor runt.

 

 

 

 

Gedeeld

verder lezen

OP MAAT ONTWORPEN INTERIEURS VAN STUDIO CO

OP MAAT ONTWORPEN INTERIEURS VAN STUDIO CO

Samen met de exclusieve partners vormt Co van der Horst een one-stop-shop waar je naast interieuritems, terecht kunt voor keukens, badkamers, open haarden, kunst, parketvloeren, en beeld en geluid.

OP MAAT ONTWORPEN INTERIEURS VAN STUDIO CO

OP MAAT ONTWORPEN INTERIEURS VAN STUDIO CO

Samen met de exclusieve partners vormt Co van der Horst een one-stop-shop waar je naast interieuritems, terecht kunt voor keukens, badkamers, open haarden, kunst, parketvloeren, en beeld en geluid.