Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE HOLISTISCHE MONDZORG VAN DE TANDENKLINIEK

Gepubliceerd op: 11 mei 2021

Annemie Grobbink is restauratief tandarts en eigenaresse van Dé Tandenkliniek gevestigd aan de Volkerakstraat in de Rivierenbuurt. Grobbink streeft ernaar iedereen te helpen aan een mooie, gezonde mond die goed functioneert. Samen met haar team behandelt zij haar cliënten op uiteenlopende gebieden binnen de tandheelkunde. Hierbij staan functie en esthetiek centraal bij het vinden van de juiste zorg voor jouw gebit.

 

GEDREVEN DOOR NIEUWSGIERIGHEID

Na het afronden van de studie Tandheelkunde in 1999 bleef Annemie onverminderd nieuwsgierig en beet zij zich vast in het vakgebied om bij te leren: “Ik wilde toen graag beter begrijpen waarom sommige gebitten mooi zijn en hoe het kan dat er bij andere mensen constant iets fout lijkt te gaan. Waarom liggen sommige mensen elke drie maanden in de tandarts- stoel met pijn? Bij de stafkliniek ‘kroon- en brugwerk’ op de afdeling orale functieleer van de faculteit tand- heelkunde in Amsterdam en later in verschillende verwijspraktijken heb ik veel ervaring opgedaan. Vanaf 2003 ben ik intensieve cursussen orthodontie gaan volgen. In deze gecombineerde kennis van functieleer, kroon- en brugwerk en orthodontie vond ik mijn kracht als tandarts. Door deze disciplines te combineren is het mogelijk om met minimale ingrijpen een maximaal esthetisch en functioneel resultaat te krijgen. Deze minimaal invasieve Tandheelkunde, waarbij er zo min mogelijk en het liefst niets van gezonde eigen tanden of tandvlees verwijderd wordt, zorgt voor een mooi en bovendien duurzaam resultaat.”

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel << 

 

HOLISTISCHE BENADERING

Bij De Tandenkliniek worden cliënten vanuit een holistische benadering behandeld. Annemie legt deze ken- merkende manier van werken als volgt uit: “Het woord ‘holisme’ vindt zijn oorsprong in de Griekse taal, waar ‘holon’ ‘het geheel’ betekent. Volgens het holisme hangt alles dan ook met elkaar samen. Het holistisch behandelen van cliënten betekent dat er niet alleen wordt gekeken naar het tandvlees en de tanden en kiezen apart. Het gebit wordt bekeken als integraal onderdeel van het gezicht, de mondgezondheid en als belangrijke factor voor de algehele gezondheid. Door de functie van het gebit goed te analyseren, kunnen veel problemen in een vroeg stadium worden herkend, of beter, voorkomen.

 

BETER VOORKOMEN DAN GENEZEN 

Bij Dé Tandenkliniek kun je terecht voor de reguliere controles en onderhoud, maar in-house worden onder andere ook restauratieve tandheelkunde, mondhygiëne, orthodontie en esthetische tandheelkunde aangeboden. “Waar wij in geloven is het aanpakken van de oorzaak van het probleem en dus niet enkel het bestrijden daarvan. Het is daarbij van groot belang dat kinderen vanaf jonge leeftijd de juiste mondzorg krijgen, maar net zo goed kijken wij naar wat we kunnen betekenen voor een volwassene met een problematisch gebit. Vanuit die zienswijze gaan we voor al onze cliënten aan de slag om hen aan een mooi en gezond gebit te helpen waarmee zij oud kunnen worden”, aldus Annemie.

 

Tekst & Beeld: Dé Tandenkliniek

Gedeeld

verder lezen