Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE STRATEN VAN ZUID: DANIËL STALPERTSTRAAT

Gepubliceerd op: 19 april 2019

 

Wie over de Ferdinand Bolstraat rijdt vergeet vaak een keertje links of rechts af te slaan. Jammer natuurlijk, want deze zijstraatjes zijn allemaal heel erg levendig en er valt meer te beleven dan je denkt. Een van die mooie straten is de Daniël Stalpertstraat, gebouwd rond 1880. Het fijne aan dit historische straatje is dat er nauwelijks rijverkeer is, waardoor je ongestoord kan genieten van een mooie avondwandeling. Maar wat is er allemaal te beleven?

 

CAFÉ GOLLEM –DANIËL STALPERTSTRAAT 74

Gollem

Beeld: Café Gollem

Wie echt iedere week een ander bier wilt, kan zijn geluk niet op bij Café Gollem. In dit Belgische biercafé wisselen de flessen, zodra de voorraad er doorheen is. Natuurlijk zijn er een aantal bieren standaard aanwezig, maar een groot gedeelte blijft het hele jaar door veranderen. Hoewel Gollem officieus een Belgisch biercafé is, kunnen de flesjes overal vandaan komen. Hier gaat ‘verandering van smaak, doet bier drinken!’ volledig op!

 

JACKS JUICE & KITCHEN – FERDINAND BOLSTRAAT 21

Jacks Juice & Kitchen

Beeld: Jacks Juice & Kitchen

Zin in een gezond drankje? Dan doe je er verstandig aan om eens bij Jacks Juice & Kitchen aan te kloppen. Deze hippe smoothiebar maakt gezonde sappen en shakes waarmee je de dag goed begint. Al deze heerlijke drankjes worden uitsluitend gemaakt van vers fruit, voor de ultieme healthy smaak. Vooral de ‘Strawberry Crush’ vinden wij een absolute aanrader.

 

THE AVOCADO SHOW – DANIËL STALPERTSTRAAT 61

The Avocado Show

Beeld: The Avocado Show

De avocado is een hele gezonde en ook extreem populaire vrucht. Bij de Avocado Show slaan ze misschien een beetje door, want werkelijk alle gerechten hier worden bereid met deze vrucht. Salades, poké bowls en zelfs pizza’s worden hier gemaakt met avocado. Niet alleen zijn deze gerechten heel lekker, maar iedere maaltijd ziet eruit als een kunstwerk.

 

WIJNBAR BOELEN – EERSTE VAN DER HELSTSTRAAT 50

Wijnbar Boelen

Beeld: Wijnbar Boelen

Zin in een High Wine? Ook dat kan aan de Daniël Staplerstraat. Bij Wijnbar Boelen kun je voor een fijn prijsje, twee rode, twee witte en een dessertwijntje komen drinken, met een aantal bijpassende hapjes. Natuurlijk kun je hier ook lekker uiteten gaan of gewoon een flesje leeg drinken met je vriendinnen. Door de constant wisselende wijnen, word je hier iedere keer weer verrast.

 

 

RESTAURANT ZAZA’S – DANIËL STALPERTSTRAAT 103

Zaza's

Beeld: Restaurant Zaza’s

De van oorsprong Ierse eigenaresse Susie Roche opende in mei 2003 Restaurant Zaza’s in het hart van De Pijp. Deze Ierse heeft zo’n beetje de hele wereld gezien en dat proef je meteen. Het constant veranderende menu zorgt iedere keer weer voor een nieuwe ervaring aan smaken. De Franse, Mediterraanse en Aziatische cuisine sieren dit menu en met de bijpassende wijnen staat een goed diner garant.

 

SPAGHETTERIA – DANIEL STALPERTSTRAAT 93

Spaghetteria

Beeld: Spaghetteria

We zullen nóóit genoeg krijgen van pasta en gelukkig is dat precies hoe Spaghetteria Amsterdam er ook over denkt. Een van hun gezellige restaurants bevindt zich in de Daniël Stalpertstraat, waar je iedere dag van de week zonder reservatie een gezond bordje pasta kan eten. Let wel op, deze pasta’s zijn zo populair dat je soms even moet wachten op een plekje.

 

BETWEEN ART AND KITCHEN BED AND BREAKFAST – RUYSDAELKADE 75

B&B

Beeld: Between Art and Kitchen

Hoe lekker is het, als je ergens overnacht en niet de hele stad door hoeft te sjouwen op zoek naar ontbijt. Bij Art and Kitchen B&B maken ze voor iedereen een smaakvol ontbijtje in de morgen. De kamers zijn mooi ingericht en hebben alles wat je van een goede B&B verwacht. Op een prachtige locatie in De Pijp, zit je hier geweldig voor een weekendje Amsterdam.

 

MAZZELTOF – FERDINAND BOLSTRAAT 40

De Mazzeltof

Beeld: Café De Mazzeltof

Bijna iedereen die ooit op een doordeweekse dag dronken in De Pijp is geweest, heeft ooit een voet in de Mazzeltof gezet. Als nachtcafé is De Mazzeltof een van de enige zaken in Zuid met een nachtvergunning. Dit zorgt ervoor dat als rond 1 alles dicht gaat, de mensen die nog door willen vanzelf bij deze bruine kroeg uitkomen. Een perfecte plek voor het laatste biertje van de avond.

 

SUNFIT BEAUTY CARE – DANIËL STALPERTSTRAAT 77

Sunfit Beauty Care

Beeld: Sunfit Beauty Care

Bij Sunfit Beauty Care doen ze eigenlijk zo’n beetje alles als het om schoonheidsbehandelingen gaat. Zo kun je hier langs voor een pedicuren, je wenkbrauwen laten doen of lekker een zonnebankje pakken. Dit doen ze allemaal al sinds 1988, dus aan ervaring geen gebrek. Loop eens langs en maak jezelf helemaal ‘summer ready’.

 

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen