Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE ROOTS VAN AIX ROSÉ LIGGEN IN AMSTERDAM-ZUID

Gepubliceerd op: 6 juli 2020

AIX Rosé

De kenmerkend zalmroze kleur van de AIX Rosé is bij menig Zuidbewoner wel bekend. Wat velen echter niet weten, is dat het inmiddels wereldwijd bekende rosémerk AIX ooit voor het eerst in het buitenland verkrijgbaar was in Amsterdam-Zuid. Eigenaar Eric Kurver realiseerde in Zuid de allereerste verkooppunten van de roséwijn. Inmiddels is het merk niet meer weg te denken, zowel in Zuid als in menig ander metropool.

 

ZUID-FRANKRIJK

De AIX Rosé komt natuurlijk zelf uit Zuid-Frankrijk, maar toch zijn het merk en Amsterdam-Zuid onlosmakelijk met elkaar verbonden. ‘’We kunnen zeker stellen dat de roots van AIX in Zuid liggen”, aldus de goedlachse Eric Kurver die het rosémerk in 2009 oprichtte. “Zo was Restaurant Le Garage het allereerste restaurant ter wereld waar AIX op de wijnkaart stond!”

 

Eric Kurver

 

JUISTE SMAAK

Een half uurtje ten noorden van de Franse stad Aix-en-Provence ligt het wijndomein Maison Saint Aix. Zo ver het oog reikt, vind je hier prachtige wijnranken die onder invloed staan van 300 dagen zon. Nadat Eric met zijn gezin naar Zuid-Frankrijk verhuisde, heeft hij hier menig uur gespendeerd om tot de juiste smaak te komen en de ultieme merkbeleving uit te denken. De unieke smaak heeft de wijn te danken aan de vele zonuren in de regio, de nachtelijke verkoeling en de Mistralwind die de ranken weer droog blaast.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel << 

 

DE X-FACTOR

De merkpositie van AIX Rosé heeft het niet alleen te danken aan de verfijnde smaak. Merkbeleving speelt hierin ook een grote rol en op dat gebied heeft Kurver zeker zijn best gedaan. “Hoe lekker de wijn ook is, als de beleving en de locatie niet kloppen wordt het geen succes. Door de herkenbare roséflessen bij plekken met een gevestigde naam op de kaart te zetten is het gelukt voet aan de grond te zetten; niet alleen in Zuid, maar over de gehele wereld vind je onze rosé op de kaart staan bij populaire plekken. Ook hebben we een fles op de markt gebracht van 15 liter om een statement te maken. Zo creëren wij de X-factor.”

 

Wijngaard AIX Rose

 

AIX IN ZUID

De volgende – in Amsterdam-Zuid gelegen plekken – hebben een belangrijke rol gespeeld bij het succes van het gerenommeerde merk AIX:

 • Le Garage – Ruysdaelstraat 54-56
  Het succesvolle restaurant van wijlen Joop Braakhekke was de allereerste afnemer van AIX Rosé.
 • B.J. de Logie – Beethovenstraat 27
 • NAN Wijnen – Valeriusstraat 88
  NAN Wijnen is een wijnspeciaalzaak. De eerste wijnwinkel waar AIX Rosé werd verkocht.
 • George W.P.A. – Willemsparkweg 74
  George W.P.A. is een Franse brasserie waar AIX op de wijnkaart staat.
 • Café Bédier – Sophialaan 36

 

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Beeld: AIX Rosé

Gedeeld

verder lezen