DE REDACTIE TEST:

LUNCHEN BIJ THE CORNER AMSTERDAM!

Gepubliceerd op: 4 oktober 2018

The Corner Amsterdam

Vorig jaar eindigde eetcafé The Corner Amsterdam op nummer 25 in de Café Top 100 2017. Ook behaalde het de 35e positie in de Terras Top 100 van datzelfde jaar. Reden genoeg voor ons om eens een kijkje te gaan nemen en te testen waar het hier allemaal om te doen is!

 

VOLOP IN DE ZON

The Corner Amsterdam

Beeld: The Corner Amsterdam

Op de hoek van het Scheldeplein vind je The Corner Amsterdam. Nee, zeker niet in de schaduw van de RAI, maar juist volop in de zon wanneer deze zich laat schijnen! Tijdens zonnige dagen kunnen wij ons zeker voorstellen dat het ruim opgezette terras uitnodigt om een koud biertje of een rosétje te komen nuttigen.

 

VERRASSEND GEZELLIG

The Corner Amsterdam

Een verrassend interieur is het eerste wat opvalt zodra je The Corner binnenloopt. Een strakke houten bar netjes afgewerkt met goudmetalen rand, gezellige tafeltjes met hippe stoelen en kussens her en der verspreid, maken het tot een fotogenieke en knusse plek.  Hoogtepunt is de zeer Amerikaans ogende halvemaanvormige booth: wij hadden het geluk dat ‘ie vrij was en doken direct op de turquoise kleurige bank!

 

ZUURKOOL UIT DUITSLAND

De kaart van The Corner biedt een ruime keuze aan broodjes, van carpaccio tot gerookte zalm, soepen van lokale groeten en frisse salades. Kok Peter haalt alles uit de kast om zijn gasten te voorzien van de meest smakelijke producten. Hij koopt vooral lokaal in, maar de rookworsten zijn volgens hem het smakelijkst uit het zudien van ons land en de zuurkool met een zachte en subtiele smaak laat hij uit een specifieke plek in Duitsland overkomen.

 

ONGEDWONGEN GENIETEN

The Corner Amsterdam

Niet zoveel trek? Ook kun je bij The Corner Amsterdam uiteraard terecht voor een goed glas wijn een een borrelhapje. Kun je daarentegen net als wij moeilijk kiezen tussen al het lekkers dat er op het menu staat? Vraag dan om een aantal gerechten in kleinere variant te combineren. Zo stel je zelf een persoonlijk proeverijtje samen. Ideaal om te delen in goed gezelschap!

 

Tekst: Jeffrey Struijk

 

 

 

Gedeeld

verder lezen

TERUGBLIK: MOMO WAS JARIG EN VIERDE FEEST!

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures TERUGBLIK: MOMO WAS JARIG EN VIERDE FEEST! Gepubliceerd op: Alweer tien jaar geleden was daar het moment waarop MOMO neerstreek in Amsterdam - pal naast de...

6 X BURGER HOTSPOTS IN DE PIJP

Zijn burgers stiekem jouw guilty pleasure op een herfstige avond na een lange werkdag? Amsterdam-Zuid is gelukkig heel wat burger-hotspots rijk, waar ze allen één doel voor ogen hebben: het bereiden van de meest lekkere burgers die bestaan uit heerlijke, verse ingrediënten. Want lekker hoeft zeker niet ongezond te zijn. Vandaag zes burger-hotspots in De Pijp, waar ze wel weten hoe ze jouw appetijt naar een heerlijke burger kunnen stillen!

HOTSPOTS: PRET VOOR GROOT EN KLEIN

Vind jij het heerlijk om een dagje erop uit te gaan met de kleine? In Amsterdam-Zuid zijn er genoeg cafétjes en restaurants waar jij heel relaxed van een goede kop koffie en een krantje kunt genieten terwijl de kids zich heerlijk kunnen vermaken. Lekker ontspannen, voor jou én voor je kinderen. Bij deze hotspots gaat dat gegarandeerd lukken!

6 SAPBARS VOOR EEN VITAMINEBOOST

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures 6 SAPBARS VOOR EEN VITAMINE-BOOST Gepubliceerd op: Met de dalende temperaturen daalt ook ons weerstandsniveau vaak mee. Van verkoudheidjes tot een...

5 X AFHAALTIPS IN ZUID

Nu het weer langzaam aan wat minder wordt (lees: onweerbuien, regen en koude wind) en het werkseizoen weer begonnen is, zitten we weer steeds vaker tot in de late uurtjes op kantoor. Dat betekent dat – hoe graag we het ook zouden willen – we niet altijd de tijd hebben om te koken. In Zuid is dat dan ook helemaal geen probleem, want er zijn talloze restaurantjes waar je heerlijk eten af kunt halen. Want eten moeten we toch!