DE REDACTIE TEST:

LUNCHEN BIJ THE CORNER AMSTERDAM!

Gepubliceerd op: 4 oktober 2018

The Corner Amsterdam

Vorig jaar eindigde eetcafé The Corner Amsterdam op nummer 25 in de Café Top 100 2017. Ook behaalde het de 35e positie in de Terras Top 100 van datzelfde jaar. Reden genoeg voor ons om eens een kijkje te gaan nemen en te testen waar het hier allemaal om te doen is!

 

VOLOP IN DE ZON

The Corner Amsterdam

Beeld: The Corner Amsterdam

Op de hoek van het Scheldeplein vind je The Corner Amsterdam. Nee, zeker niet in de schaduw van de RAI, maar juist volop in de zon wanneer deze zich laat schijnen! Tijdens zonnige dagen kunnen wij ons zeker voorstellen dat het ruim opgezette terras uitnodigt om een koud biertje of een rosétje te komen nuttigen.

 

VERRASSEND GEZELLIG

The Corner Amsterdam

Een verrassend interieur is het eerste wat opvalt zodra je The Corner binnenloopt. Een strakke houten bar netjes afgewerkt met goudmetalen rand, gezellige tafeltjes met hippe stoelen en kussens her en der verspreid, maken het tot een fotogenieke en knusse plek.  Hoogtepunt is de zeer Amerikaans ogende halvemaanvormige booth: wij hadden het geluk dat ‘ie vrij was en doken direct op de turquoise kleurige bank!

 

ZUURKOOL UIT DUITSLAND

De kaart van The Corner biedt een ruime keuze aan broodjes, van carpaccio tot gerookte zalm, soepen van lokale groeten en frisse salades. Kok Peter haalt alles uit de kast om zijn gasten te voorzien van de meest smakelijke producten. Hij koopt vooral lokaal in, maar de rookworsten zijn volgens hem het smakelijkst uit het zudien van ons land en de zuurkool met een zachte en subtiele smaak laat hij uit een specifieke plek in Duitsland overkomen.

 

ONGEDWONGEN GENIETEN

The Corner Amsterdam

Niet zoveel trek? Ook kun je bij The Corner Amsterdam uiteraard terecht voor een goed glas wijn een een borrelhapje. Kun je daarentegen net als wij moeilijk kiezen tussen al het lekkers dat er op het menu staat? Vraag dan om een aantal gerechten in kleinere variant te combineren. Zo stel je zelf een persoonlijk proeverijtje samen. Ideaal om te delen in goed gezelschap!

 

Tekst: Jeffrey Struijk

 

 

 

Gedeeld

verder lezen

DE BESTE CROISSANT VAN AMSTERDAM: UITERAARD IN ZUID

Als er íets ‘fijne zondagochtend met een ontbijtje op bed’ schreeuwt, dan zijn het wel croissantjes! Deze onmisbare lekkernij verovert al jarenlang het mooie Amsterdam, waar ze wel in honderden zaakjes verkrijgbaar is. Tijd voor een ware croissantjestest! Want waar kun je nou terecht voor de állerlekkerste croissant? Culy.nl zocht het uit en wat blijkt: ons prachtige Zuid mag wel twee topzaakjes op haar naam schrijven waar je dit lekkere halvemaantje kunt scoren!

6 X WARME CHOCO-SPOTS

Zoals de nieuwe hit van Nielson luidt: het is ijskoud! Het duurt nu écht niet meer lang voordat alle bladeren van de bomen verdwijnen en de temperatuur lijkt wel met de dag te dalen. Maar, van de zonnige kant bekeken: dat betekent ook dat het in onze huizen weer een stuk warmer, sfeervoller en gezelliger wordt. En dat we weer heerlijk aan de warme chocolademelk kunnen! Bij deze spots kun je rustig een middagje settelen met een kop goede choco waar je hartje sneller van gaat kloppen.

9 X ROTI SPOTS IN AMSTERDAM-ZUID

Surinaamse gerechten hebben alles te maken met samen zijn. Wij kunnen ons dan ook niets leukers bedenken dan alle vrienden en familie bij elkaar trommelen om in een knusse sfeer verhalen met elkaar te delen onder het genot van heerlijk eten. Roti is hier uitermate geschikt voor: bij dit gerechtje dient het ongerezen brood als bestek en de vulling bestaat uit urenlang gekruide kip, eend of rund, aardappel en groente. Amsterdam-Zuid bied onwijs veel spots waar je kunt genieten van dit verrukkelijke gerecht, wij zetten ze voor je op een rijtje!