Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE REDACTIE TEST:

LUNCHEN BIJ THE CORNER AMSTERDAM!

Gepubliceerd op: 4 oktober 2018

The Corner Amsterdam

Vorig jaar eindigde eetcafé The Corner Amsterdam op nummer 25 in de Café Top 100 2017. Ook behaalde het de 35e positie in de Terras Top 100 van datzelfde jaar. Reden genoeg voor ons om eens een kijkje te gaan nemen en te testen waar het hier allemaal om te doen is!

 

VOLOP IN DE ZON

The Corner Amsterdam

Beeld: The Corner Amsterdam

Op de hoek van het Scheldeplein vind je The Corner Amsterdam. Nee, zeker niet in de schaduw van de RAI, maar juist volop in de zon wanneer deze zich laat schijnen! Tijdens zonnige dagen kunnen wij ons zeker voorstellen dat het ruim opgezette terras uitnodigt om een koud biertje of een rosétje te komen nuttigen.

 

VERRASSEND GEZELLIG

The Corner Amsterdam

Een verrassend interieur is het eerste wat opvalt zodra je The Corner binnenloopt. Een strakke houten bar netjes afgewerkt met goudmetalen rand, gezellige tafeltjes met hippe stoelen en kussens her en der verspreid, maken het tot een fotogenieke en knusse plek.  Hoogtepunt is de zeer Amerikaans ogende halvemaanvormige booth: wij hadden het geluk dat ‘ie vrij was en doken direct op de turquoise kleurige bank!

 

ZUURKOOL UIT DUITSLAND

De kaart van The Corner biedt een ruime keuze aan broodjes, van carpaccio tot gerookte zalm, soepen van lokale groeten en frisse salades. Kok Peter haalt alles uit de kast om zijn gasten te voorzien van de meest smakelijke producten. Hij koopt vooral lokaal in, maar de rookworsten zijn volgens hem het smakelijkst uit het zuiden van ons land en de zuurkool met een zachte en subtiele smaak laat hij uit een specifieke plek in Duitsland overkomen.

 

ONGEDWONGEN GENIETEN

The Corner Amsterdam

Niet zoveel trek? Ook kun je bij The Corner Amsterdam uiteraard terecht voor een goed glas wijn een een borrelhapje. Kun je daarentegen net als wij moeilijk kiezen tussen al het lekkers dat er op het menu staat? Vraag dan om een aantal gerechten in kleinere variant te combineren. Zo stel je zelf een persoonlijk proeverijtje samen. Ideaal om te delen in goed gezelschap!

 

Tekst: Jeffrey Struijk

 

 

 

Gedeeld

verder lezen

DE 2021 MICHELINSTER RESTAURANTS IN ZUID

DE 2021 MICHELINSTER RESTAURANTS IN ZUID

We blijven wegdromen over waar we in Amsterdam-Zuid weer heerlijk gaan dineren wanneer dat weer kan. Echter staat een ding vast; voor een culinaire ervaring ben je in Zuid altijd op het juiste adres! In dit artikel delen wij met jullie welke restaurants in Zuid een (groene) Michelinster hebben ontvangen of deze hebben weten te behouden in 2021! Dit jaar zijn er voor het eerst groene Michelinsterren uitgereikt, deze hebben als doel restaurants uit te lichten die zich op een duurzame toekomst toeleggen. Lees snel verder welke restaurants zich rijk rekenen en welke nieuwe spelers er zijn in Zuid…

BOLENIUS RESTAURANT DUURZAAM DINEREN OP STERRENNIVEAU

BOLENIUS RESTAURANT DUURZAAM DINEREN OP STERRENNIVEAU

Al meer dan 10 jaar zit het duurzame Bolenius restaurant gevestigd onder in de woontoren op de George Gershwinlaan. Het sterrenrestaurant serveert hoogwaardige gerechten bereid met producten uit de eigen moestuin die zich bij het restaurant bevindt. Deze iconische moestuin midden in het business gedeelte van ons stadsdeel is een ware blikvanger en laat zien dat duurzaamheid diepgeworteld zit in het DNA van het restaurant.

PAASWEEKEND IN AMSTERDAM-ZUID

PAASWEEKEND IN AMSTERDAM-ZUID

Volgend weekend is het alweer Pasen! Tijd om alvast na te gaan waar de lekkerste specials voor deze gelegenheid te vinden zijn. Pasen vieren we dit jaar allemaal thuis en om daar een onvergetelijke ervaring van te maken hebben wij voor jou een aantal zaken in Zuid op een rijtje gezet die het tijdens de Paasdagen het voor jou en je familie een feestje maken!

10X PANNENKOEKEN IN AMSTERDAM-ZUID

10X PANNENKOEKEN IN AMSTERDAM-ZUID

Het is 20 maart Nationale Pannenkoek dag! Ben jij ook zo gek op de oer-Hollandse pannenkoek, de flinterdunne Franse crêpe met nutella of heb jij toch liever de fluffy American-style pancake? Het is jouw feestje, maar om het kiezen voor jou wat gemakkelijker te maken hebben wij de pancake hotspots in Amsterdam-Zuid voor jou op een rijtje gezet!