DE REDACTIE TEST: THE CIRCLE OF SOY BIJ TAIKO

Gepubliceerd op: 26 september 2018

Taiko     Taiko Circle Of Soy

Taiko vierde zijn verjaardag. Wij mochten erbij zijn en man, wat was dát fijn! Het Aziatische restaurant in Het Conservatorium Hotel pakte flink uit voor deze gelegenheid en trakteerde ons op een heerlijk – op soja geïnspireerd – menu. Dit menu zal nog gedurende heel het komende jaar verkrijgbaar zijn. Genoeg tijd dus om van de culinaire uitspattingen van chef Schilo te genieten. Benieuwd wat wij van dit spiksplinternieuwe menu vinden?  Je leest het hieronder!

 

 

SOJA(AR)

Taiko Restaurant

Beeld: Taiko, Rinze Vegelien

Geïnspireerd op de Chinese kalender viert Taiko jaarlijks zijn verjaardag met het ‘Taiko New Year’. Tijdens deze happening wordt het ingrediënt van het jaar bekend gemaakt. Dit ingrediënt speelt vervolgens de hoofdrol in het menu van Taiko, het modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel. Voor het komende jaar koos chef-kok Schilo van Coevorden het ingrediënt soja. De boon afkomstig uit het Verre Oosten komt op verschillende bereidingswijzen naar voren in het nieuwe ‘The Circle of Soy-menu’.

 

 

THE CIRCLE OF SOY

De levenscyclus van de zeer veelzijdige boon – van droge boon naar spruit die uitgroeit tot een nieuwe plant om weer nieuwe bonen te produceren – komt volledig terug in dit nieuwe menu. Wij genoten volop van de bijzondere structuur en smaken van de Sprouting soy met uni en yuzu. Ook de Tofu foie was een verrassende smaakbeleving. Tonijn kregen wij geserveerd op drie verschillende manieren, waarbij wij er één als een soort sashimi aten vanaf een ijsbootje! Overigens was dit niet de enige uitspatting op het gebied van de presentatie. Zo eet je de coquilles van een houten plank dat ooit onderdeel is geweest van een Whiskey-vat waarin de sojasaus is gerijpt en wordt het lychee-ijs in de vorm van een Magnum uitgeserveerd. Werkelijk een lust voor het oog!

 

SAMENWERKING MET TOMASU

Taiko Soy Tomasu

Beeld: Taiko

 

Voor het samenstellen van dit menu ging chef-kok Schilo een samenwerking aan met Tomasu, de enige Europese producent van soja. Als er zoveel soorten olijfolie in de supermarkt te vinden zijn, waarom is dat dan niet het geval bij soja? Met dat idee in het achterhoofd wil Tomasu soja in Nederland op de kaart zetten. Zo ontstonden er door originele Japanse en Nederlandse tradities te verenigen een rijke en unieke smaaksensatie door sojasaus te laten fermenteren met een minimum van 24 maanden in 25 tot 50 jaar oude whiskyvaten uit de beste distilleerderijen van Schotland.

 

Het menu is vanaf nu tot september 2019 te verkrijgen bij Taiko. Bovendien kun je daar ook de bijzondere sojasaus van Tomasu aanschaffen.  Een echte aanrader voor de Bourgondiër die zowel een feestje voor het oog als voor de smaakpapillen weet te waarderen!

 

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen

TERUGBLIK: MOMO WAS JARIG EN VIERDE FEEST!

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures TERUGBLIK: MOMO WAS JARIG EN VIERDE FEEST! Gepubliceerd op: Alweer tien jaar geleden was daar het moment waarop MOMO neerstreek in Amsterdam - pal naast de...

DE REDACTIE TEST: THE CORNER AMSTERDAM

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures DE REDACTIE TEST: LUNCHEN BIJ THE CORNER AMSTERDAM! Gepubliceerd op: Vorig jaar eindigde eetcafé The Corner Amsterdam op nummer 25 in de Café Top 100...

6 X BURGER HOTSPOTS IN DE PIJP

Zijn burgers stiekem jouw guilty pleasure op een herfstige avond na een lange werkdag? Amsterdam-Zuid is gelukkig heel wat burger-hotspots rijk, waar ze allen één doel voor ogen hebben: het bereiden van de meest lekkere burgers die bestaan uit heerlijke, verse ingrediënten. Want lekker hoeft zeker niet ongezond te zijn. Vandaag zes burger-hotspots in De Pijp, waar ze wel weten hoe ze jouw appetijt naar een heerlijke burger kunnen stillen!

HOTSPOTS: PRET VOOR GROOT EN KLEIN

Vind jij het heerlijk om een dagje erop uit te gaan met de kleine? In Amsterdam-Zuid zijn er genoeg cafétjes en restaurants waar jij heel relaxed van een goede kop koffie en een krantje kunt genieten terwijl de kids zich heerlijk kunnen vermaken. Lekker ontspannen, voor jou én voor je kinderen. Bij deze hotspots gaat dat gegarandeerd lukken!

6 SAPBARS VOOR EEN VITAMINEBOOST

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures 6 SAPBARS VOOR EEN VITAMINE-BOOST Gepubliceerd op: Met de dalende temperaturen daalt ook ons weerstandsniveau vaak mee. Van verkoudheidjes tot een...

5 X AFHAALTIPS IN ZUID

Nu het weer langzaam aan wat minder wordt (lees: onweerbuien, regen en koude wind) en het werkseizoen weer begonnen is, zitten we weer steeds vaker tot in de late uurtjes op kantoor. Dat betekent dat – hoe graag we het ook zouden willen – we niet altijd de tijd hebben om te koken. In Zuid is dat dan ook helemaal geen probleem, want er zijn talloze restaurantjes waar je heerlijk eten af kunt halen. Want eten moeten we toch!