Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE REDACTIE TEST: PADEL

Gepubliceerd op: 5 oktober 2018

Padel Odette van der Veeken Jeffrey Struijk

Padel is in opkomst! Pa-wat? Padel – je spreekt uit pa-del – is namelijk de nieuwste sporthit. Deze racketsport kan – zo hebben wij ons als leken laten vertellen – gezien worden als een toegankelijke mix van tennis en squash.  Als vrij onervaren tennissers wilden we weleens zien of wij ook een balletje konden raken en gingen deze sport testen bij Play Padel Club op het Olympiaplein!

 

Padel Odette van der Veeken

Na een dagje knallen op kantoor maakten wij ons op voor een potje Padel op de locatie van het Olympiaplein. Trainer Leander van der Vaart stond ons daar al op te wachten bij het veld en gaf ons een korte introductie op deze tennissport. Hij probeerde ons gerust te stellen en vertelde ons dat het eigenlijk een zeer toegankelijke sport is: “Het heeft wat weg van tennis, maar ook van squash.” Wij beiden – niet erg getraind op dit gebied – hoopten op zijn minst in ieder geval een balletje te kunnen raken.

Onze trainer Leander liet ons eerst even wennen aan de bal. Hij wierp ons een bal toe en liet ons ervaren hoe het is om een bal die vrij snel aankomt, eerst via de glazen wand achter je te laten kaatsen voordat jij deze terugkaatst over het net. Gevoelsmatig was dit in het begin toch vrij onwennig voor ons, maar uiteindelijk pik je de draad snel op. Dit is overigens al gauw het geval bij Padel. De spelregels zijn vrij eenvoudig. Natuurlijk dient de bal eerst over het net te gaan, het veld binnen de lijnen gespeeld te worden alvorens deze een muur aantikt, maar verder kun je  al gauw een leuk potje spelen.

 

Padel Jeffrey Struijk

Idealiter speel je het spel twee tegen twee. Mocht je een klein groepje hebben van drie, dan is dat geen probleem bij Play Padel Club. Wanneer je een trainingsles pakt, speelt een van de coaches dan graag een potje mee om er een eerlijke match van te maken.

De sport zelf is niet alleen erg toegankelijk. Het beoefenen ervan is ook vrij laagdrempelig .In tegenstelling tot vele andere tennissporten, kun je eenvoudig zelf een tournamentje opstarten met een groepje van gelijk niveau. Indien je alleen bent, helpen de coaches om de juiste matches te vinden en koppelen zij jou in een team dat bij jou past. Zo maakt het de sport leuk voor zowel beginners als gevorderden.

Wij vonden het in ieder geval een heel leuke ervaring. Het is een ontspannen buitensport en al snel hadden we de beginselen een beetje onder de knie waardoor wij een bescheiden potje konden spelen. Ons zie je dan ook vast en zeker weer eens terug op de baan om de werkdag af te sluiten!

 

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN Gepubliceerd op: Afgelopen vrijdag vond de tiende editie van de Zuidas Run plaats. Heb je om de een of andere reden dit moeten missen of wil je gewoon nog even nagenieten van dit sportieve spektakel, bij...