Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE REDACTIE TEST: FOUNDATION-FITTING BIJ SKINS COSMETICS IN HET CONSERVATORIUM HOTEL

Gepubliceerd: 2 augustus 2018 07:30

We worden al weken getrakteerd op een prachtig zonnetje en veel van ons liggen de komende weken heerlijk te grillen op een vakantieoord. Die zongebruinde huidjes zien er prachtig uit! Maar hoe verwerken we dit in onze make-up? Onze foundation kleurt niet meer zo mooi bij onze zongebruinde huid. Maar hoe kies je de juiste nieuwe tint? Wij gingen langs bij SKINS Cosmetics in het Conservatorium Hotel voor advies en worden geholpen door Denise van Gastel.

Denise

Denise van Gastel

 

ZOMER VERSUS WINTER

Een zomerfoundation, is dat nou echt nodig? Jazeker! Denise vertelt ons waarom: “In de zomer laten we veel meer huid zien dan in de winter. Doordat we niet overal even bruin worden is het belangrijk om een foundation te kiezen waarmee je één geheel creëert tussen je gezicht en je lijf. Mensen met weinig pigment in het gezicht kunnen bijvoorbeeld hartstikke bruin worden, terwijl het gezicht een stuk lichter blijft.” Dit laatste merkten we zelf inderdaad ook al! Verder is het zo dat we in de zomer lekker bruin zijn en we het liefst de natuurlijke glow willen laten zien zonder dat de foundation helemaal dekkend is. Die sproetjes mogelijk namelijk best gezien worden.

 

FUNFACT: Wij merkten het zelf al. Bij La Toya is haar hals donkerder dan haar gezicht, bij Odette is het juist andersom. Denise heeft ons uitgelegd hoe dit komt: bij mensen met veel pigment kleurt de hals meestal het donkerst, terwijl bij mensen met minder pigment het gezicht het meest verkleurd. Dat verklaart een hoop! 😉

 

 

FOUNDATION IN COMBINATIE MET EEN ZONNEBRANDPRODUCT

Met dit mooie weer willen we natuurlijk ook goed beschermt blijven tegen de zon. Wanneer je een keuze maakt over het beschermen van je gezicht tegen de zon, is het allereerst belangrijk om na te gaan wat je precies gaat doen. Ben je de hele dag buiten of zit je veel op kantoor? Denise legt ons uit: “Als je de zon in gaat en er toch een beetje mooier uit wilt zien (al is het maar voor het zelfvertrouwen) is het belangrijk dat het zonnebrandproduct macht met je make-up. Zo kun je een primer of foundation met SPF 20 of 30 gebruiken, maar ook na het aanbrengen van je make-up een spray aanbrengen met SPF 30. Let hierbij goed op het type zonnebrandproduct, chemische filters zijn juist geschikt als laagje onder je make up en werken als een beschermend sponsje, terwijl fysische filters juist als laatst worden aangebracht en de zon weerkaatsen.”

 

ONZE ERVARING

Natuurlijk hebben we na deze nuttige uitleg ook zelf getest welke foundation het best bij ons past! Denise heeft hierbij uitgebreid naar de structuur van onze huid gekeken en ook de kleurverschillen tussen onze hals, lichaam en gezichten meegenomen.

 

La Toya: “Bij mij is gekozen voor een primer met SPF30. De primer gaf mijn gezicht al meteen een hele frisse uitstraling dus als ik haast heb en geen tijd heb om me op te maken, dan ziet mijn gezicht er alleen met de primer al frisser en egaler uit. De foundation die we hebben gekozen is wat meer de kleur van mijn hals en voorhoofd zodat er één geheel gecreëerd wordt. Nu was het namelijk zo dat mijn gezicht een andere kleur had dan mijn hals en daarom droeg ik geen make-up meer. Ik ben er superblij mee!”

voor foto LT

 

Odette: “Omdat mijn huid wat vettig kan zijn, heeft Denise gekozen voor een olievrije primer. De foundation heeft een factor zodat ik alsnog goed beschermt blijf tegen de zon. Op deze manier heb ik een hele natuurlijke look zonder dat mijn huid gaat blinken. Ik zie gewoon dat mijn huid ‘ademt’ met deze producten, het voelt heel erg fijn!”

Als laatste tip geeft Denise ons mee: “veel mensen weten niet dat foundations altijd een tint donkerder opdrogen. Let hier dus goed op bij het uitkiezen van de juiste tint!”

 

GEBRUIKTE PRODUCTEN

SKINS producten

La Toya: Foundation primer SPF 30 & Candleglow foundation Pecan van Laura Mercier

Odette: Oilfree primer & Tinted Moisturizer Bisque SPF 20 van Laura Mercier

 

Wil je dat we iets bij jou komen testen? Laat het ons dan weten via info@zuid.nl en wie weet komen we ook bij jou langs!

 

Tekst: La Toya Sensen – Ramsahai

Beeld: Odette van der Veeken & La Toya Sensen – Ramsahai

Gedeeld

verder lezen

DE REDACTIE TEST: NURIAN BROW EXPERTS

DE REDACTIE TEST: NURIAN BROW EXPERTS

  Perfecte wenkbrauwen willen we allemaal. Waar we op de redactie nooit echt een idee hebben gehad hoe we het beste onze wenkbrauwen kunnen shapen, weet Nina Nurian daar wel raad mee! Ze begon in haar huiskamer, maar groeide mee met het succes en opende in 2015...

MOQM: NOT YOUR REGULAR DENTIST

MOQM: NOT YOUR REGULAR DENTIST

Bij tandartspraktijk MOQM – je spreekt het uit als Mokum – doen ze het net even anders. Geen steriele wachtkamers waar je de minuten wegkijkt, maar een gezellige ruimte met vintage meubels. Lieneke en Thilo hebben nog maar net hun deuren geopend aan de Van...

DIT IS HÉT BEAUTYPRODUCT VAN 2022!

DIT IS HÉT BEAUTYPRODUCT VAN 2022!

Clear Aligners; je hebt er vast weleens van gehoord. Deze beugels zijn op het eerste oog niet zichtbaar, maar om het eindresultaat kom je niet heen. Een zelfverzekerde, stralende glimlach gegarandeerd! Tootsee – Zuid’s nieuwste aanwinst aan de Van Eeghenstraat –...