Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE REDACTIE TEST: FIGUURVORMING VAN BAILINE

Gepubliceerd op: 26 februari 2019

Bailine Amsterdam Zuid

Slapend een strak lichaam krijgen – dát willen we natuurlijk allemaal wel. Maar dat je nu zonder dat je uren in de sportschool hoeft te zwoegen, sterker – én zelfs slanker – kunt worden, lijkt dankzij Bailine toch gemakkelijker dan je in eerste instantie zou denken. Deze methode, een vinding van de Noorweegse Kurt Bai, wordt nu ook aangeboden in Amsterdam Zuid en wij konden natuurlijk niet wachten om dit aan den lijve te ervaren!

 

 

EEN STUKJE GESCHIEDENIS

Vijftig jaar geleden was Kurt Bai op zoek naar een methode waarmee de spieren getraind konden worden zonder dat je je daar uren voor in het zweet hoeft te werken. Het resultaat: een unieke spierstimulator die tot op de dag van vandaag gebruikt wordt. De elektrotraining (EMS) is de basis voor het Bailine concept voor een gezonde leefstijl en zorgt ervoor dat de spieren gestimuleerd worden door elektrotraining wat zorgt voor het opbouwen en onderhouden van spiermassa.

 

ALS NASA HET DOET…

In eerste instantie werd de ontdekking van Bai toegepast door NASA. Zij zochten naar een manier voor astronauten om hun spieren te blijven prikkelen terwijl zij op ruimtemissie waren. Terug op aarde moeten ruimtevaarders weer acclimatiseren en zelfs lichtelijk revalideren, omdat zij in diep in het heelal ‘gewichtloos’ zijn en dus hun spieren zeer weinig belasten. De elektrotraining van Bailine biedt hier uitkomst. Bailine heeft van de uitvinding voor Nasa een totaalconcept gemaakt voor figuurvorming, pijnverlichting, voedingsadviezen, mentale motivatie en natuurlijke facelift. Daarnaast wordt met behulp van de EMS behandelingen de doorbloeding verbeterd, spieren verstevigd en vochtafdrijving op gang geholpen door middel van het stimuleren van het lymfatische stelsel. Een behandeling van 30 minuten staat gelijk aan een intensieve work-out van maar liefst 1,5 uur tot 2 uur! 

 

Bailine Amsterdam Zuid 

 

ONDER TOEZIEND OOG VAN AREFA

Wanneer Odette en ik de salon van Bailine Amsterdam Zuid aan de Herculesstraat binnenlopen, ontvangt eigenaresse Arefa Temar ons met een vriendelijk glimlach en stelt ons direct op ons gemak. Ze vertelt ons over Bailine en het plan van aanpak. Normaal gesproken krijgt iedereen eerst een gratis proefbehandeling waarbij een lichaamsanalyse wordt gemaakt aan de hand van omvang- en vetmetingen. De lichaamsanalyse wordt vervolgens gebruikt om advies te geven over de soort en duur van de behandeling. Voor ons is het de bedoeling dat we een sessie van vijf behandelingen gaan volgen, zodat we verschillende programma’s bedoeld voor diverse lichaamsfiguren van de elektronische spierstimulatie kunnen ervaren. De wetenschappelijke én kritische achtergrond van Arefa als Master in de Gezondheidswetenschappen komt hierbij direct tot uiting: “Jullie zijn beiden vrij slank en zullen daarom niet veel centimeters verliezen. Ik beloof geen afgetraind lichaam, maar jullie zullen zeker ervaren dat jullie je spieren optimaler kunnen inzetten.” 

 

ONZE ERVARING

Eerlijk is eerlijk, bij binnenkomst vermoed je niet dat je even lekker gaat ontspannen; een behandeling met elektronische prikkels klinkt vrij heftig. Al helemáál toen we de pads zagen hangen, begon het spanningsniveau toch wel een beetje te stijgen. Zou dit pijn gaan doen? Straks vindt mijn collega het relaxt en val ik door de mand en blijk ik eigenlijk maar een softie? Bovendien gaf Arefa in de introductie aan dat mannen vanwege het hogere testosteron level in hun lichaam over het algemeen heftiger op de behandeling reageren. Dit heeft te maken met een grotere spiermassa. Slik! Met een paar druppeltjes angstzweet op mijn rug, begon ik aan de behandeling waar je dus helemaal niet van zou moeten gaan zweten.

 

INTENSIEF BLIJVEN LIGGEN

In slechts mijn ondergoed neem ik plaats op het bed, waarna Arefa kundig een aantal banden met klittenband om mijn benen en romp bevestigt. Tussen de banden en mijn huid worden vervolgens zestien voorverwarmde pads geschoven, zodat deze goed contact maken met mijn spieren. Ik krijg er een aantal op de benen en flink wat pads rondom de buik. Ook krijg ik ze op mijn schouders, want daar had ik de laatste tijd best wat last van spanning. Bij mijn collega worden de pads ook op haar handpalmen bevestigd. Aangezien zij last heeft van wintervingers, probeert zij met de techniek de doorbloeding hiervan te verbeteren. Na alles goed aangesloten te hebben, zet Arefa de apparatuur voor ons aan het werk. Ik zeg bewust de apparatuur, want zelf hoef ik natuurlijk niets anders te doen dan ontspannen en rustig te blijven ademen.

 

Bailine Amsterdam Zuid

 

ONTSPANNEN

Wanneer de Bailine apparatuur gestart wordt, voel ik een licht tintelende sensatie door mijn spieren gaan. Ik merk dat mijn lichaam automatisch wil gaan verzetten en anticiperen op de komende prikkels. Arefa wijst me erop dat het beter is om de EMS-technologie zijn gang te laten gaan; dit bevordert namelijk de stimulatie van de spieren. Al na enkele minuutjes raak ik gewend en laat ik niet alleen de apparatuur zijn gang gaan, ten gevolge van de ontspannen houding krijgen ook mijn spieren vrij spel en die bewegen dan ook alle kanten. Eigenlijk is het nu meer een fijne massage en ik begin mijn draai te vinden. Tijd om de intensiteit te verhogen! Met een druk op de knop beïnvloed ik zelf de sterkte van de impulsen. Dit wordt dan ook snel een persoonlijke uitdaging; daar kan nog wel een tikkie bij, even doorbijten en weer door. Alles natuurlijk voor dat summer body waar ik niets anders voor hoef te doen dan te blijven liggen!

 

GEEN EASY WAY TO A SUMMER BODY

Of ik na vijf sessies direct een summer body heb? Daar kan ik kort over zijn; nee. Dat is me natuurlijk ook niet beloofd. Wel ben ik positief over de effecten die ik tijdens en na de behandelingen heb ervaren. Noem me masochistisch, maar de impulsen die op mijn spieren werden afgevuurd, vond ik eigenlijk zeer ontspannend werken. Het voelt als een intensieve massage en na een ochtendsessie hield ik de rest van de dag een heerlijk relaxed gevoel in mijn lichaam. De dag na de eerste sessie had ik best wat spierpijn, dus mijn spieren werden wel degelijk goed aangepakt. Ook voelde ik verlichting in mijn schouder. En mijn collega? Tja, laat ik zeggen dat we goed aan elkaar gewaagd waren! Wat dat nu precies over ons zegt en wie het mietje van de twee is? Dát laat ik in het midden!

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen

DE REDACTIE TEST: NURIAN BROW EXPERTS

DE REDACTIE TEST: NURIAN BROW EXPERTS

  Perfecte wenkbrauwen willen we allemaal. Waar we op de redactie nooit echt een idee hebben gehad hoe we het beste onze wenkbrauwen kunnen shapen, weet Nina Nurian daar wel raad mee! Ze begon in haar huiskamer, maar groeide mee met het succes en opende in 2015...

DE REDACTIE TEST: NURIAN BROW EXPERTS

DE REDACTIE TEST: NURIAN BROW EXPERTS

  Perfecte wenkbrauwen willen we allemaal. Waar we op de redactie nooit echt een idee hebben gehad hoe we het beste onze wenkbrauwen kunnen shapen, weet Nina Nurian daar wel raad mee! Ze begon in haar huiskamer, maar groeide mee met het succes en opende in 2015...