DE REDACTIE TEST: CEDARS

door | jul 11, 2023

DE REDACTIE TEST CEDARS

Mocht het Midden-Oosten deze zomer niet je vakantiebestemming zijn, dan zorgt Cedars daar wel voor! Met een zonovergoten terras aan het water waan je je hier helemaal in Libanese sferen. Wij mochten een voorproefje nemen!

 

Het is een zonnige donderdagavond als we op fiets stappen richting het moderne glazen gevaarte aan de Heemstedestraat. Achterin het on-Amsterdams grote restaurant – wat later die avond zowel binnen als buiten gevuld is – schuilt een terras wat uitkijkt op het schitterende water van de Westlandgracht. Precies waar je naar snakt tijdens deze broeierige zomerse dagen. We ploffen neer in de comfortabele stoelen en genieten van het uitzicht. Ondertussen vraagt een attente gastheer of we de avond willen aftrappen met een cocktail of een andere dorstlesser. We kiezen voor een Libanese witte wijn; die cocktail komt later op de avond wel.

De Libanese keuken is echt een persoonlijke favoriet. Ik ben dol op mazza’s en vind het vooral heerlijk om alles te delen. Dan zit je bij deze keuken wel goed. Mazza is immers een afgeleide van Maz Maz en staat voor: samen genieten van kleine hapjes. Natuurlijk gaat het bij Cedars verder dan enkel hummus, labneh en falafel, en kun je hier ook terecht voor de lekkerste vis- en vleesgerechten. Ondanks dat ik uit vorige ervaringen weet dat dit onweerstaanbaar is, kiezen we voor een selectie van koude en warme mazza’s.

DE REDACTIE TEST CEDARS
Advertentie
Eten bij Cedars

We proosten op het leven – hoe kun je ook anders op zo’n plek – terwijl de tafel wordt gevuld met niets dan lekkers. Letterlijk elke centimeter wordt benut en wij weten bijna niet waar te beginnen. In knoflook gebakken gamba’s, pikante aardappeltjes, gemarineerde bloemkool (aanrader!), fattoush-salade en natuurlijk klassieke hommus, baba ghannooj en de lekkerste mouhamara ooit met flatbread. Een feestmaal. Ondertussen heeft een Libanese jazz-zanger zich achter een microfoon gevestigd en speelt de hele avond de fijne klanken uit het Midden-Oosten. Een paar uur later sluiten we de avond af met een Espresso Martini om vervolgens voldaan weer richting huis te gaan. Onze mini-vakantie zit erop.

Of je er nu aanmeert met de boot en take-away mazza meeneemt, of lekker ontspannen op het zonnige terras gaat zitten; er staat je hoe dan ook een unieke ervaring te wachten, zoals je die in bruisend Beiroet kunt ervaren. Ook fijn: op het eigen terrein kan gratis geparkeerd worden.

 

 

 

Lees hier wat we nog meer hebben getest.

Volg ons ook op InstagramFacebook en LinkedIn