Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE LIEFDE VIEREN TIJDENS DE ALTERNATIEVE PRIDE WEEK 2020

Gepubliceerd op: 23 juli 2020

Helaas gooit COVID-19 dit jaar roet in het eten voor wat betreft de jaarlijkse viering van Pride Amsterdam. Ondanks dat de oorspronkelijke plannen dit jaar niet kunnen plaatsvinden, zal de liefdevolle Pride week toch niet zomaar voorbij gaan aan ons Amsterdam! Voor deze 25e editie zijn er namelijk tal van ingetogen, maar leuke activiteiten in de stad!

 

 

 

FIND ALL FLAGS TOUR – ZATERDAG 25 JULI T/M ZONDAG 2 AUGUSTUS

Tijdens Pride Week kun je op vlaggenzoektocht door de stad! Bezoekers kunnen zelfstandig vanaf het Homomonument bij de Westerkerk, langs allerlei – voor de LHBT+-community markante plekken in Amsterdam – wandelen. Langs de 5 kilometer lange route hangen alle vlaggen uit die de pride-community vertegenwoordigen, te beginnen met de gigantische regenboogvlag van 25 meter aan de Westertoren. Op alle punten op de route wordt middels een QR-code en een app toelichting gegeven over het belang van de locatie en over de desbetreffende vlag die aan de locatie is gekoppeld. De route, inclusief plattegrond en speciaal speldje, is voor 5 euro te koop bij Pinkpoint op de Westermarkt.

 

 

 

DEMONSTRATIE MUSEUMPLEIN – ZATERDAG 1 AUGUSTUS

Helaas is er nog steeds veel anti-homogeweld in de wereld. En ook in ons geliefde Amsterdam blijkt het onder sommigen op het gebied van homotolerantie een stuk minder goed te zitten. Dit zien we natuurlijk graag anders en daarom organiseert Pride Amsterdam op zaterdag 1 augustus op Museumplein een demonstratie om met sprekers en optredens om de regering wakker te schudden en harder op te treden in het geval van anti-LHBTI-geweld. Om veilig en verantwoord te kunnen demonstrereren dient iedereen een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden. De handige stippen op het Museumplein helpen je eenvoudig die afstand te bewaren.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> Vervolg artikel <<

 

REGENBOOG MACCARONS BIJ IZAKAYA

IZAKAYA

Na een fantastische sushilunch of -diner, sluit je jouw maaltje af met een kleurrijk toetje! Tijdens Pride week serveert de Aziatische keuken van IZAKAYA hier namelijk regenboog maccarons. Hoe leuk?!

 

 

LIEFDE VOOR PIZZA BIJ TONI LOCO

Pizza lovers opgelet! Wie een liefde voor pizza heeft, viert de liefde met een pizza van Toni Loco. Tijdens Pride geniet je van een hartvormige pizzabodem belegd met jouw favoriete toppings. Bestel je pizza exclusief via UberEats.  We love pizza, we love Toni Loco!

 

 

 

KLEURRIJKE SHAKE BIJ THE BUTCHER

THE BUTCHER geeft tijdens Pride extra kleur aan jouw drankje! Speciaal voor de gelegenheid heeft THE BUTCHER een ‘Rainbow Milkshake’ op de kaart staan. De ‘Sashay Away Shake’ bestaat voornamelijk uit aardbei en doet het met zijn verschijning zeer goed op een kiekje!

 

 

Geniet van deze belangrijke en liefdevolle week!  

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen

EEN SCHITTERENDE KERSTTAFEL

EEN SCHITTERENDE KERSTTAFEL

Dek jouw kersttafel in stijl met Rivièra Maison en geniet van de kerstdagen. Gouden bestek, prachtige glazen en bijpassende servetten: they have it all!

EEN SCHITTERENDE KERSTTAFEL

EEN SCHITTERENDE KERSTTAFEL

Dek jouw kersttafel in stijl met Rivièra Maison en geniet van de kerstdagen. Gouden bestek, prachtige glazen en bijpassende servetten: they have it all!