DE LEUKSTE SPEELTUINEN VAN AMSTERDAM-ZUID

door | okt 2, 2023

Dat Amsterdam veel te bieden heeft voor studenten en volwassenen weten we als geen ander, maar wat als je ervoor kiest om je kinderen op te laten groeien in de stad? Waar ga je dan naartoe? Als we één ding hebben geleerd van het ouderschap in de stad, dan is het wel dat het essentieel is om te weten waar de leukste activiteiten te vinden zijn. Redacteur Serena van Mil neemt ons mee naar de leukste speeltuinen van Amsterdam- Zuid. Want of je nu op zoek bent naar avontuurlijke klimtoestellen, flitsende glijbanen, een leuke kinderboerderij of gezellige picknickplek, er is altijd wel iets leuks te vinden in Zuid!

 

SPEELTUINEN LIJSTJE

Sinds ik (bonus)moeder ben, heb ik Amsterdam op een hele nieuwe manier leren kennen. En wat blijkt? Het is net zo leuk mét als zonder kinderen. Wil je jezelf echter moeiteloos door de stad navigeren naar de leukste speeltuinen in de stad, dan is het belangrijk om jezelf te voorzien van een up-to-date speeltuinen lijstje. Wij helpen je daarom graag op weg en hebben de leukste speeltuinen van Amsterdam-Zuid voor je op een rijtje gezet. We hebben zelfs een paar fijne plekken voor je gevonden waar je als ouders ook lekker kunt ontspannen, dat noemen we het betere werk!

Eropuit met kinderen in Amsterdam-Zuid
Advertentie
De leukste speeltuinen in Amsterdam-Zzuid

SPEELTUIN SAPHATIPARK – DE PIJP

De Pijp is altijd een feestje om naartoe te gaan en de perfecte plek voor het hele gezin. Want nadat jullie fijn hebben kunnen struinen over de Albert Cuypmarkt is het voor de kinderen tijd om hun energie te lozen. Zo kunnen ze niet alleen heerlijk rennen in het Saphatipark, maar zijn er ook twee speelplaatsen voor jong en oud. Onze favoriet is de grote speeltuin met kabelbaan, ronddraaischommel en niet te vergeten; een behoorlijk uitdagende glijbaan. Grote kans dat de kinderen wel even jullie hulp nodig hebben, maar speelplezier is gegarandeerd.

KINDERBOERDERIJ DE PIJP

Wanneer je nog lekker door De Pijp aan het ronddwalen bent, vergeet dan ook zeker niet een kijkje te nemen bij Kinderboerderij De Pijp. Je verwacht het niet als je langs de huizen en winkels loopt, maar midden in de woonwijk vind je een schattige kinderboerderij met varkens, konijnen, geiten, pony’s en ezels. In deze groene oase waan je je even buiten de stad. Terwijl de kinderen zich vermaken met de beestenbende, genieten jullie even van de rust tussen al het groen. En wie weet, met een beetje geluk mogen de kids ook nog een rondje op de pony!

Kinderboerij Amsterdam-Zuid
Speeltuin Amstelpark

SPEELTUIN AMSTELPARK – AMSTELPARK 18

Wil je graag een compleet dagje uit met het kroost? Dan is speeltuin Amstelpark de perfecte plek. Naast een grote familiespeeltuin met speeltoestellen als een kabelbaan, superglijbaan of het draadcircus biedt het park nog meer. Je wandelt door de prachtig aangelegde tuinen naar de stadsboerderij, speelt samen met je gezin een potje minigolf of ontdekt de leukste attracties met de speeltuinmunten. Je kunt je zelfs door Thomas de Trein langs de haven van de Marina Boats laten tuffen. Wie wil dat nou niet?

SPEELTUINEN IN HET VONDELPARK

Het Vondelpark blijft een grote favoriet van ons samengestelde gezin. Met een bonuszoon van 15, een dochter van 6 en een baby is het Vondelpark altijd een goed idee. Naast dat er waterpret te vinden is bij de badjes kunnen de kids er ook klimmen en klauteren in de speeltuin. De variaties aan schommels zorgen voor veel plezier waar zelfs wij blij van worden. En wanneer de step mee is, kunnen de kids rondom de badjes een wedstrijdje doen. Trek gekregen? Dan loop je met gemak naar het Groot Melkhuis waar je bij het restaurant wat lekkers kunt halen. Ondertussen vermaken de kinderen zich in de speeltuin met klimtoestellen en een kabelbaan. Dit is ook de perfecte plek om samen met een mom-friend af te spreken!

De leukste speeltuinen in Amsterdam-Zuid
De leukste speeltuinen in Amsterdam-Zuid

DE VONDELTUIN

Staat er bij jullie een wandeling door het Vondelpark op de planning? Loop dan zeker langs de Vondeltuin. De Vondeltuin streeft naar een duurzame beleving en is onlangs helemaal vernieuwd. Zo is het hele paviljoen circulair gebouwd, zodat het compleet hergebruikt kan worden, en op hun grote terras geniet je van eerlijke koffiebonen tot honing uit eigen bijenkast. Zelfs hun bier wordt getapt op zonne-energie! Extra leuk: de kinderen kunnen hier een gratis ijsje verdienen door met een prikker een volle afvalzak met zwerfafval te vullen tijdens jullie wandeling. Lekker én nuttig! Naast de Vondeltuin vind je de natuurspeeltuin waar de kids zich even kunnen vermaken terwijl jullie genieten van een welverdiende versnapering.

 

SKATEPARK AMSTERDAM-ZUID – OLYMPIAPLEIN

Op het Olympiaplein vind je één van de grotere outdoor skatebanen van Amsterdam. Perfect voor als de kinderen graag op pad gaan met hun skates, step of skateboard.

VAN TUYLL SPEELTUIN – VAN TUYLL VAN SEROOSKERKENWEG 101

Fiets je lekker door de Stadionbuurt, stop dan zeker even bij de Van Tuyll van Serooskerkenweg. Je vindt hier een fijne speeltuin voor jonge kinderen. Naast het avontuurlijke houten speeltoestel, ligt er ook speelgoed waarmee de kinderen kunnen spelen. De speeltuin is omheind, waardoor je met een gerust hart je kleintje kunt laten rondlopen. In de buurt vind je verschillende eet- en drinkgelegenheden waar je van tevoren een lekker kopje koffie kunt scoren.

Speeltuinen in Amsterdam-Zuid
Speeltuinen in Amsterdam-Zuid

SPEELTUINEN IN HET AMSTERDAMSE BOS

Het Amsterdamse Bos mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken van leukste speeltuinen van Amsterdam-Zuid. Want in dit fijne natuurgebied is er heel veel te beleven voor jong en oud. Je kunt er met gemak een hele dag vertoeven. Je vindt hier namelijk niet alleen twee fijne kinderbaden mét speeltuin, maar er is ook een heus speeleiland; een waterplaats met misschien wel de mooiste buitenspeelplaats van Zuid. Met een zelf te bedienen pont, touwbruggen en andere spannende oversteekplaatsen is avontuur gegarandeerd.

GEITENBOERDERIJ RIDAMMERHOEVE – NIEUWE MEERLAAN 4

Bij de Geitenboerderij Ridammerhoeve kan elke dierenliefhebber zijn hart ophalen. Naast het knuffelen met de geitjes vind je hier ook varkens, kippen, koeien en een paard. Wanneer de kinderen de geitjes hebben voorzien van een lekker flesje geitenmelk, is het tijd om jezelf te verwennen met de biologische zelfgemaakte producten van de boerderij. Of je nu wilt ontbijten tussen de geiten of een koffiemomentje voor jezelf pakt zodra de kinderen in de speeltuin spelen, belooft het een ontspannen uitje te worden. En wist je dat ze op zaterdag en zondag ook geitenyoga aanbieden? Hoe leuk is dat!

Een extra tip: vlakbij de Geitenboerderij, grenzend aan de geitenweide, is een doolhof! Naast het doolhof kun je heerlijk picknicken onder de kastanjebomen en natuurlijk kastanjes zoeken in de herfst!

KLIMBOS FUN FOREST – BOSBAANWEG 3

Ben je op zoek naar meer actie? Dan is Fun Forest the place to be. Je beweegt je hier via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen door de bomen als een echte Tarzan en Jane. Ze bieden een parcours aan voor verschillende leeftijden zodat er altijd wel iets bij zit wat bij jullie past.

BOERDERIJ MEERZICHT – KOENENKADE 56

Om de heerlijke dag in de natuur af te sluiten ga je natuurlijk naar Boerderij Meerzicht voor een oer-Hollandse pannenkoek. Met wel 55 verschillende soorten pannenkoeken op het menu, een naastgelegen speeltuin en dierweide is dit de beste plek om nog even na te genieten van jullie dag in het Amsterdamse Bos.

 

Volg ons ook op InstagramFacebook en LinkedIn

De leukste speeltuinen in Amsterdam-Zuid