Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE LEKKERSTE STAMPPOTTEN VAN AMSTERDAM ZUID!

Met dit koude en gure weer neemt de behoefte aan het eten van heerlijk ouderwetse stamppotten flink toe! Of het nou boerenkool, hutspot, andijvie of zuurkoolstamppot is: wij lusten er wel wat van. In Amsterdam-Zuid zijn er een paar restaurants die zulke lekkere stamppotten maken dat jij er helemaal de huts, eh, de kluts van kwijtraakt!

 

 

LA FALOTE – ROELOF HARTSTRAAT 26

Beeld: La Falote

Zelfs voor een restaurant dat gespecialiseerd is in Hollandse pot, kunnen we in Zuid terecht! De gerechten zoals we die van huis uit gewend zijn, nuttig je hier in een fijne en ontspannen ambiance! Bij La Falote heb je de keuze uit een uitgebreid à la carte menu, waar zowel vlees-, vis- en vegetarische opties te kiezen zijn. Van heerlijke stamppot tot ouderwets lekker draadjesvlees: neem plaats en waan je weer even terug in de tijd aan tafel bij grootmoeder…

 

 

BRASSERIE DE JOFFERS – WILLEMSPARKWEG 163

Beeld: Brasserie Joffers

Dat we bij De Joffers héérlijk kunnen eten dat wisten we al, maar vanaf nu kunnen we er ook nog eens terecht voor ouderwets Hollandse winterkost! Begin de avond goed met één van de verrukkelijke stamppotten die Brasserie De Joffers te bieden heeft met een lekker gehaktballetje, stoofvlees of worst. Omdat niets boven de typisch Nederlandse eetgewoontes gaat!

 

 

THE CORNER – SCHELDEPLEIN 2

Beeld: The Corner

Bij The Corner zijn ze zulke grote fans van stamppot, dat dit gewoon het hele jaar door op het menu te vinden is. En wel, met een wisseloptie! Daar krijg je dan uiteraard rookworst en jus bij. Ga jij voor de volledige experience, dan kun je ervoor kiezen er een kalfsbal of kalfssukade bij te nemen. Alle gerechten bij The Corner zijn bovendien huisgemaakt; dus geen gedoe uit pakjes en al die gekkigheid! Gewoon puur! 

 

 

TRAITEUR FREDERIQUE – GERARD DOUSTRAAT 224

Beeld: Traiteur Frederique

Bij Traiteur Frederique zijn de lekkerste recepten van generatie op generatie doorgegeven, wat meteen de heerlijke, verfijnde gerechten verklaart. Met een heerlijke andijvie stamppot en zuurkool stamppot op de wisselende menukaart, bewijzen ze ons hun oprechte liefde voor het culinaire vak. De pure ingrediënten zijn van lokale komaf en dat is te proeven ook. Eet smakelijk!

 

Tekst: Jeffrey Struijk & Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen