Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE FIJNSTE TERRASSEN AAN HET WATER IN ZUID!

VOOR ZONOVERGOTEN DAGEN EN ZWOELE ZOMERAVONDEN

Gepubliceerd: 5 juli 2018 14:30

Op deze heerlijke, zomerse dagen wil je niets liever dan zo snel mogelijk je appartement en/of kantoor ontvluchten en lekker buiten in het zonnetje neerploffen. Leuke terrassen zijn er in Zuid in overvloed, maar voor het écht ontspannen zomergevoel is er niets lekkerder dan genieten van je drankje en hapje terwijl je dromerig uitkijkt over het water. Wij helpen je hier graag bij en hebben de vier leukste terrassen aan het water voor je uitgezocht, uiteraard in ons geliefde Zuid.

 

HALF MOON LOUNGE IN HILTON AMSTERDAM – APOLLOLAAN 138

Beeld: Hilton Amsterdam

Ontspannen zomerse avonden beleef je op een rustgevende plek aan het water bij Hilton Amsterdam: de verborgen parel van Zuid. Geniet hier in alle rust van een lokaal gebrouwen biertje, een verfrissende cocktail en vele heerlijke gerechten uit verschillende continenten geïnspireerd op het verhaal van het VOC-schip ‘Halve Maen’.

 

BAR LEIJTEN – SLUISSTRAAT 66

Beeld: Bar Leijten

De Schinkelkade: sinds jaar en dag een bewezen recept voor een zonnig terras in Zuid en ook nog eens aan het water. Laat hier nu net Bar Leijten zitten. Eigenaren Sjeng & Clint Leijten brengen hier de Brabantse gezelligheid naar Amsterdam met een uitgebreide borrelkaart en ruime keuze aan heerlijke wijnen en lekkere biertjes. Lange, gezellige zomermiddagen- en avonden gegarandeerd!

 

DE VERANDA – AMSTELVEENSEWEG 764

Beeld: de Veranda

Zoals een veranda bij een woning buiten met binnen verbindt, is De Veranda de schakel tussen de hectiek van Amsterdam en de ruimte en het groen van het Amsterdamse Bos. Het mooie, grote en geheel vernieuwde terras is een groene oase aan het water. Hier ontsnap je aan de drukte van de stad en geniet je van een heerlijk ontbijt, lunch of diner in de zon.

 

AMSTEL BOATHOUSE – AMSTELDIJK 223

Amstel Boathouse

Middenin het Martin Luther Kingpark vind je Amstel Boathouse. Dit sfeervolle restaurant beschikt over een ruim terras, waarbij je vanaf een overdekte veranda prachtig uitkijkt op de Amstel. Een echte aanrader voor zowel lunch, borrel als diner. Of je nou met de auto of per boot komt: er is gratis mogelijkheid tot parkeren en aanmeren.

 

SERRE – HOTEL OKURA – FERDINAND BOLSTRAAT 333

Serre, Okura Hotel

Met het terras op het zuiden en een rustgevend uitzicht op het water is Serre dé plek om op adem te komen op een zomerse dag. De herkenbare Okura-kwaliteit vind je terug in de vlotte, vriendelijke bediening en de heerlijke gerechten uit de internationale keuken. Pal aan het Amstelkanaal is het zonnige terras ook gemakkelijk te bereiken per boot.

Tekst: Odette van der Veeken

Gedeeld

verder lezen